DOROTKO witaj.
Kupiłam nowe cebulki bo jak nie kupić za taką cenę.?Tak to jesienne krokusy.Nie bardzo mój aparat łapie kolor.
Dalie też nie wszystkie kwitną.Jedna ma już gruby pączek to może jak nie będzie przymrozków ,zakwitnie.Te jednoroczne dalie wykopałam i już są w piwnicy.Muszę teraz kupić torf,żeby przysypać.Muszę powiedzieć,że nie które wytworzyły spore bulwy.
Wczoraj przycięłam róże, i krzak migdałka.Teraz jak mało liści to widać co i jak ciąć.Obejrzałam filmik o cięciu róż .Wiosną będzie ostre cięcie.
Witaj Edwardzie.
Tak ,miałam nie kupować żadnych cebulek,ale przecenili więc kupiłam,zrobiłam miejsce i posadziłam.Teraz będzie na co czekać wiosną.
ANIU!
Dziewannę widziałam u Iwonki i tak mi się spodobała,że poprosiłam o nasionka.Ciekawa jestem czy mi się nasieje??
Kupiłam trochę cebulek,żeby mieć na co czekać wiosną.Zawsze to jakieś nowości.
Wczoraj byłam na działce,trochę popracowałam.Zostało mi wykopanie dalii bulwiastych,ale jeszcze tak ładnie kwitną.Może jeszcze zdążą
zakwitnąć te nowe.??
ALU!
Praca u mnie w sumie skończona.Jeszcze zostanie wykopywanie dalii bulwiastych,ale dopóki nie ma mrozu to niech kwitną.
Wczoraj zainspirowana filmikiem przycięłam róże,resztę cięcia wykonam wiosną.Jednak róże trzeba ciąć nisko,żeby wypuszczały dużo grubych ,nowych pędów.U nas słońca jak na lekarstwo.
Miłego dnia.