U mnie taki dopiero i to najwiekszy
Ja ostatnio wziąłem w Lidlu arbuza premium, ale tego zwykłego i nie miał żadnej pestki! A czekałem na chociaż kilka, bo był bardzo słodkiwokan pisze:Ja wybieram i kupuję od lat tylko najdorodniejsze sztuki, bo w ich przypadku szansa na trafienie najsmaczniejszego egzemplarza jest statystycznie największa. Wszystkie Dumary jakie kupiłem miały zawsze grubo pow. 10 kg.
A z tym patrzeniem na etykiety to witamy w klubie![]()
Ostatnio w Lidlu były arbuzy podpisane Crimson, ale obok Crimsonów to one nawet nie stały, no chyba, że to była paleta "zastępcza"![]()
![]()
![]()
W Lidlu tydzień temu widziałem też arbuzy opisane jako premium - żółte w środku - cena 5 zł/kgTani ten lidlowy ryneczek, nie powiem..
W przyszłym roku przestawiaj się na Yellow Lady i podpisuj z nimi umowę na dostawy!
Nie obraził tylko się nie udziela , ale czytawokan pisze:--julian--
Na drugi raz się zrewanżuj wadze![]()
![]()
Jakbyś nie miał nasion tykwy to mogę garść podesłać awaryjnie, spokojnie.
Ale ja coś do tykwy się zraziłem po tegorocznych przebojach z gniciem zrazów (rolnik90 pewnie też się zraził, a nawet obraził i to na amen, bo nic tu nie pisze)
i chyba w przyszłym roku przejdę na Shintoze
Czuję się winny...rolnik90 pisze:Przez tykwę wyleciałem z sezonu arbuzowego
Hahahaha a to przez ciebie mi szczepienia pogoniły ?wokan pisze:Czuję się winny...rolnik90 pisze:Przez tykwę wyleciałem z sezonu arbuzowego![]()
Ale może nie ma tego złego... Koniec lipca a ja zajadam się arbuzami odmiany mieszańcowej "Hipermarket"![]()
![]()
![]()
![]()
Rok temu składowałem już własne na stosie jak kartofle w piwnicy...
Piękne sztuki, w talii równiutko co do centymetra, jak w chińskiej kompanii reprezentacyjnejarek9025 pisze:Czy podpowiecie mi czy zrywać czy też czekać ewentualnie mogę wstawić zdjęcie ogonka i plamy na dole. Niestety nie mam daty zapylenia
Podobny do Klondike, Jubilee i całej masy innych odmian.aicralf pisze:Czy ktoś wie co to za odmiana?