cyma2704-Soniu   Te  berberyski  bardzo  mi s ie  podobją. Taki  inny  kolorek.
szałwia pięknie  kwitnie  cały  czas  od  maj. Na  wiosnę  będę  znowu  jej  szukać  do  kupienia.
No  trochę  traw  i  u  mnie  już  jest.To  też  dzięki  tobie  i  twojemu  pięknemu  ogrodowi  pełnym  pięknych  traw. Zarażasz nimi. 

Pienna róża  to Bonica. Mam  ja  pierwszy  sezon. Na  zimę  spróbuję  ją  okryć.Może  mi  przezimuje.
Tak, pytałam o The Beatles  bo  zauważyłam  ją  u  ciebie. Przyznam,że  jej  na  wiosnę  nie  przycinałam.A  mam  ja  3  sezon.
Też  się  już ładnie  rozrosły.To  na  wiosnę  ja  przytnę  i  podzielę. może  tez  jakiś  szpalerek  gdzieś  stworzę. 

Dziękuję  ci  bardzo  za  te  informacje  o  niej. 

plocczanka-Lucynko ; Margo2- Gosiu  Mnie  wszystko  cieszy  każdy  kwiatuszek, każdą  roślinka.
W  tym  roku  bardzo  mnie  cieszą dalie. Różyczki  już  ładniejsze  w tym  roku.Ale  jeszcze  nie  wszystkie.
Hortensje  wiadomo  cudnie  zdobią  ogród.Te  młode  jeszcze mało widoczne  w  ogrodzie. 
A  mnie  jest  szkoda  lata...chociaż  ostanie  dni  gorące  i  piękne,  letnie.Ale  ponoś  idą  chłodniejsze dni.
Ale  mam  nadzieję  na  długa  i  piękna  jesień.
Jeszcze  mam  trochę  do  zrobienia i  w  ogrodzie  i  z  przetworami  i w  warzywniku  jeszcze  mam  pełno.
Pozdrawiam  

JAKUCH-Jadziu    Trawy  mi  się  kiedyś  nie  podobały.Ale  od  3  lat  już  zmieniłam zdanie  i  zaczęłam  je  zapraszać  do  swojego  ogrodu.
 Niektóre  się  już  rozrosły,że  na  wiosnę  będę  dzieliła  i  pójdą  gdzieś  na  nowy  teren. Coś  przez  zimę  może  wymyśle,  jak  i  gdzie ,  je  dać. 

Oj  paprocie  to  juz   trzeba  cień,,  a  u  mnie  dla  host  brakuje,A  co  mówić  na  paprocie. Mam  tylko  jedną pióropusznik  strusi.I  wystarczy.  

Chryzantema Zimująca Yellow Tea

Nachyłek  wciąż  od  maja  kwitnie

Jeszcze  liliowiec  sobie  kwitnie