Ogródek mój i moich rodziców - Tulipan998

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

liska pisze:Tulipan teraz najwazniejsza w Twoimzyciu jest NAUKA
Nie ogrod liski czy Geni (sory Geniu) tylko NAUKA!

Dlatego przestan pisac na forum, czytaj ksiazki i wroc jak zdasz egzaminy...
Uwierz ... nie zapomnimy o Tobie!
Nie musisz pisac, zebysmy pamietaly...
Uwierz mi... mam syna w II klasie gimnazjum i corke w najlepszym LO w Rzeszowie :)
I nigdy im nie mowilam co maja robić :)
a ja mam siostrzenicę w I licealnej w prywatnym liceum językowym i wiem co przechodziliśmy po gimnazjum.Bo ja przejmowałam się bardziej od Julki.
Ucz się zwłaszcza tego co szło nie najlepiej. A Forum Ogrodnicze traktuj jako relaks PO NAUCE.
Nie damy o Tobie zapomnieć Liska od wschodu w Rzeszowie, a ja od zachodu w Krakowie :lol:
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

witajcie..
Lisko , Tess , Ewo - ale ja juz zakończyłem egzaminy i semestr.. , poszło dobrze.. , teraz nie mam duzo do nauki , ale tez inne sprawy... Ucze sie tyle na ile mam siły i ochoty , jakoś sobie daje rade , rodzice nie narzekają . Poza tym nie wybieram sie do nie wiadomno jakich szkół... . Na forum będe codziennie i zdania nie zmienie.... Nauka nie jest dla mnie najważniejsza.... , ale zalezy mi na dość dobrych ocenach... nie musza byc ciągle 5 i 4.....
To , że masz takie mądre zdolne dziedzi w dobrych szkołach to super , ja ide do zwykłej szkoły... , technikum , cała moja klasa zwykła zawodówka albo tech. , nikt nie mysli o liceum i o studiach.... Ja tez...

Pan od geografi sprawdził w teście matematyczno - przyrodniczym zadania geograficznie i na 7 punktów mam 5 , powinienem dostać 5,5 ale na egzaminie nie daje się "połówek"... Z matematyki podobno rozpacz... , ale ja matmy nie umie i umiał nie będe , nie da sie mnie nauczyc... ( wszyscy tak mówia i nauczycielka.. ) , a ja do matmy czuje wstręt.... i do chemi... , z reszta ok . Oj dość już o szkole... Pozdrawiam... :D
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Jade do fryzjera , a potem do koleżanki.. Po drodze chyba wstapie do kwiaciarni.... :lol: Pozdrawiam :D
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Artur

jak to nie myślisz o studiach????????????????????????? mam nadzieję,że ci się to zmieni w tych czasach nie warto byc wyrobnikiem :cry: a bez szkoły kiepska przyszłość jest
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

liska pisze:Tulipan teraz najwazniejsza w Twoimzyciu jest NAUKA
Nie ogrod liski czy Geni (sory Geniu) tylko NAUKA!

Dlatego przestan pisac na forum, czytaj ksiazki i wroc jak zdasz egzaminy...
Uwierz ... nie zapomnimy o Tobie!
Nie musisz pisac, zebysmy pamietaly...
Uwierz mi... mam syna w II klasie gimnazjum i corke w najlepszym LO w Rzeszowie :)
I nigdy im nie mowilam co maja robić :)
Tulipanku Tess i Liska mają rację ja też Ci to powtarzam . Nasze ogrody nie uciekną zawsze będą w tym samym miejscu
Najważniejsza nauka trzymam kciuki za Ciebie
Genia
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Juz jestem... :D

Tess - na 10000000000.... i jeszcze więcej % , nie zmienie zdania..... :lol: . Ja ledwo daje sobie rade w gimnazjum..... , a studia...... , ja.... ;:191 to dla wibitnie zdolnych... Żebym ja dał rade w tym technikum.. , strach sie bać... :cry: Oj... bardzo cięszko będzie... , a o studiach nie ma mowy.. , nawet mama by mi nie pozowoliła... , bo bym nie dał rady i z nerwów , sresu i przemęczenia to bym się szybko w szpitalu znalazł.... Tak jak moja kuzynka po 2 tygodniach nauki... zemdlała..... Posiedziała sobie toche w szpitalu z przemęczenia , niewyspania bo pół nocy się uczyła , jakby to cały dzień na uczelni był za mało.... :evil: . Zdania nie zmienię...

Geniu - dzięki za odwiedziny :D . Teraz 2 semestr się zaczyna... , może jakos mnie przepchaja do następnej klasy :lol: .

Koniec tematu szkoła.. , może juz nie rozmawiajmy o tym , tylko o roslinach... , bo po całym dniu mam dość...

Widziałem w kwiaciarni prze... , prze... , prze... cuuuuuudne Cymbidia ( storczyki ) , zawrotu głowy dostałem z 2 pędami , odromne , zdrowe , obficie kwitnące , brązowe i zielonkawe po 85 zł.... :cry: ;:98 , a takie największe brązowawe z 4 pędami... , kwiatków bardzo , bardzo duzo.. , rozrośnięte bardzo , gęste.. , wymarzone.. , ze snów... , za 105 zł... ;:98 :roll: .

U fryzjera widziałem storczyka miltonię , przekwitniętą , posadzona w zwykłej zagrzybionej paskudnej ziemi z kamykami.... :cry: , ale mi jej szkoda , uratował bym ją... :cry:

Pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Tulipanku teraz ja się trochę wypowiem na temat nauki, wiadomo że nic na siłę jak nie będziesz chciał nie pójdziesz ale czasami dobrze jest posłuchać starszych .Moja córka po gimnazjum złożyła 3 podania do liceum i też się bała że się nie dostanie .Była uczennicą dobrą, średnia4.2 .Dostała się do wszystkich liceum i chciała iść do liceum gdzie był trochę niższy poziom .Co ja się jej natłumaczyłam aby spróbowała iść do najlepszego, przecież zawsze można się przenieść gdy się nie daje rady. I okazało się że poradziła sobie i nawet maturę pięknie zdała .Po liceum tak samo, mówiła że idzie na studium, ja dalej ją wspierałam i doradzałam jak to matka od serca .I też mówiła że nigdy sobie nie poradzi :? i jakoś sobie najwidoczniej radzi bo jest już na drugim roku :lol:

Tulipanku nie mów nigdy :!: :!: :!:
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Aż się boję wtrącić jeszcze swoje trzy grosze... Czasem warto spróbować. "Wiemy o sobie tyle, ile nas sprawdzono". Jeśli nie spróbujesz - nigdy się nie dowiesz na co Cię stać. Nic nie przychodzi bez wysiłku, ale jak cieszą efekty. Porównaj z ogrodem :wink: . Warto się pomęczyć wtedy, gdy umysł jeszcze młody i chłonny, by robić w życiu to, co sprawia radość. Nie będę Cię namawiać, ale może wykorzystaj jeszcze najbliższe dni na przemyślenia? Uwierz w siebie, my tu w Ciebie wierzymy!
Grzegorz B

Post »

Wiem, że w wielu kręgach, jest tak liceum, studia itd., ale przecież wszyscy nie pójdą do liceum, czy też na studia, nie przesadzajmy, nie wykształcenie świadczy o wartości człowieka a sukces osiągnie ten, co jest wartościowy i przedsiębiorczy, dobre wykształcenie pomaga, ale nie jest warunkiem niezbędnym, a Artur, może również po szkole gastronomicznej osiągnąć bardzo wiele. Nigdy nic na siłę, Artur wie na co go stać, to już jest ten wiek, że o pewnych sprawach się wie, a jak zmieni zdanie, to furtka zawsze jest otwarta...

Takie jest moje zdanie :wink:
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Grzesiu zgadzam się z Tobą w 100 % :lol: :lol: :lol:

Nic na siłę :? ale czasami dobrze jest posłuchać starszych :lol:

Gastronomia to super fach ;:8 tylko aby Tulipankowi tam się spodobało ;:109
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

jollla500 pisze:Tulipanku teraz ja się trochę wypowiem na temat nauki, wiadomo że nic na siłę jak nie będziesz chciał nie pójdziesz ale czasami dobrze jest posłuchać starszych .Moja córka po gimnazjum złożyła 3 podania do liceum i też się bała że się nie dostanie .Była uczennicą dobrą, średnia4.2 .Dostała się do wszystkich liceum i chciała iść do liceum gdzie był trochę niższy poziom .Co ja się jej natłumaczyłam aby spróbowała iść do najlepszego, przecież zawsze można się przenieść gdy się nie daje rady. I okazało się że poradziła sobie i nawet maturę pięknie zdała .Po liceum tak samo, mówiła że idzie na studium, ja dalej ją wspierałam i doradzałam jak to matka od serca .I też mówiła że nigdy sobie nie poradzi :? i jakoś sobie najwidoczniej radzi bo jest już na drugim roku :lol:

Tulipanku nie mów nigdy :!: :!: :!:
Ja się pod tym podpiszę!
Moja córka tez mówiła...nie dostanę sie... złożyła podania do 3 liceów i dostała się do wszystkich.
Wy młodzi jakieś zaniżone poczucie wartości macie ...

Grzegorz,...pozwolę nie zgodzić się z Tobą.
Pracodawcy teraz szukają osób z wyższym wykształceniem i nie wmówisz im, że jestes inteligentny i mądry skoro nie skończyłeś szkoły...
Nauka kształtuje nasz umysł... jest nam potrzebna! Nawet emeryci rozwiązują krzyżówki, żeby ćwiczyćumysł!

Ok. więcej niż nie napiszę. Napsałam co myślałam i nie chcę być powodem tego, że Atur zawali szkołe.
Artur tu jest świat wirtualny! Wróć do rzeczywistości.

Teraz rozumiem, dlaczego na forum mogą rejestrowac się tylko dorośli ludzie.
Sory Artur - takie mam zdanie i nie zmienie go.
Jesteś mądry chłopak i wielokrotnie to pokazałeś ale nie będziesz chyba do końca życia chodził po cudzych "jednak wirtualnych" ogródkach i je chwalił...
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie ! :D Szanuje wasze zdania :D , ale nie wycofam się z technikum gastronomicznego na pewno . Tak zadecydowałem , zrozumcie to .

Grzegorzu - Z twoim zdaniem zgadzam się w 100 %

Lisko - Każdy ma prawo mieć swoje zdanie :) , rozumiem twoje zdanie , ale ja naprawde nie che , nie mam siły i wiem że sie nie dostane... n
Jesteś mądry chłopak i wielokrotnie to pokazałeś ale nie będziesz chyba do końca życia chodził po cudzych "jednak wirtualnych" ogródkach i je chwalił..
Przeciez na pewno dorobie się kiedys swojego ogródka i domu... i będe miał pracę w swoim fachu... , to że będe po technikum a nie po studiach to nie znaczy , że mam nie miec nic w życiu......
Bardzo proszę zakończmy temat , idę do technikum gastronomicznego , bo chce , lubie gastronomie i zdania nie zmienię . A ogródek i rosliny moga być moim hobby i niemuszą toważyszyc w zawodzie..

Myśle nad zakupem tego cymbidium , kupił bym tylko nie wiem czy sobie poradze z jego uprawą.. , czy mi zakwitnie 2 raz :roll: .

Ide się podszkolić na necie w uprawie cymbidium . Jutro nie ide do szkoły bo mamy miec tylko 1 lekcję.... :shock: :shock: :shock: , wszyscy nauczyciele chorują.. i uczniowie.. , epidemia grypy zołądkowej... :shock: , jade jutro do Rzeszowa.... Ciekawe czy cos kupie bo pewnie nie bedzie storzyków po dniu babci i dziadka..... :cry: .

Dzisiaj babci kupiłem bombonierkę i buiecik ciętego cymbidium ( storczyka ) . Tylko co kupić dziadkowi ?

Pozdrawiam ! :D
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Artur - będziemy w takim razie sępić jakieś bajerne przepisy :wink: . Dziadek lubi majsterkować? Może jakieś narzędzia? Mój tata by się z takiego prezentu ucieszył.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Artur zawsze twierdziłam że kobiecie łatwiej zrobić przyjemność niż mężczyźnie.

Ale myślę że znasz swojego dziadka i wiesz co by mu sprawiło radość wiem ,wiem tu też trzeba brać po uwagę sumę pieniędzy jaką możesz wydać.Powodzenia w robieniu prezentu dla dziadka
Genia
Grzegorz B

Post »

liska pisze: Grzegorz,...pozwolę nie zgodzić się z Tobą.
Pracodawcy teraz szukają osób z wyższym wykształceniem i nie wmówisz im, że jestes inteligentny i mądry skoro nie skończyłeś szkoły...
Nauka kształtuje nasz umysł... jest nam potrzebna! Nawet emeryci rozwiązują krzyżówki, żeby ćwiczyćumysł!
Wybacz Artur, że jeszcze drążę ten temat :roll:

Iza, a czy np. w szkole gastronomicznej nie uczą :shock: , czy wszyscy którzy kończą tego typu szkoły, nie są inteligentni, a może gorsi. Ja jak bym miał fach kucharza, to już bym biznes kręcił i wcale mi by do tego nie był potrzebny pracodawca, lepiej pracować na siebie a nie na niego :lol: :lol: :lol:
Ponadto, bądźmy szczerzy, naprawdę nigdy nie będzie tak, że wszyscy będą mieli wykształcenie wyższe, a wcale nie jest tak, że mądrość wynika tylko z wykształcenia (wyższe), "bez wykształcenia" ludzie potrafią zadziwić taką wiedzą, że i niejeden magister może się podrapać po głowie ze zdziwienia.
Nauka jest ważna, to jest niezaprzeczalny fakt, ale każda szkoła, czy taka, czy inna jest ważna, mająca cel, kształcąca ludzi, którzy są nam wszystkim potrzebni, nigdy nie gorsi, bo każdy człowiek jest równy, wywodzimy się od jednego przodka, więc żadne późniejsze hierarchizacje, nie mają uzasadnienia i faworyzacja jednych czy drugich jest nie na miejscu.
Myślę, że Artur dobrze przemyślał swą decyzję, a jak nie to ma jeszcze trochę czasu aby faktycznie dokładnie się zastanowić. Jak wspomniał, rodzice też są za takim kierunkiem, więc mi pozostaje życzyć szczęścia, niezależnie jaki ostatecznie kierunek wybierze.

A my doceńmy, ten wybór, bo tak należy, a nie mieszajmy chłopakowi w głowie, co by sobie nie pomyślał, że jest gorszy

pewien ktoś, napisał kiedyś takie słowa

"człowiek ma prawo patrzeć na drugiego z góry tylko wówczas, kiedy chce mu pomóc, aby się podniósł"

gdyby ludzie, to zrozumieli, świat byłby o wiele przyjemniejszy.

Podsumowując, kształcenie, zdobywanie wiedzy jest niezbędne, ale niech każdy idzie własną drogą, bo każda droga jest wartościowa, nie ważne czy zawodowe, średnie, wyższe.

Iza, zdarzają się pracodawcy, którzy niechętnie patrzą na "mgr", przekonałem się na własnej skórze- to taka mała dygresja :). Ponadto proszę nie odbierać tej wiadomości jako negatywnej, bo jest ona wyłącznie pozytywna i z takim nastawieniem pisana.

I ja na tym już kończę.

Ps. Artur, internet jest pożyteczny, jeżeli z umiarem z niego korzystamy. Zgadzam się, że zbytnie przesiadywanie na forum, nie jest korzystne dla Ciebie, zwłaszcza, że musisz przede wszystkim myśleć, o swojej przyszłości i ku temu kierować całą swą energię, a forum raz na jakiś czas, ono będzie "zawsze". Chyba, że postępujesz kierując się rozwagą w dzieleniu czasu między świat wirtualny, a rzeczywisty, wówczas zapomnij, to o czym pisałem :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”