ANIU!
Parzydeł mam kilka.Moje dwa też już przekwitły.Wczoraj ścięłam też żarnowca.Myślę jeszcze z połowę spiłować.Strasznie się rozrósł.
Irys ma dwa strasznie duże nasienniki.Nie wiem czy je zerwać,czy trzymać na nasiona.???
Na powojniki miałam zrobić jakąś pergolę,czy coś takiego ,ale przez wirusa nie zrobiłam tego odpowiednio wcześnie,a teraz już za póżno.
Witam EDWARDZIE!
Niestety koper u mnie nie wzeszedł (chyba).Siałam na różne sposoby.Siałam w gruncie,w donicy i siałam jak zboże na polu i nic.
Pomyśleć,że parę lat temu miałam zawalenie kopru,a teraz nic ,zero.
Racja,dzwoneczki fajnie zadarniają.
HALISZKO!
Moja krzewuszka jest już dość "stara".Jak na razie kwitnie co roku.Czasami wypuszcza zielone liście,więc te pędy wycinam,bo ma liście dwukolorowe.
Na drugiej fotce to kwiatki miecznicy.Sieje się dość dobrze,ale nie jest ekspansywna,Znajduję jej kępki w różnych miejscach.
U L A!!
Te kwiatki to inkarwilla.Mam nadzieję,że uda mi się zebrać dużo nasion.Niestety już przekwitła.
To kwitnące na biało to parzydło.Parzydeł mam kilka różnych w tym jedno niskie.Te białe już przekwitły.Wczoraj ścięłam kwiatostany.
Ula to tak samo jak ja.Tamte lata miałam zawalenie,a ostatnie parę lat nie ma i nie wiem dlaczego.Teraz znowu posiałam do donicy.
Chost dużo nie mam,ale jeszcze skusiłam się na dwie w tym roku.Myślę,że już więcej nie kupię.Nie mam miejsca.