Storczyki Storczykowej
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Tak , a mnie dziś nosi dosłownie , by podjechać w jakieś miejsce "pełne zielonego" . Taka paskudna pogoda.... A tymczasem siedzę w biurze , a przed nosem mam ...prawie umarłą Gwiazdę Betlejemską
Może wracając do domu chociaż wejdę do Tomaszewskiego, by pospacerować wśród roślin...Nie ma nic lepszego na poprawę nastroju!

- Mala_MI
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Bardzo mi odpowiada kolorystycznie Twój ostatni nabytek 

Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
cieszę się, że podoba wam się mój Phalaenopsis z liśćmi w kropki. mam teraz 2 takie, ale oryginalnych storczyków nigdy za wiele.
marzą mi się jeszcze:
- biały z mazami. muszę go mieć!!! najlepiej jeszcze w tym roku.
- biały z ogromnymi, conajmniej 12 cm kwiatami
- bordowo-malinowy
- equestris lub podobny z kwiatami o wielkości 2,5-3 cm
- jakiś herbaciany lub pomarańczowy
zrobiłam dzisiaj kilka fotek, bo niedawno pierwszego pąka otworzył rózowy Phalaenopsis, który jest keikiem wyrośniętym obok starego, już uschniętego Phalaenopsisa, który stracił stożek wzrostu w 2007 roku.

marzą mi się jeszcze:
- biały z mazami. muszę go mieć!!! najlepiej jeszcze w tym roku.
- biały z ogromnymi, conajmniej 12 cm kwiatami
- bordowo-malinowy
- equestris lub podobny z kwiatami o wielkości 2,5-3 cm
- jakiś herbaciany lub pomarańczowy
zrobiłam dzisiaj kilka fotek, bo niedawno pierwszego pąka otworzył rózowy Phalaenopsis, który jest keikiem wyrośniętym obok starego, już uschniętego Phalaenopsisa, który stracił stożek wzrostu w 2007 roku.

- Tulipan998
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Piękne... , ja dzisiaj takiego widziałem z białymi kwiatami w kwiaciarni... , ogromniaste... , przepiękne... , nie wiem po ile , niepatrzyłem i widziałem prze ogromne cymbidium.. po 85/105 zł...... 

|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- Storczykowa
- Storczykowa
cieszę się, że wam się podobają storczyki i fotki. jakość fotek jest już lepsza niż dawniej, ale moim aparatem lepszych nie zrobię. a ten keik to był ten co wyrósł przy podstawie tego, co w 2007 roku stracił stożek wzrostu w wyniku oparzenia słonecznego. urósł bardzo szybko i już po pół roku od wyrośnięcia zakwitł pierwszy raz.
a dzisiaj kupiłam sobie znowu 2 Phalaenopsisy. wróciłam tam, gdzie kupiłam tego z liśćmi w kropki, bo nie mogłam sobie darować, że nie kupiłam tego białego. tego z olbrzymimi kwiatkami już nie było, ale kupiłam sobie na pocieszenie 2 inne. było mniej styorczyków niż w niedzielę, wtedy były 2 stoły gęsto zastawione pięknymi Phalaenopsisami a dzisiaj tylko 1, pewnie na dzień babci tyle sprowadzili. podobało mi się wiele, ale wybrałam takie co jeszcze nie mam.

a dzisiaj kupiłam sobie znowu 2 Phalaenopsisy. wróciłam tam, gdzie kupiłam tego z liśćmi w kropki, bo nie mogłam sobie darować, że nie kupiłam tego białego. tego z olbrzymimi kwiatkami już nie było, ale kupiłam sobie na pocieszenie 2 inne. było mniej styorczyków niż w niedzielę, wtedy były 2 stoły gęsto zastawione pięknymi Phalaenopsisami a dzisiaj tylko 1, pewnie na dzień babci tyle sprowadzili. podobało mi się wiele, ale wybrałam takie co jeszcze nie mam.