Zaczynam - rogalm1 cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

rogalm1 pisze: Karolu, zapraszam Cię do mnie na takie wspólne ustalanie jednej opcji :D
na pewno nie będzie tak źle jak myślisz - daj im konkretny termin do wyboru, i powiedz im jak Ty byś to widziała ... a oni sami między sobą ustalą resztę - każde rodzeństwo w końcu się dogada :) a ja nie wiem - może jestem dziwny - ale uwielbiam jeździć na wieś od dzieciństwa - na kolonie i zimowiska to jeździłem niepowiem - bo lubię zwiedzać ale zaraz potem na jak najdłusze wakacje na wieś ... ale może je jakiś dziwny jestem :P tam zawsze najwięcej się działo :) oj się działo... hihihi - jak opowadaliśmy Cioci nasze wspomnienia z dzieciństwa to stwierdziła że dobrze że nie wiedziała o wszystkim bo by za szybko osiwiała ...

ale wiem jedno - że na pewno mądrze wybierzesz - bo w końcu najlepiej znasz swoje dzieciaki
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

a dla moich córek (18 i 24), pobyt na działce dłuższy niż 3 godziny - to kara za niepopełnione grzechy, bo nuuuudno... kompa i netu nie ma i koleżanek nie ma, normalnie - straszne :) ale jak trzeba zrobić grilla dla znajomych to działeczka , a jakże, niezwykle przydatna... i najlepiej jak nas tam wtedy nie ma :)
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2008, o 14:49

Post »

Karol ja też lubiłam na wioski jeździć to były czasy. I się pohulało po wiejskich diskach jak już podrosłam a wcześniej to była frajda na stogu siana pojeździć, krowy wypasać na ryby na grzyby eh wszystko było pod ręką. Zresztą do tej pory lubię ale ... nie każdy to lubi.
ale jak trzeba zrobić grilla dla znajomych to działeczka , a jakże, niezwykle przydatna... i najlepiej jak nas tam wtedy nie ma Smile
no pewnie po co "starzy" maja im się kręcić zaraz się czegoś czepią. A tak to luz blus :twisted: :twisted: hulaj dusza. :twisted: hhi
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

Karolu, ponieważ ferie mają 16 dni to myślę, że uda nam się wszystkich zadowolić!

Ewuniu, u mnie Marysia i Szymon to mogą na działce żyć non stop, wszystko ich zachwyca i fascynuje, a że to dla całej rodziny nowość to nieraz są tacy dumni jak coś im lepiej wychodzi niż nam dorosłym albo szybciej zapamiętują nazwy roślin! a Kuba i Mateusz to tak jak Twoje córki - zaprosić gości i siedzieć przy ognisku, kiełbaski i gitara!

Wiolu, jeszcze tego u mnie nie ma, chociaż Kuba skończy niedługo 16 lat, bo jakoś się przyjaźnimy, lubimy te same książki, filmy (z muzyką już nie za bardzo), ale wiem że to już niebawem się skończy :(
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj, wreszcie znalazłam wolną chwilę, że przetestować instrukcję przygotowaną przez tulipankę i przez Anię Raczek, udało mi się znaleźć kilka zdjęć których tu jeszcze nie pokazywałam i zrobiłam swój pierwszy w życiu kolaż. Przypomniałam sobie przy okazji dlaczego chcę mieć dużo malw na wsi ( w tym roku miałam 5)

Obrazek

chyba niezbyt odpowiedni kolor tła wybrałam i za bardzo poupychałam po brzegach ale jak na pierwszy raz to jestem cała dumna!
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A mnie się wydaje że tło pasuje do tych malw.
I jak na pierwszy kolaż, to bardzo ładnie. ;:215
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

rogalm1 pisze:Tak jak Grażynka podejrzewała, nie wytrzymaliśmy w Krakowie i pojechaliśmy na działkę szukać zimy i zabezpieczyć drzewka (przy okazji policzyliśmy je i wyszło, że posadziliśmy w tym roku prawie 40 drzewek owocowych) przed zającami- ciekawe czy się uda. Tak wygląda nasza działka zimą

Obrazek
Moniko, dawno u Ciebie nie byłem, a Ty taką piękna zimę przedstawiasz :!: To zdjęcie jest fantastyczne nawet dla mnie, który nie lubi zimy. Twoje dzieciaki też fajne. Ciekaw jestem, gdzie ostatecznie pojedziecie na ferie :?: :)
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moniko jak na pierwszy raz te malwy nie są złe, a tło dałabym jaśniejsze.
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gabrysiu, Jacku, Ewo dziękuję za odwiedziny, jesteście zawsze mile widzianymi gośćmi!

Kochani dziś chciałabym poprosić Was o rady w sprawie herbat, u mnie nikt nie lubi takiej tradycyjnej czarnej, więc chciałabym w tym roku sama przygotować dla nas jakieś mieszanki ( w tamtym udało mi się ususzyć miętę, melisę i lipę) owocowo- ziołowe, ale nie wiem czy to po prostu trzeba dojrzałe maliny ususzyć w suszarce? Proszę jeśli robicie sami herbatki to podzielcie się doświadczeniem!
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55

Post »

Monisiu ja nie w sprawie herbaty :wink: u mnie w domu przeważnie ja tylko piję herbate zielona, miesznki owocowe (ale gotowe) mąż kawa lub woda dzieciaki soki lub woda
chciałam powiedziec ze zdjecia malw super tło tamto czy inne wyszło pięknie a i zimowy pejzazyk super :D
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Moniko z malin, to się suszy liście na herbatę. A żeby herbata miała ładny czerwony kolor i kwaskowaty smak, to musi być hibiskus. Można kupić luzem w sklepach z herbatami.
Do takiej ziołowej herbatki możesz tez dodać suszone jabłka pokrojone w kosteczkę czy inne suszone owoce, skórkę pomarańczową, wysuszoną jarzębinę.
Ja bym nie mieszał lipy z mięta, bo ta pierwsza jest zbyt delikatna w smaku, ale odrobina skórki cytrynowej poprawi smak lipy.
Z hibiskusem też ostrożnie, bo ma bardzo wyrazisty smak i pochłonie smak maliny, dzikiej róży i innych.
Fajny smak ma też koper włoski i kozieradka, a takie dodatki jak imbir, cynamon, kardamon czy goździki nadadzą herbacie egzotycznego i rozgrzewającego smaku.
Jak mi się coś jeszcze przypomni w tym temacie, to napiszę :)
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Isiu, jesteś zawsze wyczekiwanym gościem, cieszę się, że Ci się podobają moje początki w fotografii.

Jacku, dziękuję Ci bardzo za informację, to znaczy że muszę zdobyć hibiscusa i kozieradkę, -im też się suszy listki? A Ty tez jesteś amatorem takich herbat?
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53

Post »

Moniko - ja uwielbiam herbaty różne ale nie suszę ich sam tylko kupuję gotowe mieszanki

i herbatę czarną też piję tylko od święta :) a najbardziej lubię białą herbatę :) choć ostatnio pijam zieloną z opuncją - wyśmienita
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Karol ma rację zielona herbata z opuncją jest wyśmienita!!!!
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

A ja uwielbiam wszystkie herbaty - czarną też - bardzo mocna, gorąca i koniecznie z cukrem pozwala mi rozpocząć dzień - tak jak innym kawa.
Ale lubię też ziołowe, owocowe, zielone, pu - erh...
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”