A to wczoraj ukończony obraz . Przezroczysty , cichutki anioł nadziei, który zawsze jest blisko, chociaż niewidoczny
clem3 Liliowce sa piękne ,szkoda,że już odchodzą .Fajnie byłby aby kwitły do mrozów.
Bardzo lubię dalie .Kwitną obficie od lata aż do przymrozków.Mam ich ponad 20.ale jeszcze na kilka mam chęć.
Tak jeden hibiskus bylinowy ten biało- różówaty mi już kwitnie.On zawsze w połowie sierpnia już zaczyna kwitnienie.
A drugi czerwony to jeszcze w głębokich pakach.
Ten deszcze to zbawienny był.Bo sucho już było aż się kurzyło.
Podlało ładnie.A teraz znowu upały. Ale przecież to jeszcze lato.Niech będzie to gorąco.Za pasem już jesień...
Hosty mam 3 w donicach. Po raz pierwszy w tym roku tak posadziłam. Na zimę tylko je zadołuję np, w warzywniku.
A wiosną odkopię i gdzieś potrzymam już w ogrodzie.
cyma2704-Soniu dalii mam dwdzieściaparę. Mam jeszcze chęć na kilka.Bo fioletowych mi brak.
W różne miejsca je wtykam i sprawdzają się rosną i kwitną i cieszą. Oby jeszcze duło, długo.
A ta trawa od Gosi to Trawa Ostnica Brachytricha .Muszę ją przesadzić nad staw.Ale to na drugi rok na wiosnę.
Hortensje są cudne. w ogrodzie teraz królują, pięknieją z dnia na dzień. Czym oczywiście cieszą i mnie i tych co je widzą.
Ten białawy hibiskus bylinowy zawsze zaczyna kwitnienie w połowie sierpnia.Drugi na początku września.
O tak i ze zdrowiem lepiej.Nie szarżuję pomału.Ale już normalnie. Ufff
Dziękuję i ja pozdrawiam i deszczu życzę.Bo upały teraz chyba wszędzie mamy.
Lilie w końcówkach

Hibiskus syryjski

hortensja Tardiva

Mayesty na pierwszym planie