Storczyki Storczykowej

Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Witaj ! :D dawno nie zaglądałem do Ciebie... :oops:
Storczykowa pisze:dzisiaj porobiłam trochę fotek.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Piękne... , wszystkie bardzo mi się podobaja ! :D Ten na 3 i 4 fotce śliczny ma kolorek . Widziałęm raz W LM chyba takiego samego (?) ale był cały rozkwitniety juz no i miał na liściu czarną plame.... :roll: , na peno bym go wzioł...
A tak z innej beczki jak po próbnych egzaminach... ?
Pozdrawiam !
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Na allegro znajduje się storczyk taki jaki Ci się marzy.Zerknij http://www.allegro.pl/item531471439_sto ... nalny.html Sprzedawca jest sprawdzony przeze mnie wielokrotnie
ja też je widziałam, ale niestety R. nie zamówią mi z internetu, zwłaszcza w zimę. ale chciałabym takiego.
Piękne... , wszystkie bardzo mi się podobaja ! Ten na 3 i 4 fotce śliczny ma kolorek . Widziałęm raz W LM chyba takiego samego (?) ale był cały rozkwitniety już no i miał na liściu czarną plame.... , na peno bym go wzioł...
A tak z innej beczki jak po próbnych egzaminach... ?

ja tego Phalaenopsisa też kupiłam całego rozkwitniętego, ale w kwiaciarni (miał 2 pędy).
a egzaminy były nawet znośne, tylko ten z niemieckiego bardzo trudny. a ty miałeś takie same zadania na egzaminach jak ja?

wczoraj zrobiłam trochę fotek Phalaenopsisom, ale niestety wczoraj nie działał mi internet, więc nie mogłam wstawić. zaraz je wstawię.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

wstawię trochę fotek. część zrobiłam wczoraj,ale kilka dzisiaj, bo wyszło słonko a żółty bez słonka nie chce ładnie wyjść.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

ten pomarańczowy na ostatnim zdjęciu puszcza nowy pędzik, mimo, że kwitnie na 2 starych pędach.
gelatynka
200p
200p
Od: 31 gru 2008, o 15:26

Post »

piekne storczyki:) jak patrze na tego bialego z bordowym srodkiem to tesknie za moim ktory przekwitl i na razie stercza dwa gole pedy:(
gelka
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

może ci jeszcze zakwitnie...
gelatynka
200p
200p
Od: 31 gru 2008, o 15:26

Post »

no ja mam nadzieje ze zakwitnie- ale pewnie jeszcze troche poczekam- ale caly czas go bacznie obserwuje
gelka
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59

Post »

Piękne storczyki :) A najbardziej podobają mi się ten żyłkowany, ze względu na jego piękną warżkę, oraz pomarańczowy (właściwie, to on mi wygląda na żółtego :?, ale może zdjęcie nie oddaje prawdziwego koloru) z ostatniej fotki :D
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ten z ostatniej fotki na pewno jest pomarańczowy, a właściwie pomarańczowo-zielonawy. teraz puszcza spomiędzy liści nowy pędzik. a ten z żyłkami ma pięknie wybarwioną i oryginalną warżkę.
terayon
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 14 sty 2009, o 16:50

Post »

Storczykowa masz bardzo ładne storczyki, a ten żółty to też jest Phalaenopsis?(nie znam się więc pytam) on najbardziej mi się spodobał. :D :D :D :D
Pozdrawiam Przemek

Moje storczyki
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

tak, ten żółty to też Phalaenopsis. wszystkie storczyki z tych fotek są Phalaenopsisami. Phal. jest najwięcej w mojej kolekcji, bo to one są dla mnie najbardziej interesujące i najbardziej nadające się do moich warunków.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Oj takiego żółtego to chyba sobie sprawię :wink:
Reszta też śliczna :P
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Witaj
Storczykowa pisze:
egzaminy były nawet znośne, tylko ten z niemieckiego bardzo trudny. a ty miałeś takie same zadania na egzaminach jak ja?
Tak takie same zadania . Wszyscy gimnazjalisci z 3 klasy , w całej Polsce pisali takie same .
Tylko niektórzy w 3 dzien , niemiecki albo angielski . Ja miałem angielski... , oj ciężkie zadania... :shock: , były 4 ze słuchu.. , chyba nie za dobrze mi poszło.....

Ale pięknotki Ci kwitną :P , śliczne... i łande fotki porobiłaś :) . Ja dopiero na feriach chyba wybiore się w końcu na zakupy.. i myslę , że tym razem cos w końcu kupie :evil: :oops: .

Ja jakos ostatnio zapominam porobić fotki , a ostatnio sie dzieje duzo u moich kilku sztuk :lol: . Jak przychodze z budy , jem obiad i potem juz światła nie ma... :roll: .
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

a widziałeś że na jednym egzaminie było zadanie o nasionkach storczyka?

A co do fotek, ostatnio wychodzą mi coraz lepsze. kiedyś wychodziły bardzo niewyraźne, a teraz czasami widać na nich, jak płatki ładnie się mienią.

dzisiaj kupiłam sobie nowego storczyka. był bardzo duży wybór, ale kupiłam sobie takiego z liśćmi w kropki. jednego już mam, ale ten mi się tak spodobał, że musiałam go mieć. tych z mazami nie było, ale było z 50 innych. jeszcze fajny był taki herbaciany i biały z olbrzymimi kwiatami, ale niestety nie mogłam kupić 2.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Zgadzam się z Tobą ;:228 Nie mogłaś go nie kupić - jest bardzo oryginalny .
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

już takiego mam, ale ja lubię oryginalne, rzadkie storczyki i musiałam go mieć. gdybym mogła, kupiłabym z 10, bo było bardzo dużo ładnych. najbardziej żal mi było zostawić białego z ogromnymi kwiatami. mam nadzieję, że jeszcze kiedyś spotkam takiego.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”