Familokowego sezon 2020

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowego sezon 2020

Post »

Dzisiaj już 27 lutego a pogodzie ochłodzenie dlatego dzisiaj siedziałam w domu i niestety nowych fotek brak .Cóż jeden dzień odpoczynku też się przyda :) jednak musiałam iść chociaż zajrzeć do mojej oazy. Witam serdecznie wszystkich miłych gości ;:196 Trzeba dalej będzie uskutecznić fotki wspomnieniowe :)

Obrazek

Obrazek

JOASIU miło że znów zajrzałaś bo dawno nie było Cie na forum .Wczoraj miało padać ale niestety 2 krople spadły i to wsjo.Dzisiaj jednak zrobiło się chłodniej ,wiec postanowiłam nie pracować ;:196 Do Ciebie również zawita wiosna a słoneczko zaświeci i ogrzeje ziemię i ruszysz w teren ;:196

Obrazek

Obrazek

IGUSIU masz rację teraz z radością idę do ogródka i jakoś poszło w zapomnienie ubiegłoroczne zniechęcenie.Mam nadzieje ze ten sezon będzie lepszy już też wysiałam pomidorki i papryki tylko ciekawe co z tego wyjdzie.Widziałam że zaszalałaś z nasionami .Jednak i do Ciebie wreszcie dotrze wiosna, a pod śniegiem jest dużo wyższa temperatura ,więc wszystko ruszy z kopyta

Obrazek

Obrazek

MARTUSIU u mnie dzisiaj chłodno, więc prace stanęły w miejscu .Widzę sporo siewek więc pójdą do Ciebie wszystkie. Dam do doniczki niech sie bujają czekając na wysyłkę. U Ciebie spod śniegu zaraz kwiatki wyszły nie musiały się dogrzewać w słońcu jak moje. ;:196 Też nie wiedziałam że ciemierniki potrzebują tyle wody teraz będę pamiętać

Obrazek

Obrazek

ANDRZEJU ojjj ciekawski :) ,ale też byłabym taka niecierpliwa, tylko nie wiem czy zakwitną jak dopiero siałeś jesienią .One muszą mieć cebulki jak krokusy.Życzę Ci oby jednak zakwitły ;:196

Obrazek

Obrazek

IWONKO jak masz dużo śniegu i sporo słonka to tak jakbyś miała rośliny w ogrzewanym inspekcie ;:108 Zobacz u naszej Martusi u niej zaraz kwiaty w pełnym rozkwicie wyszły spod śniegu . Zdążysz wszystko wysprzątać niech tylko zdrowie Ci dopisze to w mig uporasz się ze wszystkim. Niedziela jutro, więc liczę na cudne fotki ;:196

Obrazek

Obrazek

JOLU wczoraj też fruwały bzyczki, jednak zostawiłam je w spokoju niech sie najedzą po długiej zimie.jednak dzisiaj słonko tylko na sekundkę wyjrzało zza chmur, więc siedzę w domu . Nawet się nie obejrzysz jak i u Ciebie będzie cudnie kolorowo ;:196

Obrazek

Obrazek

KRYSIU kochanie wczoraj było tak cieplutko ze nie tylko 2 ale 4 godziny spędziłam w ogródku i znów kawał roboty zrobiłam .Jestem już pod płotem sąsiada, a tam ziemia jeszcze zamarznięta ,ale liście wysprzątałam to samo ścieżki uffff słonecznej niedzieli Krysieńko ;:196

Obrazek

Obrazek

Życzę wszystkim miłej słonecznej niedzieli ;:196

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu zawsze pamiętam o odwiedzaniu moich ulubionych ogrodów. Byłam na drugim etacie jako Świstak i stąd moja nieobecność. Fotki wspominkowe też napawają radością że, wkrótce nasze ogrody wypełnia kolory. Już nie mogę się doczekać joggingu ogrodowego :;230
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Wspaniale się marzec zapowiada! Fotki super, to taki przedsmak tego co nas czeka!
U Ciebie, Jadziu, już tyle kwitnień było wczesną wiosną. W tym roku też na to liczyć trzeba.
Ranniki śliczne, przyjęły się doskonale.
A jak teraz robisz sadzonki chryzantem?
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BEATKO ;:196 na razie zrobiłam tak że oderwałam kawałek łodyżki z korzonkiem i wsadziłam do doniczki .Można również później gdy podrosną nowe łodyżki ściąć je i wsadzić do doniczki .Thereska Bougnet też ma sporo pąków .Dzisiaj po mimo chłodu jednak dopiero co wróciłam z ogródka, bo jak siedzieć w domu jak świeci ;:3 Super już wyglądają te wyczyszczone rabatki ;:167 ;:167 miło jest popatrzyć. Jeszcze wychodzą kolejne ranniki bo nie wszystkie zdążyły już zakwitnąć dzisiaj nawet 3 krokusiki pokazały kolorek ;:167

Obrazek

Obrazek

JOASIU ;:196 też przez jakiś czas nie było mnie na forum .Jednak cieszę się gdy wracam do swoich przyjaciół ,chociaż tylko wirtualnych . Potem też zaczynam od odwiedzenia ulubionych wątków.Ja mam prawie już dziennie jogging ogrodowy ,a potem następny w domu :;230

Obrazek

Obrazek

życzę wszystkim miłego niedzielnego popołudnia

Obrazek
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Jadziu, ja też pomimo chłodu już przebieram nogami i bardzo chciałbym móc już działać w ogrodzie ;:65 Niestety najbliższe dni, a raczej noce mają być znacznie chłodniejsze i na ogrodowe prace trzeba będzie jeszcze poczekać. Super, że udało Ci się już posprzątać rabatki ;:333
Dobrego tygodnia ;:196
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Thereska Bougnet też ma sporo pąków? ;:oj Matko i córko już ma pączki. U mnie wszystko jeszcze śpi. Czy przycinasz ją wiosną?
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Jadziu
Podziwiam energetyczne kwiatuszki ranników ;:138
Uroczo wyglądają w towarzystwie pszczółek :D
Fajnie ,że udało się Tobie posprzątać ogród.
U nas dwa ognicha uczyniłam ,ale prawie nie widać.
Taki wielki teren do czerwca będę sprzątać.
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Jadziu zawsze chętnie zaglądam do Ciebie bo prócz kwitnących roślin często na nich sa różne owady i ... wszystko masz podpisane a dla mnie to ważne. Spacer wirtualny to także nauka - uczta dla oczu to jedno ale szare komórki mózgowe też niech trochę popracują :;230
W ostatnim tygodniu lutego tez było u nas słonecznie i 2 wypady pozwoliły mi na przycięcie kwiatostanów na większości hortensji. Może niebawem uda się dokończyć ale dziś było za zimno wiec tylko ptaki dostały karmę, mąż powiesił nową budkę i zrobił oprysk na drzewa i krzewy z wywarem z wrotyczu .
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Jadziu, to też zrobię kilka rozsadek, głównie tej margaretkowej różowej chryzantemy od Ciebie. Jest przepiękna.
Ale masz się fajnie, że rabaty ktoś Ci uporządkował, i to tak po Twojej myśli. ;:215 Szybko się uwinęłaś. ;:303
Piękne ujęcie głodka.
Też się cieszę, że już się zaczęły jakieś ruchy w ogrodzie.
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Udało się Jadziu - te nasiona ranników, to były takie malutkie cebulki (jak ziarnka pieprzu) i już widać jak zaczynają się wychylać pąki kwiatów :)
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ANDRZEJU brawo taka radość jak te maluszki wyglądają z ziemskich czeluści.Myślałam że nasionka to nasionka a to były cebulki to inksza inkszość :wink:

Obrazek

Obrazek

BEATKO no nocą przychodzą skrzaty i porządkują ogródek :;230 Została jeszcze lewa strona, ale to już małe piwo :wink: bo większość wyczyszczona. Wiesz ze dla przezorności po wykopaniu tych ślimaczych gadów spod chryzantemy nasypałam w to miejsce granulek do ziemi i już widziałam na młodych listkach chryzantem śluz tych gadów :evil: Musiałam tam też trochę podlać bo Pamelka chyba całą wodę im wypija. Zajrzałam też do doniczki gdzie zrobiłam sadzonkę Pamelki ,ale nie wiem czy dobrze przezimowała ta młodziutka sadzonka ;:174 to dopiero się okaże,a jak nie to znów zrobię aż do skutku :)

Obrazek

Obrazek

KRYSIU największa robota dopiero przede mną przycinanie róż, ale to już małe piwo gdy ogródek wysprzątany, bo z odrazą patrzyłam na te usłane w liściach rabaty. Przy okazji zaraz lekko wzruszam glebę .Też lubię mieć wszystko podpisane, bo pamięć ludzka zawodna i czasem jakiś chochlik namiesza w głowie i powywraca szufladki :;230 U nas też się ochłodziło więc dzisiaj wcale nie zaglądałam do ogródka ,ale jutro już muszę zajrzeć czy coś więcej się nie pokazało bo widziałam że już wychodzą Jeffersonie albo Sangwinarie

Obrazek

Obrazek

AGUSIU jeszcze całego ogródka nie wysprzątałam, ale większość rabat mam już uprzątnięte .Pozostała rabata pod siatką i pod domem to jeszcze tak ze 2-3 dni potrwa niech tylko pogoda się zrobi .U mnie miniaturowy ogródek w porównaniu z Twoim terenem ale mnie i to cieszy ten kawałek raju ;:196

Obrazek

Obrazek

JOASIU Thereska ma pąki liściowe nie kwiatowe zbyt fajnie by było :;230 .Najpierw zakwitnie Maigold potem na Thereskę przyjdzie czas. Wycięłam tylko cieniutkie łodyżki i trochę ją skróciłam .To jedna z przyciętych już róż bo ona nie do zdarcia :wink:

Obrazek

Obrazek

DOROTKO u nas też chłodno dlatego na razie zrobiłam pauzę ze sprzątaniem szkoda zdrowia.Jest czasu sporo a nie zostało mi już dużo do roboty ;:196

Obrazek

Obrazek

Życzę wszystkim spokojnej nocki ;:196 ;:196

Obrazek
Awatar użytkownika
ewita44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2018, o 19:38

Post »

Jadziu
Ta ostatnia fotka bardzo mi się podoba.
U Ciebie jak zwykle porządeczki widać , pracowita jesteś jak ta mrówka.
Wspominki fajne , kolorowe.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

EWUNIU to taki mój mini skalniak sporo niskich roślin tam rośnie.Szkoda ze wszystkie nie zakwitają w jednym czasie .Widzę ze sporo szczypiorków Ifejona już widać .Rośnie tam też Miłek i ciekawe czy zakwitnie w tym roku .Mam tam też 2 kaktusy jeden to opuncja, a drugi na którego trzeba mocno uważać, bo ma kolce jak harpuny .Jesienią czyściłam go z ze szczawika ojjj było groźnie, bo po mimo podwójnych rękawic miałam sporo kolców w ręce.

Obrazek

Obrazek

kwaśno- słodka :wink: rabata robiona jesienią

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Jadziu, nowa rabata zapowiada się bardzo ciekawie. Co tam będzie rosło oprócz róż i rododendrona? Coś mi przypominają te liście na samym dole zdjęcia, ale nie mogę sobie przypomnieć co to? :roll:
Ranniki wystawiły swoje śliczne buźki do słoneczka ;:215
Dobrego weekendu ;:196
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

Jadziu, wiosna ,pomimo dzisiejszych płatków śniegu zawitała również do Ciebie.Roślinki ruszyły ,nawet pszczółka nawiedziła Twój ogród.
Można, z całą odpowiedzialnością stwierdzić - nowy sezon rozpoczęty ;:1
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”