Dzisiaj przepis - tak dla odmiany. 
Faszerowane papryki 
Dzisiaj robiłam na obiad. To taka wersja bezmięsna 
Farsz zrobiłam z 
- ryż 100 g - ja ugotowałam naturalny
- 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
- 1 duża cebula pokrojona w kostkę i podsmażona 
- resztki z papryki pokrojone w kostkę, czasami są małe papryczki we wnętrzu
- Parę pieczarek pokrojonych w kostkę i podsmażonych
- ser żółty Gouda, kawałek starty na grubych oczkach
To wszystko łączymy , mieszamy i napełniamy tym papryki. 
Ja wcześniej wnętrze smaruje keczupem
Farszu starcza na 4 dość duże papryki
Papryki trzeba dobrze umyć, odciąć główki, wyciąć z środka białe błony i usunąć nasiona. Dobrze jest kapelusze kłaść koło papryk to potem się nie pomylą. Napełniamy je farszem, nakrywamy czapeczkami i pieczemy w 200 stopniach około 40 min ( włożyłam do zimnego piekarnika )
Mnie jedna papryka się trochę uszkodziła i zrobiłam z niej łódeczkę 
 
Ja je wkładam do blaszek keksówek bo wtedy maja oparcie 
Smacznego 
