Ogród pod wierzbą

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród pod wierzbą

Post »

Kurczaki jaka szkoda,że nie ma zdjęć już tyle dni.Wreszcie by się zdecydowali na coś. ;:134
Miłego dnia. ;:168
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Dorotko, Danusiu witajcie :wit
Fotosik działa ;:138 , to wstawię zdjęcia :D

Rozkwitł pierwszy ciemiernik wschodni.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Te irysy mają mylący kolor pąków ;:306

Obrazek

Obrazek

I fioletowe.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I fiołeczki już zaczynają

Obrazek

Ciepłej, wiosennej pogody życzę wszystkim ;:196
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marto czy ta piękna wstążka kiedyś się kończy https://images90.fotosik.pl/484/2e79a794d5bd13a3med.jpg , teraz widzę, że masz też drugą krokusową. Masz więcej kwiatów, wszystko ładnie rośnie żadne śniegi im nie zaszkodziły.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Łał ależ zaszalałaś fotkami Martusiu ;:167 ;:167 Kurcze,ale ilość irysków powalająca i nie tylko iryski nawet Puszkinie zakwitły czy to jakieś inne cebulice ??? ;:131 moje chyba jeszcze śpią ,jednak przyznam że ostatnie 2 dni nawet nie wchodziłam do ogródka .Jutro trzeba to zmienić
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Jak to ranniki już kończą? Jeszcze się nie spieszcie, jeszcze poczekajcie, nawet nie zdążyłam zobaczyć jak kwitną ;:145 Takie kolorowe rzeczki dają fajny akcent w ogrodzie, widoczne są z daleka. Sporo się u Ciebie dzieje, przebiśniegi, śnieżyce, krokusy, fiołki, już jest się przy czym zatrzymać :tan Ciemierniki przykrywasz na zimę? Nigdy tego nie robię, nawet jak odrobinę zmarzną, to i tak się odczochrają, przynajmniej te moje. A na pewno te, które miałam do tej pory, bo w ubiegłym roku kupiłam ze trzy nowe, to jak zachowają się te właśnie nie wiem.
Wiem, że tej wiosny w tym roku mało, ale wypuść ją ze swoich objęć, bo gdzie indziej nie ma jej wcale. Np. u mnie jej braknie, nie wiem jak na działce, ale w mieście nie ma ani jednego śladu. Nie i już ;:124
Pozdrowionka ;:196
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2017, o 17:06

Post »

Martuniu przepięknie i kolorowo, ale się serce raduję na taki widok ;:433 ;:433
Ciekawa jestem jak tam u Ciebie dzisiaj z mrozem ?, bo szkoda by było tych cudownych kwiatków. U mnie tylko -9 ;:145Pozdrawiam cieplutko ;:3 ;:196
Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
Bobka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lis 2020, o 09:27

Post »

Martka ;:196 ;:167 :wit Masz tę wiosenkę super i tak trzymaj ;:138
U nas z opóżnieniem ok 2 tygodnie za ciepłą Polską ,a u mnie na bank ,ponieważ jestem tak nie osłonieta jak inne działki.
U mnie dzisiaj przymrozek ,oszronione auta pod blokiem .Nic nie da sie na działce dzisiaj ,a taki miałam plan ;:14 :wink: :D
Martynka trzymaj się i wyglądaj dalej wiosny i dawaj foteczki ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu za jakieś 2 tygodnie może też będę się mogła pochwalić takimi kwitnieniami. U mnie tylko ciemierniki, ranniki (!) i przebiśniegi...no i wawrzynek, a reszta straszy jedynie jakimiś kiełkami. Tulipany botaniczne i krokusy z dawnych nasadzeń coś zlikwidowało, a sadzone jesienią zakwitną pewnie za jakiś czas. U Ciebie radosne kępki rozgrzewają serce ogrodniczki, aż chce się sprzątać ogród.
Pozdrawiam cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2011, o 20:11
Kontakt:

Post »

Cześć Martuś u ciebie jak by inne Podkarpacie co u mnie nic jeszcze nie zakwita a może już nie ma czego wyglądać bo dawno zeżarte ;:306 ,dzisiaj popracowaliśmy z M.i tyle co zeszliśmy a tu śniegiem daje niech by już było wreszcie ciepło.Śliczne te ścieżki kwietne mojej ziemi jakoś przebiśniegi nie lubią albo coś innego lubi je bardziej :;230 ,miłego weekendu :wit
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

Nadal zazdroszczę irysków?

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Dorotko, niestety kończy się, ale będę ją przedłużać. :tan
O ile z przebiśniegami jest łatwo, to krokusy są o wiele trudniejsze, nigdy nie wiadomo, które się pokażą i w jakiej ilości ;:185

Jadziu, to najwcześniejsza u mnie cebulica Miszczenki, inne też jeszcze śpią, chociaż dwulistna już pokazuje pączki. Puszkinie jeszcze się nie pokazały.
Też mi się nie chce zaglądać do ogródka, taki ziąb ;:223

Iwonko, mróz zeszklił płateczki rannikom i nic na to nie poradzę, a jeszcze kilka zimnych dni przed nami.
Ciemierników nigdy nie okrywałam na zimę, a w tym roku nałożyłam gałązki świerkowe po styczniowym ociepleniu, bo miały już wysokie łodyżki z pąkami. Okazuje się, że zupełnie niepotrzebnie, bo spadło mnóstwo śniegu ;:306
Teraz mrozi je na goło ;:145
Żałuję, że wiosny nie trzymałam mocniej, bo sobie gdzieś poszła :roll:

2Halinko, u mnie też zrobiło się zimowo. Wczoraj na chwilkę wyjrzało słonko pomiędzy śnieżycami, a dzisiaj szaro i ziemia biała. Ale już niedługo wiosna zajrzy na dłużej, mam nadzieję ;:168

Bogusiu, ;:196 taka ta wiosna niezdecydowana w tym roku, że aż żal. Kwiatki rozkwitają, jak tylko złapią odrobinę ciepła. Nie wiem kiedy to robią, bo mnie jest bardzo zimno i z porządkami czekam na ;:3

Marysiu trochę sprzątnęłam suchych badyli, bo można przy tym zajęciu poruszać się w miarę szybko, a z dosprzątaniem, czekam na cieplejsze dni, bo to już trzeba przykucnąć na dłuższą chwilę w jednym miejscu.
Marysiu, to u mnie kwitnie to samo co u Ciebie, jeszcze tylko iryski postanowi)y się popisać w tym roku wyjątkowo, bo ostatnio z kwitnieniem nie było im po drodze. ;:124
Już w następny weekend będzie wiosna ;:196

Jolu, no cóż, inna gmina, a może to wiatraki nie puszczają wiosny do Ciebie ;:306
Przebiśniegów gryzonie nie jadają, to raczej coś w ziemi im nie pasuje.
Dzielni z Was ogrodnicy, bo wczoraj nikt nie namówiłby mnie na pracę w ogrodzie ;:185 , a dzisiaj ani tyle, bo jeszcze zimniej jest.
Pozdrawiam gorąco ;:196

Loki, a pozazdrość sobie, bo nie wiadomo, czy w następnym sezonie będzie czego :;230

Wczoraj zaświeciło słońce, ale zanim wyszłam z domu, zdążyła wpełznąć na nie chmura i tylko jedne krokusy złapałam jeszcze otwarte.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Czekamy na ciepłą wiosnę ;:196
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

U Ciebie wiosenny raj.Pięknie wszystko kwitnie,rwie się do słońca. ;:138
U nas znowu sypnęło śniegiem,czyli jeszcze zima.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Znowu następne cieplutkie fotki u mnie trochę gorzej z tymi kwitnieniami .Moje ciemierniki dopiero po pierwszych tegorocznych przymrozkach okryłam gałązkami i dobrze ze młode listki chryzantem też okryłam ściętymi gałązkami .Możliwe to pozwoli mi spojrzeć w oczy :wink: moim ciemiernikom .Słoneczko świeci od rana, ale gryzie i śnieg na dachach dalej się utrzymuje. ;:3 niedzieli Martusiu ;:196 i dzięki za odpowiedź to nie mam sie co martwić Puszkiniami ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

Tak mi się podobały iryski,że dwa lata temu nakupiłem ich jak głupi kapeluszy./ to powiedzenie podłapane z forum -bardzo podoba mi się/
Niestety to miłość jednokierunkowa.W ubiegłym roku był tylko szczypiór i w tym roku też szczypior tylko podmarznięty.Twoje rozrastają się takimi
łanami ?
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Oh, jaka bogata wiosna u Ciebie! Tyle masz różnych gatunków, że naprawdę jest na czym oko zawiesić. U mnie raczej symbolicznie, jakiś krokus, jakiś hiacynt ale to jeszcze i tak będę musiała na nie zaczekać, bo zimnica straszna i nawet one boją się wychodzić.
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”