Nowe życie w starej chatce cz.III
- Alicja125
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 gru 2015, o 00:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Nowe życie w starej chatce cz.III
Witaj Kasiu pójdę twoim śladem i tez dziś porozkładam poidełka dla ptaszków i pszczółek możne i kotki też skorzystają, a niech mają. Ładnie wszystko Ci rośnie i tak trzymać. Pozdrawiam serdecznie miłego dnia i deszczyku do podlania 

Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
- kasia100780
- Od: 31 lip 2014, o 16:39
Alicjo wszyscy skorzystają z poidełek. Ostatnio znalazłam na polu leżącą pszczółkę. Wzięłam ją na spodek, nalałam kroplę wody, ale nie miała już siły pić... 
Wczoraj popadał deszczyk, z czego bardzo się cieszę, trochę podlało roślinki
Dzisiaj znowu cieplutko, zaraz idziemy na działkę. W dzień, jak Filip spał, pozbierałam kwiaty mniszka na syrop. na razie 3 porcje (1050 szt).
Pojutrze kolejne 3.

Wczoraj popadał deszczyk, z czego bardzo się cieszę, trochę podlało roślinki

Dzisiaj znowu cieplutko, zaraz idziemy na działkę. W dzień, jak Filip spał, pozbierałam kwiaty mniszka na syrop. na razie 3 porcje (1050 szt).
Pojutrze kolejne 3.

- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu kwitnące drzewa owocowe, to jeden z najpiękniejszych widoków.
Skalnica wspaniale Ci kwitnie.
Obkupiłaś się w szklarniach.
Zioła i warzywa równie ważne jak rośliny ozdobne, niech pięknie rosną. Niestety pomidory muszą mieć dużo światła. Też mam z tym problem, ale w tym roku w garażu jakoś cieplej, więc szybko tam wyekspediowałam.
Moje nowe trzy poidełka też służą ptakom, pszczołom, osom i jaszczurkom. Karol pilnuje, żeby były pełne wody.
Uściski dla Filipa.
Zdrowia dla wszystkich.

Obkupiłaś się w szklarniach.

Moje nowe trzy poidełka też służą ptakom, pszczołom, osom i jaszczurkom. Karol pilnuje, żeby były pełne wody.

Uściski dla Filipa.

Zdrowia dla wszystkich.

- Tacca
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Kasiu, Wysadzasz warzywa. Chyba już czas, ja też już wysadziłam. Ta wiosna to trochę jak początek lata. Dobrze że trochę popadało. W wilgotnej glebie łatwiej przyjmą się rośliny , jednak co deszcz, to deszcz. Piękna ta łąka z mniszkami. Ja też robię syrop z mniszka. Teraz czekam na pędy sosny. Kwiatki już kwitną warzywa wsadzone, zrobisz taras i sezon masz otwarty.
- kasia100780
Soniu kwitnące owocowe drzewa to jeden z piękniejszych widoków w ogrodzie
Czekam na ten widok całą zimę
I pomyśleć, że ciągle ktoś nam mówi, żeby je wyciąć, bo są stare i rosochate, a do tego z mnóstwem jemioły
Fajnie, że też dopajasz zwierzątka, a Karolek dobrze robi, bo woda szybko wysycha.
Danusiu cześć warzyw posadzona, część czeka do połowy maja. Deszcz bardzo potrzebny, dzisiaj też cały dzień padał
Pędy sosny też robię.
Zdrówka dla Was.
Jak już wspomniałam dzisiaj prawie cały dzień padał deszcz. Zrobiliśmy ściankę z desek na tarasie, pomalowałam ją, eM przykręcił łatę, żebym miała na czym wieszać kwiaty. Wczoraj zamówiłam karnisze i zasłony na taras
Nie mogę się doczekać, aż będzie skończone
Jutro zaczynamy podłogę 
Dokończyłam też syrop z mniszka.

I roślinki

Klonik zmarzł, ale odbił od ziemi

I takiego jegomościa odkryliśmy niechcąco na tarasie. To kumak, pierwszy raz widziałam chyba na oczy..

I pomyśleć, że ciągle ktoś nam mówi, żeby je wyciąć, bo są stare i rosochate, a do tego z mnóstwem jemioły

Fajnie, że też dopajasz zwierzątka, a Karolek dobrze robi, bo woda szybko wysycha.
Danusiu cześć warzyw posadzona, część czeka do połowy maja. Deszcz bardzo potrzebny, dzisiaj też cały dzień padał

Pędy sosny też robię.
Zdrówka dla Was.
Jak już wspomniałam dzisiaj prawie cały dzień padał deszcz. Zrobiliśmy ściankę z desek na tarasie, pomalowałam ją, eM przykręcił łatę, żebym miała na czym wieszać kwiaty. Wczoraj zamówiłam karnisze i zasłony na taras

Dokończyłam też syrop z mniszka.

I roślinki

Klonik zmarzł, ale odbił od ziemi

I takiego jegomościa odkryliśmy niechcąco na tarasie. To kumak, pierwszy raz widziałam chyba na oczy..

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Kasiu ja też ustawiałam różne formy poidełkowe a korzystały z nich nawet kotów sąsiadów, bo pewnie sąsiedzi myśleli że jak żyją na zewnątrz to sobie poradzą i zapomnieli
Musiałam ciągle uzupełniać wodę
Żabka ciekawa ...chyba też nie widziałam takiej, za to jak zmienialiśmy folię to odkopałam w ziemi cztery ropuszki, bo siedziały tak gdzie trochę wilgoci
Podziwiam Waszą pracowitość i też czekam niecierpliwie na efekt końcowy tarasu, na pewno będzie super~!
Kasiu z jakiegoś odpoczynku korzystam chociaż nie na leżaku
Syropek dla dzieci to samo zdrowie, jak moje wyrosły to przetwory się zdecydowanie zmieniły.
Dobrze że ludzie z inicjatywą hodują kwity jednoroczne dla okolicznych chętnych, że im się jednak opłaca

Żabka ciekawa ...chyba też nie widziałam takiej, za to jak zmienialiśmy folię to odkopałam w ziemi cztery ropuszki, bo siedziały tak gdzie trochę wilgoci

Podziwiam Waszą pracowitość i też czekam niecierpliwie na efekt końcowy tarasu, na pewno będzie super~!
Kasiu z jakiegoś odpoczynku korzystam chociaż nie na leżaku

Syropek dla dzieci to samo zdrowie, jak moje wyrosły to przetwory się zdecydowanie zmieniły.
Dobrze że ludzie z inicjatywą hodują kwity jednoroczne dla okolicznych chętnych, że im się jednak opłaca

- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj
. No proszę ale u Ciebie się dzieje
. Jednoroczne zakupione, warzywka wysiane i pięknie rosną , syrop z mniszka zrobiony i jeszcze mogłabym wymieniać ale po co skoro sama wiesz jak sporo zrobiłaś
. Genialny koszyk na jajka ale na fotce wykorzystany ciut inaczej. Gdzieś Ty go dorwała ??? Boski
. Kwitnące drzewa owocowe bardzo lubię
. Fajnie, że popadało u Ciebie. U mnie też podlało i nawet dzisiaj coś siąpi
. Pozdrawiam cieplutko
.

- kasia100780
Marysiu nic mi nie mów o kotach sąsiadów, bo nie ręcze za siebie
Smród na drzwiach budzi mnie o świcie 
My syrop z mniszka pijemy całą rodziną. Tylko gardło pobolewa to zaraz buteleczki idą w ruch
Ewelinko koszyk kupiłam kiedyś na targach roślin. Już nigdy więcej takich nie było.. Lubię go, bo mieszczą się akurat 3 porcje kwiatów mniszka i nie muszę dokładnie liczyć.
Podłoga na tarasie skończona
3 dni pracy, uff. Jeszcze tylko moje karnisze i zasłony muszą dojechać i będzie bosko
. Dzisiaj kupiłam osłonki na doniczki, jutro może stworzę jakieś kompozycje z kaktusów i rojników.

Do Kalwinka dołączyły 4 szczurki
Mam nadzieję, że się polubią 

My syrop z mniszka pijemy całą rodziną. Tylko gardło pobolewa to zaraz buteleczki idą w ruch

Ewelinko koszyk kupiłam kiedyś na targach roślin. Już nigdy więcej takich nie było.. Lubię go, bo mieszczą się akurat 3 porcje kwiatów mniszka i nie muszę dokładnie liczyć.
Podłoga na tarasie skończona

Do Kalwinka dołączyły 4 szczurki

- Alicja125
- Od: 13 gru 2015, o 00:46
Witaj Kasiu Ty już masz zrobione, a ja czekam na słoneczko i też będę robiła syropek z mniszka no mnie to bardziej miodzik wychodzi
pozdrawiam 

Pozdrawiam Alicja
- kasia100780
Alicjo to szybciutko, bo już robią się dmuchawce.
Ostatnie dni padał deszcz, przez co trawa i chwasty tak się bujnęły, że musieliśmy znowu kosić. Zdążyliśmy dzisiaj tylko sad i przed domem, jutro pole. Syrop z mniszka zrobiony, porcji 6, więc powinien starczyć na całą zimę
Dzisiejsze obrazki :

Orlik

Parzydło

Ostatnie dni padał deszcz, przez co trawa i chwasty tak się bujnęły, że musieliśmy znowu kosić. Zdążyliśmy dzisiaj tylko sad i przed domem, jutro pole. Syrop z mniszka zrobiony, porcji 6, więc powinien starczyć na całą zimę

Dzisiejsze obrazki :

Orlik

Parzydło

- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Ale piękny tarasik
Cudowne miejsce do wypoczynku. Jeszcze jak powiesisz zasłony, to zrobi się super klimacik. 

- max1232
- 500p
- Od: 30 sty 2010, o 21:53
Ale piękna sofa na tarasie ! Wygląda na mega wygodną ! Kwiaty też cudowne, maki szybko zakwitły ! Moje dopiero czekają na wysadzenie z doniczek 

-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Kasiu idziesz z pracami jak burza
Wszystko pięknieje w oczach
Troszkę zazdroszczę tego zapału, bo ja w kwietniu wpadłam w lekki marazm, susza była taka, że nawet nie próbowałam przeprowadzać jakichś rewolucji na rabatach...

Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- Shire
- Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Przepięknie się ten taras prezentuje. Cacuszko zrobiliście z tego domu i ogrodu. to jest miłość i to widac. 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Taras gotowy i umeblowany,
ogród kwitnący
, pogoda dopisuje
, niech Wam się dobrze wypoczywa przed i po pracy ogrodowej.
Całuski dla Filipka, który tak ślicznie wpisał się w pole kwitnących mniszków.
Zdrówka dla Was wszystkich.

Całuski dla Filipka, który tak ślicznie wpisał się w pole kwitnących mniszków.

Zdrówka dla Was wszystkich.

Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.