Od przybytku głowa nie boli część 4
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Od przybytku głowa nie boli część 4
To rzeczywiście festiwal piwoniowy co jedna Krysiu to ładniejsza ciekawe czy na jakąś sie skusisz .Wybrałaś sie w fajnym okresie i pogoda dopisała również .Moje doniczkowe kartofelki już pokazały liście Amelka sie bardzo ucieszyła jak jej pokazałam .W ogródku tez porządek i ład a Doktorek cudnie kwitnie z kim masz go połączonego bo super duet tworzą 

-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jadziu trafiliśmy bardzo dobry czas na piwonie, wszystkie w rozkwicie tworzą niepowtarzalny klimat. Posadzone takim łanem zachwycają....myślisz że można z stamtąd wyjść nic nie kupując....nie możliwe.
Kupiłam dwie....pierwsza to Ksansas

Druga ponoć nazwa Nana

Jadziu....dzisiaj nie napiszę kto towarzyszy doktorkowi bo muszę zajrzeć w zapiski, ale z doktora jestem bardzo zadowolona.
Wojslawicami bardzo się umęczyliśmy, była piękna słoneczna pogoda ale dusza i oczka uratowane.
Dla Ciebie irysy

Kupiłam dwie....pierwsza to Ksansas

Druga ponoć nazwa Nana

Jadziu....dzisiaj nie napiszę kto towarzyszy doktorkowi bo muszę zajrzeć w zapiski, ale z doktora jestem bardzo zadowolona.
Wojslawicami bardzo się umęczyliśmy, była piękna słoneczna pogoda ale dusza i oczka uratowane.
Dla Ciebie irysy

Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
-
Kasiu pytasz o różę posadzoną przy warzywniaku
..to na pewno NOSTALGIA.
Jestem z nie zadowolona, tworzy zwarty krzak, powtarza kwitnienie choć to drugie mniej obfite, nie choruje a mszyce jak zawsze trzeba pilnować.
Chwalisz mój warzywniak...miło
ale to zasługa koronawirusa, pozamykali nas w domu, maski pozakładali, gadać w maskach się nie dało więc trzeba było iść na pole i dziabać
.
Teraz wiesz skąd te porządki.
Zakupy w Wojsławicach zakończę w niedzielę jak będziemy wracać do domu, zobaczymy , poczynił i opiszę co prztargam do domu.
Wojsławice piękne urokliwe i obszarowo bardzo duże, ale warte zobaczenia i odwiedzenia.

I potoczne który szumi pod oknem

..to na pewno NOSTALGIA.
Jestem z nie zadowolona, tworzy zwarty krzak, powtarza kwitnienie choć to drugie mniej obfite, nie choruje a mszyce jak zawsze trzeba pilnować.
Chwalisz mój warzywniak...miło

Teraz wiesz skąd te porządki.
Zakupy w Wojsławicach zakończę w niedzielę jak będziemy wracać do domu, zobaczymy , poczynił i opiszę co prztargam do domu.
Wojsławice piękne urokliwe i obszarowo bardzo duże, ale warte zobaczenia i odwiedzenia.

I potoczne który szumi pod oknem

-
- Od: 16 lip 2011, o 12:31
Krysiu jak u ciebie pięknie
Okazy dorodne,wszystko wymuskane a i nowości do ogrodu trafią. Dzięki za zdjęcia z Wojsławic,nigdy tam nie byłam ale jak tak się człowiek naogląda to i może kiedyś wybierze taką trasę,żeby tam zahaczyć. Ja też posadziłam ziemniaki,jedne sięgają mi do pasa i nie wiem,czy zawiążą się jakieś bulwy czy wszystko poszło w nać :?Jak ścinasz rukolę,po listkach czy od razu cały krzaczek? Róże cudnie się prezentują
Trytomę masz
Moja nie zakwitła,nie wiem w czym jej nie dogodziłam.Kolkwicja mi się zestarzała i mało kwitnie,więc pewnie odmłodzić ją powinnam.Trzymam kciuki za oliwki 

Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Krysiu, powiem Ci że super pomysł z tymi ziemniakami,
ja w tym roku wpadłam na pomysł, żeby je do wiadra posadzić, ale potem mi zeszło... Jednak w przyszłym roku spróbuję uprawiać we worku jutowym, albo jakimś innym, Choćby było na dwa obiady, ale własnej produkcji warzywko lepiej smakuje
Wojsławice cudowne, czekam na relację z zakupów. 

Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
-
Basiu ja też o wiadrze i ziemniakach dowiedziałam się od Ediego, trochę późno bo z końcem mają wsadzałam ale sądzę że dadzą radę urosnąć.
Szaleństwo zakupowe z Wojsławic pokażę jak dotrę do domu....rozłożę się razem z nimi i będę się chwalić
Można by jeszcze wiele mieć ale u mnie z miejsce już kiepsko.
Teraz siorbię kawkę przed zamkiem Grodno, za chwilę zwiedzanie i na tym zakończymy chyba krótkie urlopowanie.
Wcześniej zaliczyliśmy Osówiec i co kryją podziemia Gór Sowich

Szaleństwo zakupowe z Wojsławic pokażę jak dotrę do domu....rozłożę się razem z nimi i będę się chwalić

Można by jeszcze wiele mieć ale u mnie z miejsce już kiepsko.
Teraz siorbię kawkę przed zamkiem Grodno, za chwilę zwiedzanie i na tym zakończymy chyba krótkie urlopowanie.
Wcześniej zaliczyliśmy Osówiec i co kryją podziemia Gór Sowich

-
Mirka witaj u mnie...jak my dawno nic nie napisałaś...cieszę się że się spotkałyśmy
Mirko za dużo nowości to nie będzie bo miejsca brakuje, ale coś na pewno przywiozę bo tak to mamy, że pusto nie wracamy.
Pytasz o szkołę, jak mi wyrośnie za wysoka i zaczyna kwitnąć ścinam ok.10 cm. przy ziemi i rosną następne listek. Rukolę aby mieć ciągle młodą i świeżą na zwolnionym miejscu Wyśle Wam co jakiś czas. Z doświadczenia wiem że są dwa rodzaje, miałam taką którą przezimowały i bardzo wczesną wiosną miałam rukolę z ogródka A nie z Lidla
Trytomę mam z własnego chowu, wysiałam i porozsadzałam rośnie i kwitnie, ale już wiem na pewno że muszę niektóre eksmitować bo mają paskudną miejscówkę.
Mireczko...za oliwki trzymaj kciuki choć dwie jak mi urosną będę się cieszyć.
Zach?ta na Wojsławice dla Ciebie

Mirko za dużo nowości to nie będzie bo miejsca brakuje, ale coś na pewno przywiozę bo tak to mamy, że pusto nie wracamy.
Pytasz o szkołę, jak mi wyrośnie za wysoka i zaczyna kwitnąć ścinam ok.10 cm. przy ziemi i rosną następne listek. Rukolę aby mieć ciągle młodą i świeżą na zwolnionym miejscu Wyśle Wam co jakiś czas. Z doświadczenia wiem że są dwa rodzaje, miałam taką którą przezimowały i bardzo wczesną wiosną miałam rukolę z ogródka A nie z Lidla

Trytomę mam z własnego chowu, wysiałam i porozsadzałam rośnie i kwitnie, ale już wiem na pewno że muszę niektóre eksmitować bo mają paskudną miejscówkę.
Mireczko...za oliwki trzymaj kciuki choć dwie jak mi urosną będę się cieszyć.
Zach?ta na Wojsławice dla Ciebie

- lanceta
- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Krysiu, wielkie brawa ! Wstrzeliliscie się w wyjątkową imprezę "OGRODNICZY BAZAR" 12-14 czerwca ,na który
przyjeżdżają producenci z całego kraju i to renomowanych firm.Można upolować wiele rarytasów.
Ciekawa jestem,Twoich "łowów" .
Fotorelacja b. ciekawa, mimo, że mam blisko w Osówce, ani w Zamku Grodno - nie byłam
przyjeżdżają producenci z całego kraju i to renomowanych firm.Można upolować wiele rarytasów.
Ciekawa jestem,Twoich "łowów" .
Fotorelacja b. ciekawa, mimo, że mam blisko w Osówce, ani w Zamku Grodno - nie byłam

- JAKUCH
Krysiu piwonie piękne każda jedna,irysy również, paproć także mnie urzekła i gdybym miała zakładać ogródek od nowa zrobiłabym cienisty zakątek z paprociami bo bardzo mi się podobają .Róże oczywiście tylko na obrzeżach
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19

Nigdy tam nie byłam.
Dziękuję za piękno fotorelację.

Pozdrawiam serdecznie.

-
Lodziu rzeczywiście nie zdawałam sobie sprawy, że trafię na taki czas w Wojsławicach.
Jestem już po dzisiejszym pobycie w Wojsławicach. Zakupy poczynione, daliśmy radę się zapakować i poruszamy się na razie w ślimaczym tempie do domu...przed nami chyba jakieś zdarzenie bo służby pomykały.
Jeszcze starczyło mi sił na wejście do starej części Arboretum , z czereśni jednak zrezygnowałam

Jestem już po dzisiejszym pobycie w Wojsławicach. Zakupy poczynione, daliśmy radę się zapakować i poruszamy się na razie w ślimaczym tempie do domu...przed nami chyba jakieś zdarzenie bo służby pomykały.
Jeszcze starczyło mi sił na wejście do starej części Arboretum , z czereśni jednak zrezygnowałam

-
Aniu też trafiłam tutaj po raz pierwszy z wielkim szczęściem bo trwał trzydniowy kiermasz roślin.
Wystawiło się mnóstwo sprzedawców, można było dobrze opróżnić portfel.
Jak będziesz kiedyś się wybierać poczytaj co się może dziać w Wojsławicach aby oprócz oka i duszy nacieszyć się zakupami.
U Ciebie miejsca tyłek że możesz zaszaleć.
Z dzisiejszego wejścia do ogrodu.

Wystawiło się mnóstwo sprzedawców, można było dobrze opróżnić portfel.
Jak będziesz kiedyś się wybierać poczytaj co się może dziać w Wojsławicach aby oprócz oka i duszy nacieszyć się zakupami.
U Ciebie miejsca tyłek że możesz zaszaleć.
Z dzisiejszego wejścia do ogrodu.

- JAKUCH
Najbardziej jestem ciekawa Krysiu co przytachałaś ze sobą bo jak bagażnik zapełniony to rarytasków z pewnością mnóstwo. No tak wszyscy sie spieszą a potem różnie to bywa
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Krysiu ciekawa jestem czy doczekasz się swoich oliwek?
Dostałam taki biały pełny jaśminowiec i kwiatki ma cudne, o zapachu ofiarodawczyni tez mówiła dużo dobrego a mnie on pachnie naftaliną
No to pochwal się co kupiłaś?
Dostałam taki biały pełny jaśminowiec i kwiatki ma cudne, o zapachu ofiarodawczyni tez mówiła dużo dobrego a mnie on pachnie naftaliną

No to pochwal się co kupiłaś?
-
Jadziu...Marysiu jeszcze chwilkę i pokażę jak poszalałaś, na razie rośliny stoją w doniczkach i czekają na więcej czasu i mniejsze upały. Dzisiaj u mnie mogę śmiało, popadało to pewno od jutra zacznę.
Deszcz bardzo potrzebny, choć w tym czasie kiedy róże w pełnym kwieciu....położyły się i nie tylko one.
Ostróżka leży jutro jej pomogę wstać.

Zakwitła mi Naparstnica, muszę poszukać jej nazwę bo gdzieś mam zapisaną ...Ale powiem jest urocza, nie wiem czy zdjęcia oddadzą jej urok.

Deszcz bardzo potrzebny, choć w tym czasie kiedy róże w pełnym kwieciu....położyły się i nie tylko one.
Ostróżka leży jutro jej pomogę wstać.

Zakwitła mi Naparstnica, muszę poszukać jej nazwę bo gdzieś mam zapisaną ...Ale powiem jest urocza, nie wiem czy zdjęcia oddadzą jej urok.