Działka ROD Moja radość na emeryturze cz.2 - Warmia i Mazury.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Działka ROD Moja radość na emeryturze cz.2 - Warmia i Mazury.

Post »

U mnie ;:3 za oknem i bielutki śnieg , Osiedle ładnie odśnieżone spokojnie można spacerować bo jest lekki tylko mrozik i bezwietrznie. Bardzo przyjemne widoki.
Choć mam słoneczko za oknem to z przyjemnością pocieszyłam oczy Twoimi żółciami Danusiu! ;:108 ;:180

Miłego dnia! ;:196
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Danusiu, to nie cyklameny w kropki, tylko sklep w kropkiObrazek Czyli popularna Biedronka ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Danusiu, tak, doczekałam się prawdziwej śnieżnej i mroźnej zimy. Dzisiaj jeszcze dosypało śniegu, co mnie ogromnie cieszy. ;:138
Trochę tę radość mąci wiadomość o możliwości zalania lewobrzeżnej części miasta (jedno osiedle) i wsi położonych na lewym brzegu Wisły. ;:174 Pamiętam straszną powódź sprzed lat i bardzo mi żal ludzi, którym znowu taki kataklizm zagraża. ;:167
Na podstawie najnowszych informacji rysuje się nadzieja na uniknięcie powodzi, ale pod warunkiem, że siarczysty mróz nie zablokuje ujścia wody. ;:218 Z bijącym sercem wszyscy czekamy na kolejne doniesienia w tej sprawie.
Nam zalanie nie grozi, prawa strona Płocka jest bowiem położona na wysokiej skarpie, a dodatkowo ja mieszkam na osiedlu dość mocno oddalonym od rzeki. Jednak żal tych ludzi, którzy spokojnie tej nocy nie prześpią. ;:108

Słoneczka dzisiaj nie widziałam, toteż z przyjemnością popatrzyłam na Twoje piękne żółtości. ;:215 Dziękuję. ;:196
Zdrówka. ;:167 ;:167
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

MARYNIU witaj
U nas niestety zaspali ,nie odśnieżyli chodników.Ciężko było iść.
A ja zrobiłam zdjęcie dla słońca.Wiem,że nie można,ale było zamglone.Śnieg padał.
Teraz też pada.Na szczęście mam parę książek więc będę sobie czytać. :D
Trzymaj się ciepło bo zapowiadają niezłe mrozy.

Obrazek

IWONKO!
Ale mnie załatwiłaś, a ja poszłam szukać cyklamena w kropki,już go widziałam oczami duszy. ;:306
Cyklameny były po ok.7,-Jeden nawet trzymałam w ręku.Był ładny,ale miał mało pączków.
Miłego wieczoru. ;:138

Obrazek

Obrazek

LUCYNKO ;:138
No nareszcie masz śnieg.Szkoda faktycznie tych ludzi,mam nadzieję,że skończy się wszystko dobrze.
Dobrze,że mieszkacie dalej od Wisły.My też mieszkamy dalej od rzeki i też na wzniesieniu.
Powódż w zimie musi być straszna.Nawet nie chcę myśleć.
Zdrówka życzę. :wit

Obrazek

Obrazek
coś czerwonego,optymistycznego.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Danusiu dobrze, że po zimowych zdjęciach pokazujesz coś optymistycznego, takich kolorków, kwitnień jestem już bardzo spragniona.
Tytuł książki zanotowałam, nie ma jej w mojej bibliotece, koleżanka powiedziała- jak się uda to ją zamówi.
U nas na szczęście śnieg jak na razie nie pada, za to mróz trzyma.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj DOROTKO!
U nas już drugi dzień piękna pogoda ze słońcem,ale mrożna.W tej chwili -13 stopni.Śnieg oczywiście leży.
Byłam ostatnio w bibliotece i przyniosłam następne sześć książek.Jak na razie przeczytałam trzy.
Na szczęście mam kwiatki pięknie kwitnące z Biedr.Azalie to takie małe "pijaczki",wodę muszę im lać codziennie.
Miłego dnia.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Dzisiaj na biało u Ciebie Danusiu ;:196 tyż piknie choć bieli wokół pełno..Na razie nie zanosi się na zmianę kolorów za oknem..Zima trwa! :wink:

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Danusiu, świetne zestawienie dwóch postów: biel i czerwień. ;:138 ;:138 To mój ulubiony duecik. :D
Śniegu Wam naprawdę dużo napadało, ;:333 dzięki czemu krajobraz taki czyściutki, jasny, piękny! ;:215
Uważaj podczas spacerów, bo pod śniegiem może być ślisko. ;:108
Trzymajcie się zdrowo i ciepło. ;:167 ;:3 Pozdrawiam. ;:196
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj MARYNIU. ;:138
Masz rację u nas biało ( i nie tylko u nas),w tej chwili pada drobny śnieżek.
Zaszłam do ogrodniczego po drodze i kupiłam nasiona mix jeżówki i budlei, zobaczę co mi z tego wyjdzie.???
Sprzedają już karpy dalii,begonie,cebule hipeastrum.
Jak dobrze mają ci którzy mieszkają daleko od takich sklepów.Ja niestety mam słabą wolę. ;:124 ;:145 ;:222
Miłego dnia.

LUCYNKO! ;:63
Z tymi kolorami to mi się udało. ;:306
Widziałam lodołamacze na Wiśle łamały krę koło Włocławka.
Szłam sobie do sklepów i musiałam wstąpić do ogrodniczego.Kupiłam 2 torebki z nasionami.
Śnieg pada co raz bardziej gęsty,pomimo plusowej temperatury.Fajnie jest. :tan
Miłego dnia ,dużo zdrowia . ;:167 i ciepełka rodzinnego. ;:168

Obrazek
najnowszy zakup. ;:108
Tak wyglądają na dzień dzisiejszy azalie.Piękne bukiety. ;:63

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Danusiu Twoje doniczkowce pięknie się prezentują ;:215 Cyklamen bardzo ładny, a azalki jak cukiereczki ;:303
Widzę, że zima u Ciebie nie odpuszcza :wink:
Tym bardziej będzie cieszyć każdy przejaw wiosny jak nadejdzie jej pora :D
Miłego popołudnia, trzymaj się Danusiu ;:168
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Danusiu, Twoje azalie takie piękne ;:138 ;:138 A moje już przekwitły. ;:222
Pewnie coś źle robiłam, bo powinny jeszcze mieć kwiaty. U mnie jest bardzo gorąco w domu, może to było powodem, a może za mało im dawałam wody..... ;:218
Cyklamena sobie zafundowałaś. Bardzo ładnego! ;:215
Ja dokupiłam dwie doniczki hiacyntów, bo lubię ich zapach, teraz czekam na kwiatki. ;:108

Zima u mnie spokojna, śnieg nie pada, słoneczko wprawdzie słabiej niż wczoraj, ale przebijało się spod chmur i w sumie dzień był ładny. ;:3 ;:333
Tobie życzę słonecznej niedzieli. ;:3 ;:3 ;:196
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj HALSZKO!
To fakt, zima nie odpuszcza.Wczoraj sypało,dziś sypie.Na szczęście dużego mrozu nie ma.
Azalki piją wodę jak smoki,mają też chłodno więc sobie radzą. :D
Miłego,spokojnego dnia. ;:138

LUCYNKO!!
Moje azalie mają chłodno.Stoją w kuchnia na oknie,gdzie wyłączony kaloryfer.Jak na razie kwitną pięknie.
Moje piją bardzo dużo,ale skoro u Ciebie ciepło to na pewno im się nie podobało i przekwitły.Teraz chyba będziesz musiała przyciąć im gałązki i postawić w chłodne miejsce.
Śnieg sypie od wczoraj.Na szczęście nie ma dużego mrozu.
Miłego dnia. ;:138

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Danusiu, w kuchni w ogóle nie mam kaloryfera, który wyrzuciliśmy podczas pierwszego remontu, ale nie pomyślałam o postawieni azalii na kuchennym parapecie. ;:7 Chciałam na nie patrzeć codziennie, a głównie czas spędzam w salonie. Jest to pokój przejściowy, z którego jest wejście do sypialni, w której grzejnik zakręciliśmy całkowicie. Jeden grzejnik ogrzewa dwa pokoje, duży przedpokój i kuchnię, a w mieszkaniu jest gorąco. Trzeci pokój zamknięty przed kotą ma swój kaloryfer, tam też trzymam większość kuwet z wysiewami.
Nie mamy mierników na grzejnikach, zawory spółdzielnia tak ustawiła, że można albo zakręcić całkowicie, albo odkręcić, a dopływ ciepła reguluje urządzenie zamontowane w piwnicy i stopień grzania uzależniony od temperatury powietrza.
Trochę to skomplikowane, a płacimy - niestety - tyle, ile dostarczyciel ciepła uważa, że czerpiemy z czterech grzejników żeberkowych i jednego rurowego w łazience. Na szczęście nie są to wielkie sumy. ;:303

Jaki ładny dzielżan! ;:215

Zdrówka. ;:167 ;:196
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

LUCYNKO no to nie wiem co jest grane.Ja mam trzy pokoje i w każdym odkręcony kaloryfer oprócz kuchni.Niestety u nas jest chłodno,
czasami muszę zakładać bluzę.Jak piszę na laptopie to ręce mam jak lód i zakładam czasami rękawiczki.Kiedyś jak mieszkaliśmy w 5 osób to było bardzo ciepło.W zimie wszyscy chodziliśmy na krótki rękaw,ale to się skończyło odkąd zostaliśmy sami. ;:145
Dziś siałam kwiatki .Przesadziłam też dwa kwiatki które kiedyś kupiłam i miały już za małe doniczki.Myślę,że nie zaszkodziłam.
Wysiałam też nasiona pierwiosnka czerwonego od Ciebie i parę innych nasionek.Wystawiłam na balkon celem stratyfikacji.
Teraz też mamy takie podzielniki które są odczytywane gdzieś tam.Oczywiście podzielniki wiszą na kaloryferach.Sumy wychodzą wcale nie małe,ale jak na razie nie mieliśmy dopłat,pewnie ze względu na to,że nie było zim.Co będzie po tegorocznej zimie to nie chcę myśleć. ;:222
Zdrówka nieustająco. ;:168 ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Witaj Danusiu śniegu widzę, że sporo napadało, u mnie też, ale jak zima to zima lepiej teraz niż w kwietniu jak drzewa kwitną. Pięknie Ci kwiaty kwitną przynajmniej masz ładne kolorki i od razu robi sie lepiej na serduszku. życzę zdrówka pozdrawiam ;:167 ;:196
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”