Działka ROD Moja radość na emeryturze cz.2 - Warmia i Mazury.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Działka ROD Moja radość na emeryturze cz.2 - Warmia i Mazury.

Post »

Cieszę się, że jesteś, Danusiu! ;:63
Gospodyni wróciła i od razu zrobiło się kolorowo w wątku. ;:215 ;:138
Bardzo ładne niebo u Ciebie, ;:333 sieweczki zielenieją, nasionka przyjechały ;:303 i tylko wstrętna zaraza psuje nastrój. :oops:
U nas nasionami i cebulkami wprost zawalony market, w którym stoisko ogrodnicze aż ugina się od tego dobra.
A ja kupiłam tylko jedną torebeczkę nasion pietruszki naciowej. :tan Nie dałam się!
Współczuję Ci ciężkich obostrzeń, szczególnie że nie masz co czytać. ;:168
Trzymaj się, Kochana i uważaj na siebie, bo brytyjska odmiana wirusa bardziej niebezpieczna niż chińska. ;:108 ;:196
Zdrówka dla Was obojga. ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Danusiu współczuję sytuacji wirusowej w Twoim województwie :cry: Uważaj na siebie Kochana ;:168
Czy lobelie siałaś na jakichś bibułkowych podkładkach? Pierwszy raz widzę taki sposób ;:7 Napisz więcej o tym, proszę.
Trawa już taka dorodna, moja ostnica ciągle cieniutka jak włos, ale nie ma się co dziwić, jak nawet dorosła jest cieniutka :D
Pozdrawiam Cię serdecznie, buziaki ;:196
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj LUCYNKO!!
Byłam w Lidlu a tam jak piszesz pełno różnych kwiatków cebulowych,do wyboru do koloru.Oczywiście kupiłam jedną torbę 20 szt.,ale zdjęcie zamieszczę póżniej ponieważ jeszcze w aparacie.
Pogoda dziś całkiem,całkiem,nawet od czasu do czasu wyjdzie słońce.Widziałam w Stokrotce pierwiosnki pełne,ale pisze-domowe.Nie kupiłam chociaż pani kasjerka mówiła,że ona sadzi do gruntu,to ,to ja wiem,ale nie wszystkie pełne nadają się.Jestem w kropce. ;:124 Kolory:biały i granatowy.
Pietruszkę naciową mam ponieważ w tamtym roku jesienią trochę wysiałam,może ślimaki nie zjedzą.??
Miłego dnia. ;:168

Obrazek

Obrazek
Kotki oglądają bajkę.

Obrazek

HALINKO!!!
Lobelie siałam na rozdzielonych i pociętych chusteczkach higienicznych.Zmoczyłam ziemię,ułożyłam papierki i starałam się posypać nasionka tylko na te papierki,a potem jeszcze spryskiwaczem popryskałam.Łatwo porozdzielać kępki jak podrosną.Można podzielić nożem
i przesadzić oddzielnie.Jak widzę,że chusteczka schnie to znowu popryskam spryskiwaczem. :D
Trawa to ta taka ciemna,jednoroczna,zapomniałam jak się nazywa. ;:124 ;:14
Miłego dnia. ;:168

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Nasze zamarznięte jezioro,a myślałam,że będą kaczki. ;:174

Obrazek
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Danusiu, te dwa telemaniaki, to Twoje kociaki? Chyba ich jeszcze nie pokazywałaś, albo ja nie dostrzegłam tej rudej kity ;:167 Wszystkie koty lubię, ale rudaski darzę szczególnym sentymentem. Takiego dachowca z długą sierścią miałam przez 13 lat.
Storczyk uroczy z tymi drobniutkimi kwiatuszkami. ;:215
Nigdy nie siałam Majesty, to nie mam żadnego doświadczenia, ale tak sobie myślę, czy nie zrobiłoby jej dobrze przycięcie liści, tak jak porom. Później te pierwsze listki i tak nie mają dla niej znaczenia, a trzymałaby się bardziej w pionie i może wzmocniła korzenie? Czy z jednej sieweczki urośnie duża kępa, czy sadzisz kilka razem?
Trzymaj się ciepło, z dala od wirusa ;:196
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MARTO witaj ;:138
No niestety te kotki to już tylko zostało wspomnienie.To kotki mojej siostry.Jak tylko przyjechałam do niej to od razu wskakiwały mi na kolana.Jak bajka miała reklamę to jedna z nich potrafiła machnąć łapką i odejść.Niestety obydwie ciężko zachorowały.
Dziękuję,że przypomniałaś mi nazwę tej trawy,całkiem wyleciało mi z głowy.Wielkie dzięki też za poradę,żeby ją przyciąć,zaraz to zrobię.
Potem będę ją pikować osobno do pojemników.Dużego doświadczenia z nią nie mam,dopiero drugi raz sieję.W tamtym roku za wcześnie wysiałam i prawie wszystkie mi się zmarnowały chociaż stały pod folią.Bardzo lubią ciepło.
Miłej końcówki dnia. ;:168 ;:7

Obrazek
Takie kwiatki kupiłam w Lidlu.

Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Danusiu ;:196 ładna fotorelacja ze spacerku nad jezioro! ;:138 ;:215
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Danusiu, do Lidla to ja w ogóle nie zaglądam. Ten market jest u mnie na czarnej liście. Ja byłam w Brico. ;:108
Tygrysówkę bardzo lubię i zawsze choć kilka muszę mieć. W tym roku będą tylko białe. Taką mam chimerę. ;:7
Jezioro u Ciebie jeszcze przymarznięte, a u mnie działka w części zaśnieżona, w części zlodowaciała, w większości tonie w błocie. ;:222 ;:222
Podziałałam dzisiaj w tunelu, gdzie zasiałam sałatę i rzodkiewkę. Kwiatków jeszcze nie widać, jeszcze ze dwa tygodnie będę musiała poczekać. ;:223
Zdrowej słonecznej niedzieli, Danusiu. ;:3 ;:196
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Danusiu, przeraziłaś mnie szybkością działania ;:oj mam nadzieję, że trawa będzie Ci pięknie rosła ;:215 Pamiętaj, że to nie są moje doświadczenia, tylko sugestie, ale nie przykrywałabym folią siewek, bo będą mieć za dużo wilgoci i mogą gnić. Spokojnie wystarczy im domowa temperatura do czasu sadzenia w ogrodzie. Jak mają bardzo ciepło, to i dużo światła muszą mieć. Trzymam kciuki za piękne kępy Majesty w Twoim ogrodzie ;:215
Szkoda kotek, ale takie życie. ;:174 Brakuje mi zwierzaków w domu, ale nie chcę ich już tracić i wystarczą mi sąsiedzkie koty :wink:
Słonecznej niedzieli, Danusiu ;:196
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Danusiu lobelia Ci wykiełkowała, super pomysł z jej wysiewem. Wiem podpowiadałaś mi jak to zrobić, ale ja po otwarciu torebki nasiennej zobaczyłam mini ilości nasion, wiedziałam że będzie nie tak, nic nie wykiełkowało ;:222
Czy to są Twoje kotki, nigdy o nich nic nie przeczytałam.
Sytuacja pandemiczna w waszych stronach przerażająca, nie zazdroszczę. My jeszcze na jako- takiej wolności, ale niedługo i nam wszystko ograniczą, już zapowiadają świąteczne uwięzienie. A miało być lepiej, końca nie widać, żyjemy w strachu. Dobrze, że mamy ogrody, wiosna idzie od razu lepsze samopoczucie.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MARYNIU!!
Wyszłam na spacer,myślałam też o kaczkach,niestety jak widzisz było zamarżnięte.Wnuczki powiedziały,że powinnam iść nad rzekę,ale to dla mnie nie po drodze.Całkiem inny kierunek i dość daleko. ;:174 Zrobiłam trzy zdjęcia i poszłam do Lidla,do którego chodzę od wielkiego święta.
Miłego,słonecznego dnia bo u nas pochmurno. :wit

Witaj LUCYNKO!! ;:138
Do Lidla to i ja idę od wielkiego święta.Nie umiem tam kupować.Ale tym razem dobrze,że poszłam,przynajmniej kupiłam tygrysówkę.
Jeżeli u Ciebie tak wygląda działka jak opisujesz to u mnie wygląda jeszcze gorzej.Mamy w stosunku do Was jakieś dwa tygodnie opóżnienia.
Mam nadzieję,że będą takie kolory jak na torebce w tym będzie biała.
Dużo zdrowia i słońca bo u nas go nie ma. ;:174

DOROTKO!
Niestety to nie moje kotki tylko siostry,niestety już ich nie ma ,został jej jeden kotek który też choruje.Jedzenie kupuje naturalne,innego nie może bo zaraz dostaje uczulenia.Dobrze,że takie naturalne może kupić w Biedronce.
Na działkę muszę dojechać autobusem,nie wiem czy będą jeżdzić.Mąż zawiezie samochodem ale nie codziennie jak bym chciała.Mam nadzieję,że póki będę mogła pojechać na działkę to wirus trochę przystopuje. ;:145 ;:222
Miłego dnia.

MARTO64!!
Przycięłam i już po pikowałam bo było za mało ziemi i korzenie nie miały miejsca.
Posiałam też nasiona werbeny karłowej różowej która kiełkuje 20-30 dni to jakoś długo.Wysiałam też Gożdzik brodaty Pinocchio mieszanka.
Co prawda zalecają siew w V-VI ale może zakwitnie jeszcze w tym roku.
Rozsady już nie przykrywałam,stoją sobie pod balkonem.
Dlatego ja nie mam żadnych zwierzątek.U mojej siostry został jeszcze jeden kotek.
Miłego,słonecznego dnia. ;:7
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Danusiu, spojrzałam i..... zdębiałam! ;:109
W pierwszej chwili pomyślałam, że jednak pojechałaś na działkę i że te piękne kwiatuszki to już wiosenne tegoroczne kwitnienia. :shock:
Człowiek jest już tak stęskniony za działką, że wszystko się w łepetynie mota. ;:306
Nie mniej bardzo ładne kwiatuszki pokazałaś. ;:215
Dobrego tygodnia, Danusiu i zdrówka. ;:3 ;:167 ;:167 Uważajcie na siebie. ;:196
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Danusiu czy ten ciemiernik https://images90.fotosik.pl/477/940738d22d49c0admed.jpg naprawdę ma taki piękny kolorek, śliczny fioletowy odcień.
Będą cieplejsze dni to na pewno uda Ci się dojechać na działkę.
Szkoda, że ja Lid.... nie mam gdzieś blisko.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Danusiu, ja też w pierwszej chwili pomyślałam, że to aktualne fotki ciemierników i krokusów ;:oj ;:306
Zdjęcie kotów oglądających tv świetne :;230
Dobrego tygodnia Danusiu i zdrowia ;:196
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

LUCYNKO!
Fajnie by było gdyby już kwitły ciemierniki,niestety nie tak szybko.Obawiam się ,że w tym roku ziemia tak szybko nie obeschnie.
Dziś bez rękawic zmarzłam w ręce,na pocieszenie kupiłam białego,pełnego pierwiosnka.Były już tylko dwa ,granatowy i biały.
Na działkę to jeszcze nie wiem kiedy pojadę bo u nas na działkach błoto długo leży.Żeby dojść na moją działkę trzeba przejść pół ogrodu.
Ostatnio dowiedziałam się,że z powodu dużych ilości śmieci będziemy bulić po 1 zł. Skandal po prostu.
Miłego całego dnia w zdrowiu. ;:3

Obrazek

Obrazek

DOROTKO!
Ja do Lidla mam nie daleko,ale chodzę tam od wielkiego dzwonu.
Ten ciemiernik ma taki mniej więcej kolor.
Jutro wybieram się do Brico chyba,że pogoda całkiem się skiepści.
Trzymaj się w zdrowiu.

Obrazek

Obrazek

HALINKO!
Od jakiegoś czasu u mnie tylko zdjęcia wspominkowe.
Kotki oglądały bajkę o kocie. ;:306
Miłego dnia. ;:138

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”