DOROTKO witaj!!
Masz rację te aksamitki są fajne.Najbardziej mi się podobają chociaż są wysokie,a może dlatego,że górują nad innymi.Odkryłam jeszcze żółtą.
Będę zbierać z nich nasiona,byle dojrzały.
Zimowitów można powiedzieć mam zatrzęsienie.Kiedyś miałam koło altany,ale tak się rozrosły,a potem ta masa liści,więc przesadziłam pod płot.Koło altany musiało coś zostać,bo znowu cały łan wyrósł,że aparatem całości nie można objąć.
Tak ,dalie są dość wysokie,a żółta w ogóle rośnie dość potężnie.Widziałam po drodze na działkę cudowną dalię.Jak mi się uda zrobię jej
zdjęcie.Ciekawe gdzie ta pani ją kupiła?Taką piękną posadziła przy drodze.
Miłego dnia.
Witaj Edwardzie!
Ta kotka to chytruska.Teraz muszę zamykać drzwi altany bo zaczęła zaglądać do środka.
Wyniosła mi moją bułkę do sąsiadki,ale nie mogła się do niej dostać.Nie wiem kto chodzi w nocy bo nawet ciasto było zjedzone które zostawiłam dla ptaszków.
EWO!
To hibiskus błotny.Kiedyś kupiłam nasiona i wyhodowałam.Niestety w następnym roku już nie było nasion.Do tej pory szukałam,zamawiałam,ale już niestety nie ma. Teraz próbuję sama zapylać,ale nie wiem czy coś z tego będzie.
Sierść ta chytruska ma ciekawą.Codziennie mnie odwiedza. Gorzej będzie w zimie ponieważ nie jeżdżę.Może ktoś inny będzie dokarmiał,albo zacznie polować.
Pozdrawiam.
ANIU! to fajnie,że u Ciebie te pięknotki zakwitają.Ja znalazłam jeszcze jedną żółtą.Jakoś się uchowały i ślimaki nie zjadły.Może dlatego ,że rosły pojedyńczo i miały więcej słońca.
Szkoda,że hibiskus kwitnie tylko jeden dzień,ale jak u Ciebie cała piękna kępa to wygląda jak bukiet.
Miłego dnia.