Też się pochwalę:)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Madzia0400
100p
100p
Od: 2 lis 2008, o 13:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No kochani dzisiaj kolejny "odcinek" z cyklu rozwój :lol: :lol:
Geranium od Ani: Obrazek Obrazek
Przepraszam Aniu ale na śmierć zapomniałam jak ten się nazywa :oops: Obrazek
Trzykrotka (?): Obrazek Obrazek Obrazek
To tyle maleństw od Ani (jest jeszcze papirus ale zapomniałam o nim :oops: :oops: )
A tutaj fikus (mam go już 3 lata a on tak powoli rośnie :roll: ) Obrazek Obrazek Obrazek
Roicissus (mam jeszcze 2 szczepki- jakby ktoś chciał...) Obrazek Obrazek
Cytrynki szybciutko rosną (Jeszcze na zbyciu mam 3- kto chce ten niechaj pisze śmialo) Obrazek
No i jakieś panienki korzenie zapuszczają :lol: Obrazek
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=18046" onclick="window.open(this.href);return false;"

?Czy widzę kogoś na drodze? Nikogo! ? rzekła Alicja. ? Ach, żebym ja miał taki wzrok ? powiedział z żalem Król. ? Nikogo! na taką odległość! Ja przy tym świetle widzę tylko tych, co istnieją."
Reposit-09
Konto usunięte na prośbę.
Od: 26 cze 2007, o 19:40

Post »

Niesamowite te "pędzące" cytrynki :D My mieliśmy jedną, ale padła, bo w domku jej chyba było za sucho :oops:
Fikusik jest przepiękny! Jest młodziutki, prawda? Mój młodziutki też jest gęsty, ale starsze wyglądają jak strachy na wróble ;) Siedzi na nich niezły kawał fauny - wełnowce, przędziorki, tarczniki... żadne opryski ich nie ruszają :?
Saraaa

Post »

Bardzo ładnie Ci się dżungla rozwija :D
Awatar użytkownika
aconitum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2008, o 13:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

hmmm moje bliźniacze geranium nie jest takie bogate jak u Ciebie...
chyba dobrze trafiło.....
cieszę się strasznie :D
ps.po prostu zgłupiałam z tym non-name'm.....
ale sobie przypomnę....
Anka
Awatar użytkownika
Madzia0400
100p
100p

Post »

kari pisze:Niesamowite te "pędzące" cytrynki :D My mieliśmy jedną, ale padła, bo w domku jej chyba było za sucho :oops:
Fikusik jest przepiękny! Jest młodziutki, prawda? Mój młodziutki też jest gęsty, ale starsze wyglądają jak strachy na wróble ;)
Zapisać dla Ciebie cytrynkę? ;:109 co do fikusa- tak, jest młodziutki no i do strachu na wróble też sproro nie brakuje :roll: na zdjęciu w mierę się reprezentuje ale w rzeczywistości jest hmm.. może powiem tak: widać, że jest grymaśny :roll:
kari pisze:Siedzi na nich niezły kawał fauny - wełnowce, przędziorki, tarczniki... żadne opryski ich nie ruszają :?
a ja się właśnie obawiam aby mojego taka fauna nie dopadła :evil: szeflerka cały czas jest atakowana i mogą (chyba?) się przenieść na fikusa...
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=18046" onclick="window.open(this.href);return false;"

?Czy widzę kogoś na drodze? Nikogo! ? rzekła Alicja. ? Ach, żebym ja miał taki wzrok ? powiedział z żalem Król. ? Nikogo! na taką odległość! Ja przy tym świetle widzę tylko tych, co istnieją."
Awatar użytkownika
Madzia0400
100p
100p

Post »

Saraaa pisze:Bardzo ładnie Ci się dżungla rozwija :D
A dziękuję, dziękuję ;:91 no ale jeszcze dużo czasu musi minąć aby ta dżungla przypominała (choć troszeczkę) Twoją ;:173

Awatar użytkownika
Madzia0400
100p
100p

Post »

aconitum pisze:hmmm moje bliźniacze geranium nie jest takie bogate jak u Ciebie...
geranium to mój ulubieniec :lol: w sumie dziwię się, że jeszcze dobrze sie trzyma zważywszy na fakt, że jak się dorwę do jego listkow... :oops: :oops: :oops:
aconitum pisze:ps.po prostu zgłupiałam z tym non-name'm.....
ale sobie przypomnę....
To trzymam kciuki aby Ci sie udało bo u mnie to definitywna czarna dziura :roll:
chociaż w sumie pozostaje mi jeszcze jeden sposób... ;:37

Awatar użytkownika
carol1
500p
500p
Od: 4 cze 2008, o 20:31

Post »

No ładne roślinki, ale na fikusach tyle szkodników? mam 3 fikusy i spokój, mieliśmy kiedyświelkiego fikusa i też mu nic nie było. Za to myślałem że z mandarynki się tarczników nie pozbędę, ale znalazłem środek który świetnie działa :) Karate Zeon się nazywa :D Jeśli chodzi o rośline bez nazwy to mi to wygląda na zwykłą zielistke.

Madziu pomyśl o założeniu konta na serwerze na który wrzucasz zdjęcia, po jakimś czasie wrzucając zdjęcia półtorametrowych cytryn, będziesz mogła zobaczyć jak wyglądały zaraz po wysianiu i będziesz miała gwarancje, że nikt Ci tych zdjęć nie usunie :)
Awatar użytkownika
Madzia0400
100p
100p

Post »

carol1 pisze:No ładne roślinki, ale na fikusach tyle szkodników? mam 3 fikusy i spokój, mieliśmy kiedyświelkiego fikusa i też mu nic nie było. Za to myślałem że z mandarynki się tarczników nie pozbędę, ale znalazłem środek który świetnie działa :) Karate Zeon się nazywa :D Jeśli chodzi o rośline bez nazwy to mi to wygląda na zwykłą zielistke.

Madziu pomyśl o założeniu konta na serwerze na który wrzucasz zdjęcia, po jakimś czasie wrzucając zdjęcia półtorametrowych cytryn, będziesz mogła zobaczyć jak wyglądały zaraz po wysianiu i będziesz miała gwarancje, że nikt Ci tych zdjęć nie usunie :)
dziękuję Ci ślicznie za podpowiedź tą na temat tarczników i tą o serwerze i fotkach ;:91 jak rozszyfruję o co chodzi z tymi zdjęciami ;:37 (czyli co i jak) to zaraz wrzucam :tan Jeszcze raz bardzo dziękuję ;:113

Awatar użytkownika
carol1
500p
500p
Od: 4 cze 2008, o 20:31

Post »

Prosze, mam nadzieje, że podpowiedź pomoże :) To na prawde cieszy, ostatnio zobaczyłem jak wyglądała moja azalia przed cięciem, albo mój wiąz zaraz po kupieniu, miło tak sobie przypomnieć te swoje roślinki dawniej i popatrzeć jak rosną i się zmieniają.
Awatar użytkownika
Madzia0400
100p
100p

Post »

carol1 pisze:Prosze, mam nadzieje, że podpowiedź pomoże :) To na prawde cieszy, ostatnio zobaczyłem jak wyglądała moja azalia przed cięciem, albo mój wiąz zaraz po kupieniu, miło tak sobie przypomnieć te swoje roślinki dawniej i popatrzeć jak rosną i się zmieniają.
Tak, to musi być świetne uczucie widzieć jak ogrom pracy włożony w "rozwój" danej roślinki nie idzie na marne a wręcz przeciwnie rośliny nabierają tej dostojności i piękna :D pomyśleć tylko sobie "i to moja zasługa..."

Awatar użytkownika
Madzia0400
100p
100p

Post »

Chciałabym Wam przedstawić mojego małego ogrodnika :lol: Zajmuje się głównie efektownym skracaniem liści przez co dodaje im "niesamowitego uroku" ;:113
Obrazek

Awatar użytkownika
myszorek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2007, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ogrodnik jest przeuroczy :D a skracanie liści też znam ;) :lol:
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. Phil Bosmans
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ogrodnik poczuł się chyba nieco zawstydzony tym, że doceniłaś jego pracę :P :lol:
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
Madzia0400
100p
100p

Post »

anoli pisze:Ogrodnik poczuł się chyba nieco zawstydzony tym, że doceniłaś jego pracę :P :lol:
No tak, przecież to skromny chłopak jest :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”