Pytania do Ekipy Moderującej cz.2
- nicktosia
- 100p
- Od: 9 sie 2014, o 21:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Problem z opublikowaniem posta
Dzień dobry,
proszę o pomoc, bo nie wiem co się stało. Gdy próbuję opublikować post, to wyrzuca mnie na stronę z komunikatem:
Błąd ogólny
SQL ERROR [ mysqli ]
Incorrect string value: '\xF0\x9F\x98\x8A\xF0\x9F...' for column 'post_text' at row 1 [1366]
Wystąpił błąd bazy danych podczas pobierania tej strony. Jeśli problem będzie się powtarzał, skontaktuj się z administratorem.
-----
Próbowałam w telefonie i na komputerze i jest to samo. Jaka może być przyczyna?
proszę o pomoc, bo nie wiem co się stało. Gdy próbuję opublikować post, to wyrzuca mnie na stronę z komunikatem:
Błąd ogólny
SQL ERROR [ mysqli ]
Incorrect string value: '\xF0\x9F\x98\x8A\xF0\x9F...' for column 'post_text' at row 1 [1366]
Wystąpił błąd bazy danych podczas pobierania tej strony. Jeśli problem będzie się powtarzał, skontaktuj się z administratorem.
-----
Próbowałam w telefonie i na komputerze i jest to samo. Jaka może być przyczyna?
- jokaer
- -Moderator Forum-.
- Od: 14 lut 2008, o 08:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: Pogórze Ciężkowickie 385 m npm; na granicy Małopolski z Podkarpaciem
Re: Problem z opublikowaniem posta
A jak z ciasteczkami? Może wyczyść ciasteczka w przeglądarce.
Pozdrawiam- Jola Spis treści w uprawie warzyw
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
- nicktosia
- 100p
Dzięki, spróbuję, ale niedawno "Sprzątałam" kompa, więc raczej nie powinno być takiego problemu.
Teraz się zastanawiam, czy to może chodzić o Fotosik? Bo tutaj posty bez zdjęć mogę wrzucać, a jak próbuję wrzucić post ze zdjęciem w innym wątku, to mam biały ekran z tym komunikatem.. Dziwne.. Długo już jestem na forum i pierwszy raz się z czymś takim spotykam. Ktoś też miał takie problemy?
Teraz się zastanawiam, czy to może chodzić o Fotosik? Bo tutaj posty bez zdjęć mogę wrzucać, a jak próbuję wrzucić post ze zdjęciem w innym wątku, to mam biały ekran z tym komunikatem.. Dziwne.. Długo już jestem na forum i pierwszy raz się z czymś takim spotykam. Ktoś też miał takie problemy?
- nicktosia
- 100p
Jednak problem nie leży po stronie Fotosika, bo wrzuciłam zdjęcie na moją chmurę OneDrive i z niej chciałam udostępnić zdjęcie (za pomocą osadzania obrazów) i też nie działa.
Wrzuciłabym tu zrzut ekranu, ale niestety nie mogę właśnie z powodu tego błędu..
Jeśli napisałam w złym miejscu, to proszę o przeniesie wątku tam, gdzie ktoś będzie mógł udzielić mi pomocy.
Wrzuciłabym tu zrzut ekranu, ale niestety nie mogę właśnie z powodu tego błędu..
Jeśli napisałam w złym miejscu, to proszę o przeniesie wątku tam, gdzie ktoś będzie mógł udzielić mi pomocy.
- norbert76
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 paź 2011, o 14:36
Chodzi o te ciasteczka, które trzeba usunąć bezpośrednio z forum:

Jeśli to nie pomoże, to spróbuj z inną przeglądarką, wyloguj się z forum, zaloguj ponownie. Problem leży gdzieś po Twojej stronie, nie po stronie forum.

Jeśli to nie pomoże, to spróbuj z inną przeglądarką, wyloguj się z forum, zaloguj ponownie. Problem leży gdzieś po Twojej stronie, nie po stronie forum.
"Głową muru nie przebijesz, ale jeśli zawiodły inne metody należy spróbować i tej." - Józef Piłsudski
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta
- nicktosia
- 100p
Dziękuję, zapamiętam tą podpowiedź na przyszłość i na pewno będzie przydatna nie tylko dla mnie.
Ale w międzyczasie odpisał mi także mailem admin i okazało się, że przyczyna była absolutnie prozaiczna...
Pierwotnie mój post napisałam na telefonie i dodałam odruchowo emotikonę z telefonu, a nie tu z forum i to właśnie ona jako "obcy" element była przyczyną błędu... Myśląc, że to telefon jest przyczyną, skopiowałam wpisaną treść i przesłałam mailem, żeby wrzucić z komputera, ale nadal w niej był ten nieszczęsny emot..
Zostawiam tu tą informację dla ewentualnych moich "następców"
Dziękuję za pomoc.
Ale w międzyczasie odpisał mi także mailem admin i okazało się, że przyczyna była absolutnie prozaiczna...
Pierwotnie mój post napisałam na telefonie i dodałam odruchowo emotikonę z telefonu, a nie tu z forum i to właśnie ona jako "obcy" element była przyczyną błędu... Myśląc, że to telefon jest przyczyną, skopiowałam wpisaną treść i przesłałam mailem, żeby wrzucić z komputera, ale nadal w niej był ten nieszczęsny emot..
Zostawiam tu tą informację dla ewentualnych moich "następców"

Dziękuję za pomoc.
- Administrator
- ---
- Od: 28 gru 2006, o 10:35
- Kontakt:
Zawsze taki problem występuje gdy się próbuje wysłać ikonę lub smile który nie jest systemowy forum ale np wbudowany w telefon
Wystarczy wysłać tekst bez ikonek i zawsze "wejdzie"
Pozdrawiam
Wystarczy wysłać tekst bez ikonek i zawsze "wejdzie"
Pozdrawiam
- Nuami
- 100p
- Od: 15 lut 2015, o 16:33
Re: Dlaczego wczoraj nie było czynne forum!
Nie pamiętam gdzie dokładnie to znalazłam, ale był wątek na forum ( bodajże od administratorów ) , że z powodu ciszy wyborczej .
Znalazłam, tutaj : viewtopic.php?f=14&t=120949
Znalazłam, tutaj : viewtopic.php?f=14&t=120949
Ciągnie mnie do ludzi, lecz odpycha od tłumów.
Ha, ha, ha, to rośliny i kwiaty " gadają" i złamaliby cisze wyborczą?
BOŻENA
- Nuami
- 100p
- Od: 15 lut 2015, o 16:33
Na forum wypowiadają się ludzie - nie rośliny. I forum nie opiera się wyłącznie na tematyce roślinnej. Istnieją również wątki o życiu codziennym oraz na tematy polityczne również.
Ciągnie mnie do ludzi, lecz odpycha od tłumów.
Chwileczkę, są możliwości oraz narzędzia do wyłączenia danych wątków lub działu o tematyce np. politycznej!
I proszę mi tu nie mówić o rzeczach oczywistych że że na forum wypowiadają się ludzie, bo chyba nie wierzysz że kwiaty czy rośliny też zabierają głos ( ufff )
I proszę mi tu nie mówić o rzeczach oczywistych że że na forum wypowiadają się ludzie, bo chyba nie wierzysz że kwiaty czy rośliny też zabierają głos ( ufff )

BOŻENA
-
- Od: 3 gru 2017, o 14:02
Nikt nie może przewidzieć co napiszą ludzie, a jeśli będzie to naruszać ciszę wyborczą, to pewnie Administracja tego forum miałaby z tego jakieś problemy. związane z prawem.
Proszę, nie wpieraj mi że w wątku o tematyce np. epiphyllum czy azalie, czy inne rośliny pisze ktoś o polityce. Co napisze " głosuj na stokrotkę lub tulipana". Przeczytaj moje poprzednie komentarze, nie chcę się powtarzać, Ok?
BOŻENA
-
- Od: 3 gru 2017, o 14:02
Też może tak napisać. Nie znasz ludzi. Wtedy moderatorzy musieliby siedzieć 24h na dobę i sprawdzać treść. A zresztą jaka różnica, czy napiszesz dzisiaj czy za dwa dni? To forum jest własnością firmy Marolex i to właściciel decyduje o tym co się tutaj dzieje.