Mój mały zakątek kwiatów cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój mały zakątek kwiatów cz.2

Post »

Tereniu, cudnie kwitnie Twój ogródeczek. ;:333 Bardzo dużo bieli, która pięknie rozjaśnia rabaty. ;:215
Kwitnąca piwonia - jaka by ona nie była - to jakiś ewenement, ale za to jaki śliczniutki! ;:215 ;:303
Nawet piwonia koperkowa już - już prawie ukwiecona. ;:63 I rododendron w blokach startowych! 8-)

Mam pytanko: co to jest? https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/edef44c1c9c1d0e2 Bardzo mi się spodobało to cudeńko. :D

Pozdrawiam cieplutko. ;:3 ;:196
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witajcie w ten deszczowy dzień :tan

Lanceta - Lodziu już od tego " siedzenia " bolą boki , wiesz ze ja nie nauczona , muszę być ciągle w ruchu , a dziś fajnie nam mży ;:168

Jakuch - Jadziu nie oddawaj młokosiewicza , ja mam dwie odmiany dziś pokażę zdjęcie drugiej , była mała , dziś ma 3 kwiatki i czekam , cierpliwie , a więc i TY poczekaj ;:168

Arkadiusz 121 - pozdrawiam i miło Cię gościć ;:3

danuta z - Danusiu ja mam dużo piwoni nie wszystkie ich nazwy pamiętam , choć mam zapisane i korzystam z nich często pozdrawiam :wit

plocczanka - witaj na zdjęciu o które pytasz to rośnie trójlist , mam białe i żółte luteum pozdrawiam :wit

A teraz małe migawki z dzisiejszego ogrodu :tan ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Teresko gdzie Ty zdobyłaś takie śliczne piwonie.
Ta biała z różowym brzegiem jeszcze ciekawsza.
Deszczyk u nas rano popadał i przestał. ;:134
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tereniu Młokosiewicza nie mam ;:185 mam tylko koperkową i Early scout i te obie to maruderki . Zaszczycają mnie kolejny rok jednym kwiatkiem .Mam jakąś piwonię w donicy już kilka lat ,ale też mi nie kwitła ,ale patrząc na listki to mogłaby być Młokosiewicza ,a miała być drzewiasta .U mnie za chwilkę pokażą sie pierwsze kwiaty na Maigoldzie ,ale to istny potwór patrząc z dołu ,Doktorek w górnych partiach też już pokazuje kolorek.Chyba do końca miesiąca jakieś różane kwiaty sie pokażą :heja Zdróweczka
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Tereniu :wit to już takie pięknie kwitnące piwonie masz ;:oj ;:215
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Tereniu ja też jakoś mniejszą mam ochotę na pisanie, ale zdjęcia zawsze chętnie oglądam tak samo jak same grządki na żywo :D Wieczory coraz krótsze i mniej czasu spędzamy przed komputerami...i dobrze! Podziwiam Twoje wiosenne kwiaty, a szczególnie trójlist który kolejny raz zaprosiłam bo jesienne nasadzenie okazało się fiaskiem ;:222 Nie bardzo rozpoznaję tą roślinę https://www.fotosik.pl/zdjecie/87b7c1331e24f099
W tym roku zniknęły w jednym miejscu wszystkie psizęby, chyba mają jakiego podziemnego amatora, aż mam chęć przekopać grządkę w poszukiwaniu ;:306 a rosły ładnie parę lat!.
Szczyt prac w ogrodzie przed nami, bo wraz z deszczem buchnie wegetacja nie tylko ulubionych roślin :D ;:168
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Odnośnie Kasztanka to mam go pierwszy rok. Ale na zdjęciach to piękny krzew. Środki przebarwia się jeszcze na czerwono i będzie sliczny. A więcej to dopiero zobaczę :wink:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Już ci kwitną piwonie? ;:oj a ja myślałam, że pierwsza zakwita ta majowa bordowa....
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie ;:3

U Nas dziś pada deszczyk jestem bardzo zadowolona , gdyż było bardzo sucho , dawno nie padało , a tak zrobiło się od razu bardzo zielono i róże może odżyją ;:108

danuta z - też deszczu dawno nie było , a zielsko i tak rosło , ale dziś mimo zimna deszczyk pada :tan

Jakuch - Jadziu u mnie jedna z pierwszych będzie Aicha , a reszta w końcówce peletonu ;:222

anabuko 1 -Aniu piwonii
też mam trochę , ale te wcześniejsze zostały kwiaty zmrożone przez przymrozek ;:218

Maska - Marysiu moje stare psi zęby nie kwitły tak obficie jak inne lata , muszę je rozsadzić , bo pewnie mają za ciasno i cebule małe , może i u Ciebie tak jest ;:3

Karalocha - widziałam kasztanka u Nas w szkółce , naprawdę jest piękny , szkoda braku miejsca , będę go podziwiać u Ciebie ;:3

clem 3 - tak piwonie już u mnie kwitną te botaniczne od dawna , a teraz zaczęły i drzewiaste i takie bylinowe ;:3

Kilka zdjęć z ogrodu

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tereniu masz cudne piwonie i koperkowa obficie zakwitła ;:333 nie tak jak moja jednym kwiatem już kolejny rok . Ta pełna gdzieś mi wybyła, bo też ją miałam Maigold juz pokazał pierwsze kwiaty najpierw te na wysokościach ale już na nim zauważyłam bytność Kwieciaka ;:222 Nie wiem jak tam na wysokościach to wygląda ;:196
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Jadziu i u mnie w tym roku nie wszystko jest tak jak było i być powinno , przymrozki zrobiły swoje i na piwoniach , różach i magnoliach wczesnych , duże szkody , pokażę dziś parę zdjęć , bo róże już kwitną , ale nie tak obficie jak inne lata dużo pąków zostało zmrożonych ;:3 ;:168

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

Tereniu, piękny początek kwitnienia róż u Ciebie. Rok jest trudny i wszyscy to odczuwamy.
Do zobaczenia jutro :heja
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Tereniu u ciebie już takie róże ;:oj u mnie jeszcze nawet nie zaczeły irysy wysokie i piwonie :( wszystko siedzi skulone z zimna i czeka na słoneczko :(
Pięknie już masz :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Róże i u mnie już zaczęły kwitnienie piwonie Itoh jeszcze sie zbierają inne również. Może po deszczach wszystko ruszy jak z kopyta.Kwieciak trochę sobie używa już sporo pąków widziałam na ziemi ,a czasem ledwie ledwie wisiały na krzaczku .Jednak w wielkiej masie ujdzie. Tereniu cudnie ukwiecony balkonik a Obuwiki ;:167 ;:167 kwitną jak szalone
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Tereniu, jeśli powiesz, że nie dogrzewasz ogrodu, to i tak Ci nie uwierzę. ;:14 Tak obficie kwitnące róże o tej porze roku... Tego roku. Z zimnym majem to wprost nie do uwierzenia! ;:111
Niezależnie od wszystkiego masz naprawdę piękne obrazy kwitnących róż. ;:138 ;:138 ;:138
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”