Mój ogród - mariasen cz.1
- mariasen
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 paź 2006, o 21:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale mnie wytrzęsło, ale już lepiej. Dziękuję za troskę.
Jeżeli chodzi o zakupione sadzonki iglaków to dowiedziałam się, że sadzonki nie zimują pod osłonami, można do wiosny je zadołować ( wykopać dołek ok.30-40 cm głębokości i wysypać go suchym materiałem przepuszczającym powietrze: trocinami, drobną korą, kompostem i wraz z doniczkami "zatopić" w tym materiale roślinki i całkowicie je okryć) lub przetrzymać w chłodnym - do plus 5 stopni C, widnym pomieszczeniu, z daleka od źródeł ciepła, pamiętając o sprawdzaniu wilgotności podłoża.
Dostanę je we wtorek lub środę i zrobię zdjęcie.
Jeżeli chodzi o zakupione sadzonki iglaków to dowiedziałam się, że sadzonki nie zimują pod osłonami, można do wiosny je zadołować ( wykopać dołek ok.30-40 cm głębokości i wysypać go suchym materiałem przepuszczającym powietrze: trocinami, drobną korą, kompostem i wraz z doniczkami "zatopić" w tym materiale roślinki i całkowicie je okryć) lub przetrzymać w chłodnym - do plus 5 stopni C, widnym pomieszczeniu, z daleka od źródeł ciepła, pamiętając o sprawdzaniu wilgotności podłoża.
Dostanę je we wtorek lub środę i zrobię zdjęcie.
- mariasen
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 paź 2006, o 21:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Już wracam do zdrowia, przeglądam zdjęcia i chciałabym polecić jeszcze jedną roślinę do ogrodu - fuksję zimującą w gruncie.
Moją mam już kilka lat, nie zabezpieczam jej na zimę. Tak naprawdę jak ją kupiłam to nie wierzyłam, że przetrzyma zimę. Wiosną obcinam stare gałęzie i czekam na nowe. Kwitnie bardzo obficie i bardzo długo.
Pierwsze zdjęcie z czerwca, drugie z 2 lipca
kolejne zdjęcia z sierpnia i września
następne zdjęcie z października i ostatnie z 12 listopada

Moją mam już kilka lat, nie zabezpieczam jej na zimę. Tak naprawdę jak ją kupiłam to nie wierzyłam, że przetrzyma zimę. Wiosną obcinam stare gałęzie i czekam na nowe. Kwitnie bardzo obficie i bardzo długo.
Pierwsze zdjęcie z czerwca, drugie z 2 lipca

kolejne zdjęcia z sierpnia i września

następne zdjęcie z października i ostatnie z 12 listopada

-
- 500p
- Od: 17 lut 2008, o 22:48
-
- 500p
- Od: 17 lut 2008, o 22:48