Leśny ogród Eli -2009

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2008, o 23:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

AGNESS pisze::shock: Elu ależ cudownie wygląda ta skalniaczkowa kompozycja, nie mogę oderwać wzroku.Tak wspaniale przenikają się te roślnki :shock:
Drobne roślinki mają w sobie dużo uroku :D
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

A skoro już przy drobnych formach jesteśmy, to teraz urocze macierzanki :wink:

Thymus serpyllum 'Albus' (Macierzanka piaskowa) i Thymus serpyllum 'Coccineum' (Macierzanka piaskowa)
Obrazek

Thymus serpyllum 'Albus' (Macierzanka piaskowa)
Obrazek

Thymus serpyllum (Macierzanka piaskowa)
Obrazek

Thymus serpyllum 'Minimalist' (Macierzanka piaskowa)
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Elu macierzanki piękności, u mnie łobuzice w zeszłym roku słabo kwitły, ale chyba powodem jest zbyt ciężka ziemia :wink: muszę ją zmieszać z piaseczkiem
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Dobrze ze ten twój,, tułacz,,lubi się tak tułać .Dzięki temu do nas się przytułaczy .Poczekam na niego tyle ile będzie trzeba .
Macierzanki urocze ,miałam kiedyś ,ale mi się zmarnowały .
Nie wiem ,czy nie pomieszałam ,ale chyba trzeba je często odmładzać ,bo się może wyrodzić i zniknąć . :?: :?:
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Macierzanki urocze , zastanawiam się dlaczego nie mam ich jeszcze w swoim ogrodzie ;:88 .
Awatar użytkownika
zanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 22:37

Post »

Ellaa pisze:Troszkę z mojego ogrodu :wink:

Obrazek
Dzwonek piękny, a ta kompozycja to mistrzowstwo świata :lol: Szczególnie połączenie tojeści rozesłanej 'Aurea' z czerwowawym rojnikiem. Muszę skopiować u siebie :wink: Tylko takich ślicznych skałek mi brakuje :cry:
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mam tojeść ale zieloną , jak zakwitnie wygląda super zółte kwiatuszki dodają jej niesamowitego uroku ,a jeszcze nie tak dawno chciałam ją wyrzucić bo się strasznie rozłazi , zostawiłam na próbę i pozwoliłam rozrastać bez ograniczeń i teraz tego nie żałuję .
Ta żółta jest ładna ciekawsza ,można ją śmiało komponować z różnymi skalniaczkami , a efekt jest super jak widać na zdjęciu
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

Elu jak zwykle zdjęcia cud!! Piękne kompozycje stworzyłaś z roślinek na skalniaku..Podoba mi się ten dzwonek gargański i macierzanki...Macierzanki to miałam w planie wysiać, a teraz muszę poszukać jeszcze tego dzwonka..
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

AGNESS pisze:Elu macierzanki piękności, u mnie łobuzice w zeszłym roku słabo kwitły, ale chyba powodem jest zbyt ciężka ziemia :wink: muszę ją zmieszać z piaseczkiem
Zmieszaj koniecznie, łobuzice lubią miec suche 'nóżki' i 'główki' :wink: Jak za długo pada, zagniwają :(
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

JolantaGraj pisze:Dobrze ze ten twój,, tułacz,,lubi się tak tułać .Dzięki temu do nas się przytułaczy .Poczekam na niego tyle ile będzie trzeba .
Macierzanki urocze ,miałam kiedyś ,ale mi się zmarnowały .
Nie wiem ,czy nie pomieszałam ,ale chyba trzeba je często odmładzać ,bo się może wyrodzić i zniknąć . :?: :?:
Tułacz - 'włóczykij' :wink: 'za karę', (albo w nagrodę :wink: ) pojedzie w Polskę tułac się po innych ogródkach ;:109

Macierzanki warto jest przycinac, bo wtedy się ładnie zagęszczają, jednak w przypadku macierzanki 'Minimalist' nie jest to potrzebne. Rośnie u mnie od lat, ładnie się rozrasta i sama się zagęszcza. Nigdy jej nie przycinałam i całe szczęście, bo i jak tu przyciąc coś co ma 2,5 cm wysokości :wink: ;:108
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

tija pisze:Macierzanki urocze , zastanawiam się dlaczego nie mam ich jeszcze w swoim ogrodzie .
Elu, na rynku jest spory wybór macierzanek, na pewno coś sobie dobierzesz ;:228
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

zanna pisze: Dzwonek piękny, a ta kompozycja to mistrzowstwo świata :lol: Szczególnie połączenie tojeści rozesłanej 'Aurea' z czerwowawym rojnikiem. Muszę skopiować u siebie :wink: Tylko takich ślicznych skałek mi brakuje :cry:
Obrazek
Kopiuj co tylko Ci się podoba :wink: Ta kompozycja tak trochę z przypadku wyszła, żadne tam mistrzostwo, ale dzięki za miłe słowo :oops: ;:180 :lol: Mam tu nad oczkiem mało ziemi i to na folii, musiałam dobrac coś, co będzie sobie radziło w takich warunkach, padło na skalne, a tojeśc sama przywędrowała z innego miejsca....trochę nieproszona.....miała się zwieszac z brzegu i zasłaniac folię pod rojnikami, ale jak widac rośliny nas często przechytrzają :wink: :lol:
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

tija pisze:Mam tojeść ale zieloną , jak zakwitnie wygląda super zółte kwiatuszki dodają jej niesamowitego uroku ,a jeszcze nie tak dawno chciałam ją wyrzucić bo się strasznie rozłazi , zostawiłam na próbę i pozwoliłam rozrastać bez ograniczeń i teraz tego nie żałuję .
Ta żółta jest ładna ciekawsza ,można ją śmiało komponować z różnymi skalniaczkami , a efekt jest super jak widać na zdjęciu
Też ją mam, jest mniej wymagająca od żółtej i bardziej ekspansywna. Świetnie sobie radzi na piachu, byle w cieniu ;:228
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

jolami pisze:Elu jak zwykle zdjęcia cud!! Piękne kompozycje stworzyłaś z roślinek na skalniaku..Podoba mi się ten dzwonek gargański i macierzanki...Macierzanki to miałam w planie wysiać, a teraz muszę poszukać jeszcze tego dzwonka..
Jolu, bardzo mi miło, dzięki :D ;:180 Ten dzwonek, to taka miniaturka dzwonka Poszarskiego. Kupiłam go w Hortulusie. Jeśli nie znadziesz go w swojej okolicy, chętnie Ci go ukorzenię na wiosnę :wink: :D
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

Ellaa pisze:Ten dzwonek, to taka miniaturka dzwonka Poszarskiego. Kupiłam go w Hortulusie. Jeśli nie znadziesz go w swojej okolicy, chętnie Ci go ukorzenię na wiosnę :wink: :D
Elu już teraz bardzo dziękuję za propozycję ;:196 Jak nie znajdę to chętnie skorzystam :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”