Za oknami nasz ogród.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Za oknami nasz ogród.

Post »

Witaj Bogusiu :wit
Bardzo lubię obserwować powstające od podstaw ogrody i z ciekawością będę do Ciebie zaglądać ;:108 Działka jest duża i masz tam ogrom możliwości, naprawdę nie musisz się ograniczać w zakupach. Oczywiście póki co ;:306 Sama zobaczysz, że już niedługo stwierdzisz, że tak duży trawnik nie jest Ci do niczego potrzebny. Czasami mam wrażenie, że nasze ogrody są z gumy i coś w tym musi być, bo już nie jednokrotnie oznajmiałam, że absolutnie nie mam już miejsca, a jednak ciągle coś dosadzam.
Co do zdjęć, to ilość pikseli zmieniam przed wstawieniem zdjęcia na forum w programie Paint, a dalej, to już tak, jak radzą dziewczyny ;:108
Powodzenia :wit
Bobka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lis 2020, o 09:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwonko witaj ;:168 Ogród w rozmiarze coraz bardziej dla nas za duzyn ;:124 siły juz nie te, ostatnio zagęszczam na ile się da rabatki i inne miejsca .Oj wiesz ja ciągle coś dokupuję i za każdym takim zakupem jest postanowienie ,ze to ostatni zakup :;230 i co ? I do następnego ,nawet teraz wciąż kupuję roślinki ha ha .Teraz zdarza się nam narzekać ,ze trawnik za mały bo jest mały a powinien, być tylko trawnik ;:108 a nie rabaty i tysiąc jeden drobiazgów na nich. Wiesz Iwonko dzisiaj same awarie nowy komputer się zbuntowal i nie chce się włączyć ;:145 ,musimy teraz w nim coś podziałać, a póki co z tabletu foteczki z działki z pół godzinnego pobytu .

Obrazek

Królowa spać nie chce
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Za to ciemierniki śpią jak zwykle ,zakwitną wiosną jak w ub roku i będą kwitły do lata .
Bobka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

vimen pisze:Witaj Bogusiu :D Ależ u Ciebie przestrzeń ;:oj ile trawnika do wykorzystania ;)
Żeby zdjęcia były obok siebie, to jak już je wgrasz, to ustaw kursor przed linkiem drugiego zdjęcia, kliknij dwa razy Backspace i raz spacje (musisz zmienić odległości pomiędzy linkami) - uważaj, żeby niczego nie wykasować przy okazji i tak wyślij.
Kasiu podaj proszę mi tytuł aktualnego Twojego wątku ,nie mogę się połapać w tym ogromie info ;:167

Witajcie zanim dojdę do większego rozmiaru zdjęć to bardzo proszę cd moich kochanych roślinek. :D
Obrazek
Zagęściło się na działce przez te cztery lata .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kiedy wgrywam
zdjęcie z Fotosika to nie da się ustawić go obok poprzedniego zdjęcia , pomimo wcześniejszego zaznaczenia kursorem ostatniego linku i tak ustawia się w pionie pod ostatnim hm ;:124 wklejam z tabletu .
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Przyszłam z rewizytą.Jak pisałam,masz fajny ogród,bo jednak 6 arów to już ogród.Jest co robić,a ile można posadzić roślinek. :heja ,nie tak jak ja ciągle szukam miejsca. ;:124
Miłego,pogodnego dnia. :wit
Bobka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu witaj :wit dziękuję ,to bardziej ogródek ,jak zestawić by go ,do do kilkudziesięciu arów lub nawet hektara i więcej .A jest i tak co robić masz rację ,Gdybym miała więcej siły ,mniej lat to bym go przeniosła na 10 arów ,no ale cóż za późno juz teraz za duży logistycznie "zachód " teraz tylko odpoczynek ,leżanka, rower i roślinki .
Miło mi Ciebie gościć zapraszam zawsze kiedy tylko zechcesz . :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Bogusiu! dziękuję za wizytę i dobrze, że mnie coś tchnęło i zajrzałam na Twój profil i posty, bo nie wiedziałabym że masz wątek. Miałam napisać poproś Dorotkę Babuchnę to wstawi Ci wątek w opisie, ale nie możesz jeszcze wysyłać pw...chociaż może tutaj poprosić https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4&t=120616 lub w innym podobnym wątku? Kiedyś to robiłam, ale to było tak dawno że zapomniałam. :D
Bogusiu masz piękne miejsce na ziemi gdzie możesz wypoczywać i nie tylko! :D Ładny domek i altankę no i widzę, że Twoją miłością są róże ;:167 Niestety muszę Cię zmartwić jak weszłaś na to FO to przepadłaś i z trawnika zostaną fragmenty ;:306 tak tu już jest wszystko kusi ;:306 A masz tyle pięknych roślinek że kusić Cię długo nie trzeba będzie! :D Życzę powodzenia w uprawie ogródka ;:168
Awatar użytkownika
-Iwona-
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 4 lut 2011, o 13:22

Post »

Bogusiu, ojej jaki cudowny domek ;:180 i fajna działeczka. ;:138

Marysiu zgodnie z sugestią wstawiłam Bogusi link w stopce(Ona już pisze pw.). :wink:
(Jak coś potrzeba to piszcie śmiało. ;:196 )
Bobka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu witaj :wit bardzo mi miło, Ciebie widzieć (to jest intuicja kobieca ;) u siebie w moim skromnym ogrodzie .To prawda tak rozkochała mnie w roślinach Ania ;:167 moja sąsiadeczka jest tutaj ;:138 ,ale mnie jeszcze nie widzi sza :heja
To tylko kwestia czasu a i nazwa wątku Jej się ze mną nie kojarzy jeszcze :heja
Bardzo lubię róże ,kupuję co sezon i tak sadzę gdzie się da ,potem przesadzam .Lubię różnorodność roślin ,chyba różnych troszkę już jest .Kiedy Ania mi mówiła o miłości do liliowców to ja tak średnio na nie patrzyłam a teraz chcę je mieć .Ot kobieca zmienność ,a jak u Ciebie zaglądam do wątku, to ło, mamuniu trzymajcie mnie ,bym nie kupowała z wiosny te różne piękności ha ha . Marysiu zdaję sobie sprawę ,dlatego czekam na uprawnienia by zajrzeć do działu sprzedaży i wymian roślinek tutaj ;:65 i tak jestem wdzięczna moderatorom,przyjaciołom forum i adminowi (admince chyba ) ;:167 za już i poczekam na więcej ;:306
No dobrze będę kupować powolutku ;:185 ;:306
Iwonko wielka buzka ;:168 właśnie czytałam na PW i myślę co to za link hm ,chyba coś wpisałam a nie wysłałam ,no po prostu bystrość umysłu nie ma co ;:124 a to niewidzialna ręka czyli Iwonka ;:167 i jak tu wątpić w solidarność kobiecą ?nie ma mowy nawet ;:215
Dla Was koleżanki :)

Obrazek Obrazek

Dzisiaj przy pomocy tez tutaj koleżanek byłam bliska zainstalowania programu do obróbki zdjęć i lipa nie ma aplikacji pobranej wcięło ups no ,próby ponowię hm
Iwonko dziękuję za domek proces kupowania to cała historia i stawiania tez ,chociaż było troszkę problemów ,ale to już przeszłość ,z ciekawostki zaczęto stawiać go o 5 rano zakończono dokładnie po 17 ,jakie bylo zdziwienie przejeżdżających sąsiadów i innych w tym wczasowiczów ;:306 gro stawało autami ,inni cofali bo dzień wcześniej był fundament tylko ;:306

Obrazek Obrazek

Połączyłam posty. Iwona
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Bogusiu cała przyjemność po mojej stronie ;:168 Piękne róże nam się dostały :D Jest różnorodność to widać powyżej na tych ślicznych słonecznych zdjęciach. Pokazuj ich więcej ;:180

Iwonko ;:167 dziękuję będziemy pamiętać ;:4
Bobka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na miły dalszy ciąg wieczoru .
Dziękuję ;:167

Ponieważ kocham róże ,od róż kiedyś zaczęły się marzenia to będzie ten piękny symbol przez nie wyrażany często gościł w moim wątku . ;:167
Ogród mój to nie tylko róże ,ale wiele innych gatunków roślin ,które cieszą. :D i zwyczajny zakątek też .
Dobrej nocy życzę . ;:205 ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Bobka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam :wit miłego dnia życzę odwiedzającym forum :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

No proszę jak pięknie.Nie długo a miejsca zabraknie na wszystkie nowości jakie zechcesz mieć.Piszesz o liliowcach,a ja z kolei mam ich tak dużo ,że czasami mnie wkurzają jak już przekwitną.Parę razy miałam tak,że wykopałam,gdzieś postawiłam na chwilę,a potem zapomniałam a on wrósł w to miejsce i musiał zostać. ;:124
Miłego dnia. :wit
Bobka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Danusiu :wit właśnie o to chodzi by tak zagęścić miejsca niektóre by zielsko nie mogło tam się wcisnąć ,ja z liliowcach dopiero zaczynam ,właśnie przyszły śliczne sadzonki ,wsadzę je do doniczek ,a doniczki do pudła ze styropianu i na balkon cxy to dobry sposób by nie zmarzły ?jak myślisz ? W listopadzie zdążyłam zadołować na działce w doniczkach a teraz już nie za koniecznie chce mi się kopać.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wciąż pracuję nad zagęszczaniem, rabat kiedyś były maty ,ale potem je usunęliśmy ,jednak one robią spustoszenie roślinom .Mam jednak zamiar ponownie zasypać miejsca nie obrośniete korą ,tylko chyba powinna być to bardzo gruba warstwa .Raz już zasypaliśmy i w trakcie nasadzeń po prostu mieszała
się z ziemią.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Przybliżam wciąż wspomnienia lata i innych pór i mojej działki ,by dojść do bardziej aktualnych w tym roku i pogodowo też.
Gro tych zdjęć to rok 2020 też.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28

Post »

Witaj Bogusiu :wit przybywam z rewizytą dopiero teraz, bo tyle co zorientowałam się, że masz swój wątek, patrzę, a on istnieje od kilku zaledwie dni. Muszę przyznać, że tempo masz imponujące ;:215
Bardzo fajny masz ogród i wcale nie wygląda na taki młody. Domek superowy ;:333
Widzę, że udało Ci się ogarnąć temat wielkości zdjęć, teraz wyglądają już całkiem dobrze. Czy trzeba gromadzić fotki na tym hostingu postimage? Czy służy on tylko do przesyłania fotek? Trzeba się rejestrowac?
Pozdrawiam cieplutko i będę Cię odwiedzać jeśli pozwolisz ;:168
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
Bobka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko :wit witaj miło Ciebie widzieć .Piszesz o tempie imponującym ;:306 ja tak mam ,tzn mialam szybko i na temat ,a teraz ani szybko i czasami tez nie na temat :tan .Wiesz podstawą przy zakładaniu tego ogródka była dobra ziemia ,pierwszy właściciel nawiozł, potem my a nie ukrywam ze sporo worków tam jest też kupionej ,zawsze pod nowe roślinki daję w dół, dołki dobrą ziemię potem nawożę stosownie do wzrostu ,a i klimat im służy mokro od zalewu .Dzięki uprzejmej pomocy moderatorki udało się ,ciągle ktoś t,utaj pomaga ;:167 Nie nie trzeba się póki co rejestrować ,chociaż wyświetla mi się info ze wysłali mi hasło do logowania na maila hm ,a ja go otworzyć nie mogę .Oj z marszu weszłam wiesz na na ten hosting i nie wiele wiem ,muszę się zapoznać .Natomiast ktoś mi tutaj polecił ;:215 9 .Zaglądaj bardzo się cieszę, ja jeszcze powoli odwiedzam wątki ,poznaję tematy w niektórych się zaczytalam a mąż ciągle :co ty tak długo w tym internecie wzrok stracisz ;:306
Dla Ciebie ;:167
Obrazek

Wejdź na PW ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”