Zielona chatka Baby Yagi

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Awatar użytkownika
bayaga
500p
500p
Od: 4 lis 2008, o 23:02

Post »

amarylis zaczyna nabierać kolorów w pewnym momencie miałam wrażenie ,że bedzie całkiem biały ,bo pierwszy pąk wielki już i bielutki był ,a dzisiaj patrze rano i coś się zaczoł rumienić ,znaczy będzie czereśnia :D
dziecię moje zaliczyło fizyke na trójkę (dobre i to ) fakt ,ze mocna trója i nie naciągana ,ale szczerze mówiąc liczyłam na więcej :evil: biorąc ilość potu jaka ze mnie wyciekła przy tłumaczeniu tych energii mechanicznych ,potencjalnych jak i również zasad działania maszyn prostych( przykładem miało być podnoszenie tatusia przez mamusie na lince z krążkiem :D kwiczała ze śmiechu jak prosiaczek wyobrażając sobie dyndającego tate na lince :lol: bo wyobrażnie Mamrot to ma...a tata 196 cm.wzrostu i coś ze 110 kg. wagi a ja 160 cm. więc proporcje są odpowiedznie do linki :lol: )najważniejsze wkońcu ,że pojeła o co biega w tym wszystkim ,a ocena? no cóż następnym razem będzie lepiej :lol:
chcę wam pokazać cudo jakie się pojawiło u Kasi w szkole ,jak tylko zobaczyłam o mało trupem nie padłam i na drugi dzień pojechałam po dziecię z aparatem .....
Obrazek Obrazek
są to najzyklejsze fikusy beniaminki :D ale takich okazów w życiu nie widziałam ....przyjrzałam im się z bliska :gęste ,zielone i musiałybyć jeszcze wyższe bo mają obcięte czubki i to konkretnie bo gałęzie u góry są grubaśne :D nie mam pojęcia jak wysoko jest sufit ale tak na moje oko coś ze 3 i pół metra ....fajne nie?
mój kocio internauta :lol: Obrazek i jak ja mam sie do lapka dostać jak non stop zajęty? :lol:
i ostatnie zakupy w biedronce.....azalki ,jedna będzie biaława z różową falbanką a druga taka bardziej różowawo-łososiowa Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Aga, świrus kwietnikus maksimus :P
Zielona chatka Baby Yagi
Zagroda Baby Yagi
Awatar użytkownika
miluck
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2008, o 21:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Poczytałam,pośmiałam się, a teraz pora na kilka słów:
Aga ale Ty zdolniach jesteś,ja z fizyki i chemii to mniej niż" noga" :wink:
ale nieraz bym posiedziała z synem ,jak za dawnych czasów ,przy lekcjach.
M nawet ostatnio jakaś wizyta na wywiadówce się zamarzyła,a tu niestety za stare dziecko mamy :wink: więc troszkę Ci zazdroszczę :wink:
Co do fikusa to rzeczywiście powalający :shock: azalie śliczne,czekam na kwitnienie
amarylisa.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
myszorek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2007, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale krzaczory z tych fikusów :shock: a jakie mają małe doniczki :shock:

Bardziej wolę fizykę niż chemię ;) kiedyś tam pomagałam znajomemu z fizyki, bo poprawkę miał i wakacje z głowy :lol:
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. Phil Bosmans
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja z kolei bardziej chemię wolałam a moja Ola,choć ma umysł humanistyczny to lepsze oceny ma z fizy niż z chemii.
Trzymam kciuki za azalki...A...nie masz potem sierści miedzy klawiszami? :;230
Awatar użytkownika
Agii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lip 2008, o 20:59

Post »

Takiego fikusa olbrzyma mają i u mojej córy w szkole, miałam wam pokazać ale ciągle jakoś aparatu zapominam 8) Jak go zobaczyłam to mi szczęka opadła.Podpytałam woźna jak o niego dbają a ona się roześmiała ,że jak sobie ktoś przypomni to czasami podleją :lol: Grunt to się nie rozczulać. Normalnie chyba przestanę skakać przy zielonych :lol: Aga azaliki super :D Udany zakup .
Awatar użytkownika
bayaga
500p
500p
Od: 4 lis 2008, o 23:02

Post »

no dziewczyny z tym skakaniem koło kwiatków to muszę sie zgodzić :D żebyście widziały jakie okazy są na szkolnych parapetach to ...słów brak :D i nie wierzę ,że wożne latają tak koło doniczek jak my a tam cholercia wszystko rośnie jak na drożdzach i nie widać by się coś marnowało .Druga rzecz ,że okna wszystkie są od południa i roślinki mają dosyć jasno a to w zimie sprawa pierwszej wagi....o nauce z Mamrotem już wolę Wam nie mówić ...szkoda gadać :lol: ale za to "moję dziecię" idzie w sobote na balety (znaczy połowinki) do szkoły !! i tu będzie pole do popisu literackiego :lol: ,co się teraz dzieje na przerwach to matko i córko! :lol: nawet nie muszę słyszeć o czym gadają ,wystarczy ,że popatrze jak machaja tymi"witkami" koło siebie to od razu widać jaką która będzie miała sukienkę ....a buty notabene na Kasię będą mnie kosztowały stówe :evil: dobrze ,że chociaż "małą czarną " ma i nie muszę ekstra kupować....jak sie Mamrot wyszykuje w sobote to oczywiście strzelę fote i Wam pokaże :D
Pozdrawiam Aga, świrus kwietnikus maksimus :P
Zielona chatka Baby Yagi
Zagroda Baby Yagi
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34

Post »

Szkolny benek boski. W mojej podstawówce, jak jeszcze tam chodziłam, stały dwa takie wielkie hibki :roll: Wyobraźcie sobie jak ja je uwielbiałam :) To chyba daltego teraz są moim oczkiem w głowie :lol:

Aga ale Ci dobrze - dopadłaś azalki :) Są świetne :)

No i internauta słodziak :)
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Kurcze toć to drzewo ogromniaste :shock: mało oczy na wierzch mi nie wyszły , ja cię kręcę jaki okaz .
Ale ten biały okazik też piękniutki :lol:
Awatar użytkownika
aledra7
1000p
1000p
Od: 21 paź 2008, o 14:17

Post »

tożto drzewo a nie kwiatuszek :D robi wrażenie. Bardzo ładny i no ten leniuch na komputerze też milusi
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Kontakt:

Post »

Fikusy beniaminki jakie ogromne jak Ty sobie dajesz radę z nimi?
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2007, o 22:22

Post »

Aguś co tam u Twoich roślinek? Pachypodium się nie przejmuj to normalne że traci liście mój ma to samo i ma taką "powygryzaną czuprynę" teraz :lol: wygląda dość śmiesznie :wink:
Nie wiedziałam, ze masz kota to surfuje po necie :lol:
Pozdrawiam Ewa
Rośliny doniczkowe / Kaktusy
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś gdzie Ty się nam znowu zapodziałaś?
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 wrz 2008, o 22:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aga pewnie walczy z Mamrotem o dostęp do kompa. Oj marnie jej to wychodzi :lol:
A tak na poważnie, to co się dzieje?
Zaniedbujesz nas Aguś....
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam nadzieję, że to nie przez jakieś kłopoty :(
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika