U mnie podobnie ale wyciągnięte niektóre są strasznie ale nie było opcji ich zatrzymania ;/BobejGS pisze:U mnie w fazie 2-3liści właściwych ale przez te pogodę, wnoszenie i wynoszenie, się delikatnie wyciągnęły. Ale tragedii mie ma.
Kawon (arbuz) - część 11
- Krzysztof_18
- 200p
- Od: 29 mar 2020, o 11:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kawon (arbuz) - część 11
Wszystko jest trucizną decyduje tylko dawka.
--julian-- Nie poganiaj ich, bo stracą oddech--julian-- pisze:Macie pomysł jak te moje trochę podgonić?bo to już prawie 20 maja, a one takie małe nadal. Za to szczepione już szybko rosną, za szybko.

- Krzysztof_18
- 200p
Racja pogoda nie rozpieszczała wtedy kiedy powinna ;/ wcześniej upały były a potem przymrozki i wyszło jak wyszło. Trzeba było pisać ja mam trochę nasion w zanadrzu ;)Telimenka pisze:--julian-- Nie poganiaj ich, bo stracą oddech--julian-- pisze:Macie pomysł jak te moje trochę podgonić?bo to już prawie 20 maja, a one takie małe nadal. Za to szczepione już szybko rosną, za szybko.
. Ładne są i niech sobie rosną powoli póki są w doniczkach. Moje z trzeciego podejścia (wysiane 11maj) zaczynają wschodzić. Udało mi się kupić już tylko nasionka Crimson Sweet. Z wcześniejszych dwóch siewów zostało kilka sadzonek złota wolicy i Rosario. W szklarni za zimno w tym roku, a w domu nie miały dobrego miejsca bo pomidorowy busz jeszcze panuje na parapetach i prawie wszystkie arbuzy mi zmarniały. Trudno, będą później, ale mam nadzieję że zdąży dojrzeć chociaż po jednym owocu z krzaczka. Pomidory też robią się kiepskie, za długo czekają na wysadzenie. Wyjątkowo zimna wiosna w tym roku nie sprzyja naszym warzywkom
.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 gru 2017, o 14:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Myślę że zdążą nam dojrzeć arbuzy
Będzie dobrze, lepiej wysadzić trochę mniejszą rozsadę niż jakąś wielką i przerośnięta. Jak zrobi się cieplej to już będą w gruncie to powinny nadgonić stracony czas. Jestem dobrej myśli.
Jeszcze nie wiem jakie odmiany posadzę i w jakiej ilości. Chyba nie wyszła mi ani jedna sadzonka Black Pearl

Jeszcze nie wiem jakie odmiany posadzę i w jakiej ilości. Chyba nie wyszła mi ani jedna sadzonka Black Pearl

-
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 12 kwie 2020, o 08:49
Witam a ja dziś wysadzilem wszystkie arbuzy i melony , mam nadzieję że dadzą sobie radę , od połowy kwietnia w szklarni dobrze zachartowane tylko teraz pogoda i będą zbiory
- Krzysztof_18
- 200p
A ja mam pytanie czy bez hartowania np. wynosząc je prosto z domu do gruntu w ciepłe dni i noce poradzą sobie ?? Swoje od wczoraj mam na dworze ale pytam z ciekawości co by się z nimi stało ?
-
- 50p
- Od: 7 sty 2020, o 18:00
Ja wysadziłam cztery na próbę - hartowałam tylko2 dni - z zimnymi nocami sobie poradziły ale mocne słonko je wykończyło.
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
U mnie arbuzy na razie takie jak na foto ale to tylko część.
Martwie się jednak pogodą. Niby w nocy ciepło ale za dnia znowu pochmurno i w ogóle nie czuć tej temperatury.
Martwie się o swoje arbuzy w doniczkach pod tunelikami, a wy już do ziemi wsadziliście.
Rozważam czy ich nie wnieść do domu pod lampe na dwa trzy dni. Jakaś masakra z tą pogodą.

Martwie się jednak pogodą. Niby w nocy ciepło ale za dnia znowu pochmurno i w ogóle nie czuć tej temperatury.
Martwie się o swoje arbuzy w doniczkach pod tunelikami, a wy już do ziemi wsadziliście.
Rozważam czy ich nie wnieść do domu pod lampe na dwa trzy dni. Jakaś masakra z tą pogodą.

-
U mnie wszystkie arbuzy w domu, część w kotłowni pod lampami. Nie ryzykuję, bo i tak są trochę opóźnione w tym roku. Pewnie znów będę sadzić na początku czerwca jak rok temu, ale lepsze to niż w tą zimnicę sadzić. 

- Krzysztof_18
- 200p
Nie no u Nas w nocy było 11 stopni w dzień około 20stki więc póki co ok i ma być tylko lepiej ;) (mam nadzieję)--julian-- pisze:U mnie wszystkie arbuzy w domu, część w kotłowni pod lampami. Nie ryzykuję, bo i tak są trochę opóźnione w tym roku. Pewnie znów będę sadzić na początku czerwca jak rok temu, ale lepsze to niż w tą zimnicę sadzić.
-
U mnie w piątek mają być 2 stopnie przy gruncie 
-- 19 maja 2020, o 11:01 --
edit. U Ciebie w piątek zapowiadają 3 stopnie

- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
U mnie też było okolo 10st w nocy ale już tej, temperatura ma spaść sporo. A że i za dnia jest nieciekawie i przekropnie, to dziś arbuzy wracają do domku.
- Krzysztof_18
- 200p
Jak już wcześniej wspominałem ta pogoda u Nas w ogóle się nie sprawdza--julian-- pisze:U mnie w piątek mają być 2 stopnie przy gruncie