Moje ogrodowe i domowe rośliny ;)
-
- 200p
- Od: 26 cze 2020, o 19:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje ogrodowe i domowe rośliny ;)
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 29 sie 2013, o 08:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękne roślinki
. Najbardziej podobają mi się fuksje, a ja nie mam do nich ręki. 

-
- 200p
Anka159: mam taras od południa, jak świeci słońce to praktycznie cały dzień jest patelnia. Podlewam je codziennie dość sporą dawką wody. Nie stoją nawet w pół cieniu, tylko w pełnym słońcu i rosną jak widać ;) ja miałam tak z begoniami, ale na szczęście znalazłam na nie sposób...po prostu je przelewałam. Dziękuję za odwiedziny i pozdrawiam ;)
A skoro tak bardzo podobają Wam się moje fuksje...to pokaże Wam jeszcze taką:

A to moja zalana czerwona sundaville...poobcinałam co się dało, bo wyglądała przeokropnie... zresztą dalej tak wygląda, jednak mam nadzieję, że na wiosnę coś wypuści.

A skoro tak bardzo podobają Wam się moje fuksje...to pokaże Wam jeszcze taką:

A to moja zalana czerwona sundaville...poobcinałam co się dało, bo wyglądała przeokropnie... zresztą dalej tak wygląda, jednak mam nadzieję, że na wiosnę coś wypuści.

-
- 200p
Z wielką przyjemnością obejrzałam Twoje roślinne królestwo no i
Mnie zauroczyły fuksje a biała to miodzio hm....
Ja mam taką a miała być śnieżna biel

Po wniesieniu z tarasu zostały tylko 2 kwiaty
Gratuluję i pozdrawiam

Mnie zauroczyły fuksje a biała to miodzio hm....
Ja mam taką a miała być śnieżna biel

Po wniesieniu z tarasu zostały tylko 2 kwiaty
Gratuluję i pozdrawiam

-
- 200p
Wiero witam i bardzo dziękuję ;)
Mamy chyba tą samą odmianę...jednak zauważyłam, że kolor kwiatu zależy od rodzaju nawozu, bo moja w zależności czym ją nawoziłam, miała kwiaty białe, albo z nutką różu jak Twoja. Będziesz ją zimowała w domu na parapecie, bo ja w tym roku zamierzam zimować w domu tylko te, które próbuje wyprowadzić na drzewko?
Reszta powędruje do piwnicy.
Pozdrawiam serdecznie

A to szczepki oleandra, które wczoraj przyniósł mi mój mąż...już siedzą w słoiku i mam ogromną nadzieję, że puszczą korzonki i przetrwają zimę, ponieważ nie miałam dotąd styczności z oleandrami, a bardzo mi się podobają.
Mamy chyba tą samą odmianę...jednak zauważyłam, że kolor kwiatu zależy od rodzaju nawozu, bo moja w zależności czym ją nawoziłam, miała kwiaty białe, albo z nutką różu jak Twoja. Będziesz ją zimowała w domu na parapecie, bo ja w tym roku zamierzam zimować w domu tylko te, które próbuje wyprowadzić na drzewko?
Reszta powędruje do piwnicy.
Pozdrawiam serdecznie

A to szczepki oleandra, które wczoraj przyniósł mi mój mąż...już siedzą w słoiku i mam ogromną nadzieję, że puszczą korzonki i przetrwają zimę, ponieważ nie miałam dotąd styczności z oleandrami, a bardzo mi się podobają.
Moja już na zimowisku tak jak na zdjęciu tzn parapet o wystawie płn.,pozdrawiam
-
- 200p
-
- 200p
- Anetta
- 1000p
- Od: 17 sie 2009, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tez lubię prowadzić roślinki w formie drzewka lub bonsai. Fajnie jest trochę poeksperymentować.
-
- 200p
Aneto pewnie, że fajnie. Teraz podjęłam próbę prowadzenia pelargonii na drzewko. Wiosną się pochwalę, oczywiście jak będzie czym. A z eksperymentów czasami wychodzi coś fajnego. Pozdrawiam
-- 26 paź 2020, o 20:45 --
Hebe:

Rośnie już przed domem, tylko nie wiem czy przetrwa zimę. Czytałam i każdy inaczej doradza...sama nie wiem czy ją tam zostawić, czy wykopać i zimować w domu.
-- 26 paź 2020, o 20:45 --
Hebe:

Rośnie już przed domem, tylko nie wiem czy przetrwa zimę. Czytałam i każdy inaczej doradza...sama nie wiem czy ją tam zostawić, czy wykopać i zimować w domu.
- Anetta
- 1000p
- Od: 17 sie 2009, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Hebe piękne. Są różne gatunki z tego co wiem jedne znoszą mróz inne nie. Ja zawsze boje się ryzykować i wszystko co niby do minus 10 ma przeżyć to i tak zimuje w pomieszczeniu.
Widze ze pierwsza hoja już jest, pewnie nie ostatnia, to na prawdę cudowne rośliny, uwielbiam je.
Widze ze pierwsza hoja już jest, pewnie nie ostatnia, to na prawdę cudowne rośliny, uwielbiam je.