Pozdrawiam serdecznie !!!
Prosze o łagodne traktowanie, jestem dopiero początkujący

Nie ma. Przed wzrostem musiałoby działac nie na korzenie lecz nanasiona.Valar Morghulis pisze:Mam natomiast pytanie czy jest jakiś środek który działa na chwasty poprzez korzenie, bym już przed wzrostem chwastów mógł się ich "pozbyć" nie czekając na ich widok ??

a jednak dalej jest problem z utrzymaniem go w jakimś "normalnym" stanie...
 a jednak dalej jest problem z utrzymaniem go w jakimś "normalnym" stanie...

, to stosuje takie o przedłużonym działaniu, chyba substral osmocote do trawników.  W miejscach łysych plam, a nie było ich wiele trawę dosiewałam " z reki" i rosła w oczach. Posialiśmy ja bardzo późno i myśleliśmy że nic z tego trawnika nie będzie, a jednak trawa miała silną chęć przeżycia
 , to stosuje takie o przedłużonym działaniu, chyba substral osmocote do trawników.  W miejscach łysych plam, a nie było ich wiele trawę dosiewałam " z reki" i rosła w oczach. Posialiśmy ja bardzo późno i myśleliśmy że nic z tego trawnika nie będzie, a jednak trawa miała silną chęć przeżycia  po zimie trochę się sfilcowała od północnej strony, bo bardzo długo leżał śnieg, jak będą ubytki po wygrabieniu to dosiejemy, ale nie sądzę . Rok temu o tej porze trawnik wyglądał tak.
 po zimie trochę się sfilcowała od północnej strony, bo bardzo długo leżał śnieg, jak będą ubytki po wygrabieniu to dosiejemy, ale nie sądzę . Rok temu o tej porze trawnik wyglądał tak.

W zeszłym roku polecono mi mieszankę trawy polnej z nasionami kwiatów - PORAŻKA!!! W sadzie jak to w sadzie - ciągle się łazi, więc ta łączka nawet nie wzeszła ;-)
 W zeszłym roku polecono mi mieszankę trawy polnej z nasionami kwiatów - PORAŻKA!!! W sadzie jak to w sadzie - ciągle się łazi, więc ta łączka nawet nie wzeszła ;-) Więc w tym roku jeszcze daje szanse tej trawie boiskowej a jak i ona odmówi współpracy to za rok już będziemy musieli brać się za łopaty
 Więc w tym roku jeszcze daje szanse tej trawie boiskowej a jak i ona odmówi współpracy to za rok już będziemy musieli brać się za łopaty