Hej
Prince !

Dzięki wielkie i w takim razie może i Ty pochwalisz się swoją działką? Chętnie zobaczę !
paradasDzięki wielkie ! Oczywiście że myślałem ! Ten zielony kolor domku od początku mi się nie podoba

Docelowo mam plan żeby domek był niebieski a wszystkie detale w tym altanka biała ! Takie kolory z tego co mi wiadomo są u nas na Podlasiu pozostałością wpływów Białoruskich. Wpadłem na taki pomysł po wizycie u znajomych w Białowieży kiedy zobaczyłem ich nowo wybudowany pensjonat który wygląda dokładnie tak.

Oczywiście malowanie najwcześniej w przyszłym roku bo z wiadomych względów panującego wirusa wszystkie większe wydatki teraz odkładam w czasie. Ciężko wypowiedzieć się co do obrzeża bo jeszcze nie miałem okazji kosić trawy więc praktycznie Ci jeszcze nie powiem. Wydaje mi się że wystarczy ta kostka pozioma wkopana w ziemie, ta pionowa chyba ma za zadanie pilnować żeby kora nie wypadała z rabat a ja takowej już nie mam prawie i nie planuję dorzucać. Zdjęcia łąki oczywiście wstawię jeśli wszystko się uda ! Co do szklarni to jestem zadowolony bo wszystko już tam ładnie rośnie i przymrozków chyba nie ma. Przynajmniej nie zauważyłem żeby coś co tam jest zmarzło teraz. Jutro już jedzie tam część pomidorów bo brakuje miejsca na parapetach a cynie już trzeba pikować !
Wybrałem się dzisiaj po pracy na działkę żeby podlać trochę wszystko i korzystając z ładnego słońca zrobiłem kilka zdjęć
Narcyzy z mixu cebulek
Narcyzy Dick Wilden
Narcyz NN który już był na działce ale jest niesamowity bo wygląda jak albinos !
Pierwszy z pełnych tulipanów. Odmiany nie jestem pewien bo może to być Queen of Marvel albo jeden z mixu pełnych tulipanów
Wczoraj wysadziłem już sałaty, kapustę wczesną, pora, selera korzeniowego, wysiałem buraki, rzodkiewkę i koperek w moich skrzynkach
A tak prezentuje się ziołowa skrzynka Przy stole roboczym w altanie. Chyba tylko melisę będę musiał przesadzić na poziom niżej ponieważ to potężny krzak będzie a w sumie nie używam jej aż tak często aby była pod ręką.
Tak wygląda drugi liść mojej pierwszej z trzech kolokazji. Już jest wielkości mojej głowy. Sadzonka jest z małej bulwy która ważyła ok 200 gram. Kilogramowa bulwa siedzi w ziemi i cały czas zbiera się żeby wypuścić pęd główny (dwa boczne przyrosty już wypuściła w formie kłów. Cholerstwo strasznie wolno rośnie)
Cyniowy lasek czeka na przesadzenie do oddzielnych doniczek. Jutro chyba to zrobię
A na koniec pokażę wam jak wygląda wykończony kącik wypoczynkowy. Bieżnik który dostałem w prezencie urodzinowym od przyjaciółki(do tego jest jeszcze fartuch i rękawice do grilla) a świeczniki są prezentem urodzinowym od szefa
Jutro jeśli pogoda dopisze to może uda się części gałęzi które widać na ostatnim zdjęciu pozbyć bo mam zamiar wypożyczyć rozdrabniacz do gałęzi i przerobić je na zrębki na na ścieżkę przy grządkach warzywnych.
Dziękuję wam wszystkim że tutaj zaglądacie. Dzięki wam mam mega frajdę z tego że tutaj się dzielę tym wszystkim z wami !