Siałam rozsady w dwóch terminach.

Pomidor ja tej odmiany Bulgarese Reuzen chyba nie miałam, za to miałam Bartka i to jest udana odmiana.
Jest to por wczesny- ja osobiście polecam go. Drugą odmianą którą polecam jest POR STAROZAGORSKI - KAMUSH . Sieję tylko te odmiany (chociaż tą drugą odmianę nie mogę spotkać w sklepie chyba już ze dwa lata).pomidor7 pisze:Witam. Co sądzicie o odmianie Bulgaarse Reuzen? Kupiłem dziś takie nasionka i jestem ciekawy czy to dobra odmiana? Poza tym kupiłem Bartka, bo czytałem na forum, że tworzy dość grubą łodygę rzekomą.
Miałam go w ubiegłym roku. Długie łodygi, dużo białej części, ale u mnie był jakiś cienki i zaczął się dziwnie rozpadać. W sensie, liście zewnętrzne robiły się cienkie jak pergamin i same odchodziły, jeden po drugim. Trzeba było szybko z nim uciekać z grządki. To jest chyba odmiana letnia. W tym roku, nasiona mi nie wzeszły i chyba dam sobie spokój z porami. Kupię rozsadę.pomidor7 pisze:Witam. Co sądzicie o odmianie Bulgaarse Reuzen? Kupiłem dziś takie nasionka i jestem ciekawy czy to dobra odmiana? Poza tym kupiłem Bartka, bo czytałem na forum, że tworzy dość grubą łodygę rzekomą.