Beaby -Beatko Dziękuję za te miłe sowa pod adresem mojego ogrodu, kwiecia i poidełka.
A czemu zrębki kolorowe nie ???
Rajska jabłoń w porze kwitnienia jest cudna

Jak i w ogóle kwitnące drzewa.
Boćki też dziękuję za pochwałę.
Danusiu z .Codziennie widzę bociany w różnym czasie. A bocianica już siedzi.A tatuś uszczelnia swoje gniazdko
Czeremcha kwitnie i dal mnie pachnie cudnie

I bukiecie też pięknie wygląda.
Faktycznie rajska jabłoń w porze kwitnienia jest cudna. Z jabłuszek robię nalewkę i w syropie do dekoracji deserów czy tortów.

Na ziele nie patrzcie.Znowu wszędzie rośnie
Kwiatki ładniejsze
jarha-Halszko Dziękuję bardzo za miłe słowa.
Wiosną zawsze dużo się dzieje. Cudna , choć pracowita pora.
Coraz więcej kwitnień i małych i krzewów i drzew.Piękny czas.Popadało i zazieleniło się .
Nawet w warzywniku widać , czosnek, fasolkę szparową, rzodkiewkę, sałatę , szczypiorek, .A dalej szpinak.Nawet kilka ziemniaków też już widziałam.
A tak tak bociania rodzinka pod nosem daje dużo radości. Jaszczurki i różne żyjątka widzę.
Deszczyk znowu popadał mały , kapuśniaczkowaty. Ale dobrze,że był deko podlał wszystko .
Dzień dzisiejszy minął bardzo szybko bo miałam odwiedziny koleżanki i też ogrodowej.To dużo gadusiania o roślinkach było. Ale nie tylko i o tym.
korzo_m-Dorotko Bociany to ciągłe pracusie, budują poprawiają, latają , uszczelniają swoje gniazdko,ocieplają, wysiadują male, karmią, uczą latać i potem wszystkie nam odlatują
Rajska jabłoń coraz piękniejsza.
Ja praktycznie co roku ileś host z boku dziele i trochę odsprzedaję.
To może dlatego nie są puste w środku.
ale kiedy chcesz to je możesz sobie odnawiać, czy dzielić.
Iwonko1 Och ja jestem mega szczęśliwa,ze te bocianki codziennie widzę i słyszę.
On i skoszone kępy trawy, co obkładam roślinki mi podbiera.I niesie do swojego gniazda.Ale woli takie posuszone.I ten teren na dalszej działce.może i uważa za swój. Od lat przecież tu przylatują.
A ten wieczornik to to samo co Miesięcznica ? Bo to ona jest na zdjęciu.
marpa-Maryniu Ano mam kilkanaście lat widok na te bociany.Odkąd tu działkę kupiliśmy.One już tu były i ciągle przylatują i są.
Dokładnie tak, to miesięcznica, czyli judaszowe srebrniki
Locutus-LOKI Oj wiem, wiem,że o chodnik trzeba dbać.I to bardzo. Wychowałam się i mieszkałam sporo lat w domku jednorodzinnym przy dużej ulicy.I trzeba było chodniki jeszcze zamiatać i odśnieżać.Teraz już tego wielbiciele nie robią.
albo tylko niektórzy.
A co do tych świąt we Francji,, masz rację może to jedno i drugie.
Teraz to dużo ludzi ma wolne dni.Nie wszyscy pracują.
I ja bardzo lubię i cenie sobie wszelkie owady, ptaszki i żyjątka w ogrodzie.Bo wiem,że jak je odwiedzają, to mój ogród jest czysty i im przyjazny.
Hmm nie wiedziałam co są jest te Moszenki południowe .Aż musiałam w necie popatrzeć. Pięknie kwitną.
Fajnie, masz .Widzieć takie piękne rośliny .
Tak na tym zdjęciu to Miesięcznica, czyli judaszowe srebrniki . Nawet nie wiedziałam ,ze jest tak roślina jak wieczernik.Ale dzięki tobie już wiem.

O,,ale ostzrenia też nie znam. Ufff,, ale mnie nauczysz roślin
O tak, brunerę z niezapominajką łatwo pomylić. Sama często je kiedyś myliłam.A czasami jak bliżej zdjęcie zrobione, to też pewności nie mam.
Ale takie zdjęcie mam.Nie mam ich duzo.

Oczywiście jestem za tym,abyś kupił sobie te piękne floksiki.Tearz to takie piękne poduchy z daleka widoczne.
Za pochwałę bocianowych zdjęć - dziękuję bardzo.Magnolię przesadziłam i daje radę.
Dziękuję i pozdrawiam
Majowe kwiecia

A to dzisiejsza majówka mojego męża

But dla porówna wielkości rybek
Waga 1465, 1420

i największy karp 2470
A inne nie wiem, poszły w ręce przyjaciół i sąsiada