Dla osób, które nie szczepią ilości hurtowych

Bardzo ładny materiał do szczepieniarolnik90 pisze:Ja dopiero jutro szczepie![]()
--julian-- pisze:Ja chyba za dwa dni będę próbować szczepićTrzymajcie kciuki, żeby się udało
![]()
Żeby faktycznie z takich informacji wyciągnąć jakiekolwiek wnioski, to należałoby równolegle zawsze przeprowadzać próbę zerową bez mrożenia - dla porównania. Tak to niestety dalej nie wiemy co daje mrożenie nasion. Takie zboczenie zawodoweKarczownik pisze:Mrożone przez dobę nasiona Crimson Sweet dały dziś efekt 100% wschodów. 4 z 4 są nad powierzchnią. Wysiew 21.04.
W takim tempie zmiany klimatu za 10 lat może uda się z powodzeniem wsadzać do gruntu w Polsce arbuzy w kwietniu.... ale dopóki Polska nie jest drugą Hiszpanią, w produkcji rozsady arbuza jest jedna generalna zasada - do gruntu sadzimy PO zimnych ogrodnikach12345QWERTY- pisze:Witam mam problem z młodymi sadzonkami arbuzów arbuzy wykiełkowały w domu jak miały już liści kilka to zostały przeniesione do tunelu foliowego i po paru dniach przesadzone tam. Arbuzy zaczeły usychać i więdnąć. Czy można je uratować? (Podlewam go regularnie)