Storczyki pikasi
Bardzo dziękujemy wszystkim za odwiedziny i miłe słowa ;:2
Wczoraj i dziś zrobiłam moim kwiatuszkom małą sesję
Dendrobium phal. cały czas tworzy.... na pierwszych pączkach już widać kolorek
I jeszcze falek. Jest u mnie od ok. pół roku. Moja siostra przyniosła mi go od siebie z pracy. Bo tam już był na drodze do kosza na śmieci. Dlaczego?? Bo po prostu przestał kwitnąć.... Nawet nie wiedziałam jaki kolor będą miały kwiatki. Ale już wiem
popatrzcie:
Wczoraj wieczorem zaczął uchylać rąbka tajemnicy......:

A dziś rano zastałam taki widok:

Śliczny
tyle radości sprawił. Zwłaszcza, że w grudniu zgubił kilka pączków co bardzo mnie zmartwiło. Na szczęście wyrosły nowe i oto efekt 
Wczoraj i dziś zrobiłam moim kwiatuszkom małą sesję

Dendrobium phal. cały czas tworzy.... na pierwszych pączkach już widać kolorek

I jeszcze falek. Jest u mnie od ok. pół roku. Moja siostra przyniosła mi go od siebie z pracy. Bo tam już był na drodze do kosza na śmieci. Dlaczego?? Bo po prostu przestał kwitnąć.... Nawet nie wiedziałam jaki kolor będą miały kwiatki. Ale już wiem

Wczoraj wieczorem zaczął uchylać rąbka tajemnicy......:

A dziś rano zastałam taki widok:

Śliczny

No nie tylko u Ciebie opadły.To chyba taki czas.Gdzie nie wejde na forum to wszyscy narzekają na zrzucanie pąków.Ja tez wiele pąków straciłam.Mam 3 storczyki ,które zrzuciły wszystkie pączki.Mam nadzieję ,ze wypuszczą pęd boczny na wiosne i w końcu naciesze sie kwiatami.Tak pięknie sie zapowiadało kwitnienie
Jedyne co mnie cieszy to to ,ze nie tylko u mnie tak jest,więc nie jest to moja wina.Po prostu..taki czas.

PESTKA@ chyba rzeczywiście masz rację. Ja też coraz częściej czytam w wątkach forumowiczów o opadających pączkach
Ta zima niezbyt im służy. Może tak jak nas dopada grypa, tak nasze roślinki też jakieś zarazki męczą??
Ja też mam trzy falusie, wszystkim wszystkie pączki opadły
ale na szczęście łodygi się przedłużyły i wytworzyły trwałe (póki co) pąki. Jeden z nich (ten z ciemną warżką) już otwiera kwiatki. Pozostałe jeszcze nie. Zobaczymy...
PESTKA jestem pewna, że Twoje storczyki też prędzej czy później nadrobią co straciły
Agnieszko racja! Widok cudowny! Obiecuję, że będę zdawać kolejne raporty z "placu boju"

Ja też mam trzy falusie, wszystkim wszystkie pączki opadły

PESTKA jestem pewna, że Twoje storczyki też prędzej czy później nadrobią co straciły

Agnieszko racja! Widok cudowny! Obiecuję, że będę zdawać kolejne raporty z "placu boju"

- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasiu, trzymam kciuki za pączki Dendrobium, jak rozkwitnie porównamy kolorki
A falenopsis prześliczny, marzy mi się taki z bodrową warżką

A falenopsis prześliczny, marzy mi się taki z bodrową warżką

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Mala_MI
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Phalaenopsis przepiękny, oby wszystkie pąki rozkwitły!
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.