Kochani,jeszcze do niedawna tak oczekiwany deszcz wychodzi bokami.Głupio tak psioczyć,bo susza bardziej przygnębia i dokucza,ale u mnie wszystko przepełnione.Mamy dużo pokoszonej trawy i zaplanowany wyjazd 5 dniowy.Jak tu wyjechać gdy siano nie zebrane. U mnie szklanka zawsze do połowy pełna,wierzę więc,że będą w tym tygodniu dwa piękne dni,które pozwolą zbelować i zwieźć.Miałam kłopoty z internetem,wyłączał się pewnie przez tę pogodę,ale już umiem sobie z tym radzić.Niestety z telefonu zdjęć zgrać nie potrafię a tam mam najciekawsze,bo jest zawsze pod ręką i można pstryknąć co akurat zachwyci.
Lucynko myślę o poduchach,mam materiał i coś do wypełnienia ,ale mam kłopoty z organizacją czasu.Godziny mają chyba po 25 minut od jakiegoś czasu,zdążę wstać i...dzień się kończy,tyle rzeczy nie zrobionych,nie mam na to wytłumaczenia
Aniu tak,to wiąz Wredei. Pomidorów w tym roku nie wysiewałam,hoduję koktajlowe,które same się wysiały,pięć sztuk gruntowych dokupiłam.I w różnych miejscach spotykam siewki,możliwe żeby same wysiały się inne?
Krysiu to cieszę się,że zadowolona jesteś z borówek,w tym roku zapowiadają się obfite zbiory,chociaż widziałam zdjęcia samych kikutów na plantacji po gradobiciu

Nas oszczędziło.
JagiS pamiętam twoje narzekania na suszę,ale twój ogród zawsze prezentował się dobrze.Ciekawa jestem co zamówiłaś,myślę,że dowiem się zaglądając do ciebie.Ja zaszalałam w tym roku bardzo.Wymyśliłam sobie obwódki z berberysów,żeby zatrzymać koty przed wylegiwaniem się na rabatach,nakupiłam powojników po 4 zł,wymyśliłam sobie (ta,wymyśliłam,pewnie na forum gdzieś podejrzałam

) bzy Meyera w donicach,szczepione,po 20 zł kupiłam a po 70 były.No jak nie kupić? Poza tym szałwie,goździki,wrzosy.I tu dowód,że rośliny potrafią się odwdzięczyć za uratowanie przed śmietnikiem. Ileż ja razy podchodziłam do sadzenia wrzosów i

A tu 4 kupione i 4 żyją,mają super przyrosty,po 0.70 gr chyba płaciłam.

Przekwitająca hortensja pnąca,na telefonie mam ją w najlepszym rozkwicie

Tu bez już przekwitający,a na telefonie mam w pełni rozkwitu