Nie wiem jak to jest takie duze drzewko lilakowe przesadzone i żyje. I to pod las go dałam.
A w nóżkach 4 piwonie teraz przesadziłam. Wczoraj .
A w ubiegłym roku dostałam patyczek półmetrowy bzu biskupiego pełnego z korzonkiem wprawdzie małym i pomimo,ze był też podlewany nie przyjął mi się.
JAKUCH-Jadziu Mam nadzieję,ze przyjęły się.Najbardziej zależy mi na magnolii i na tuji- dredziku.
ale ja jeszcze jaśminowca przesadziłam ( który nie wiem czy żyje ), mahonia przesadzona cyja padła.
Przesadziłam jeszcze dziś 4 trawy, bukszpan, 2 róże, suchodrzew, liliowca..A jeszcze kilka liliowców muszę przesadzić.
Najbardziej cieszę się,ze mam już siatkę zdjętą i słupki zabrane.
epimedium mam jedno. I bardzo je lubię. W ubiegłym roku myślałam ,że sobie je odkopię kawałek i podzielę i na drugie miejsce dam.
To ukopałam trochę i ułamał się, korzenia ma mocno głęboko .A może tak tylko u mnie, przy kamieniach ??
W efekcie straciłam połowę roślinki.I tyle.więcej go nie ruszam. Trochę w tym roku ładniejszy.
O tak widzę u siebie i słyszę różne ptaki.Tylko większość mocno płochliwa.
No własnie te ogrody dają nam mnóstwo radości życiowej i energii. A teraz są zbawienne.
Alu125 Ja jeszcze do góry nie skaczę.rośliny przesadzane ze 3 tygodnie temu.To wolę poczekać i poobserwować dalej.
ale fajnie masz, ze roślinki ciebie się słuchaja. Moje nie wszystkie.
A pomidorki jeszcze są i rosną w kubeczkach, doniczkach w domku.
do warzywnika pójdą dopiero w maju .Po zimnej Zośce.
Dziękuję i ja pozdrawiam
lanceta- Lodziu Epimedium jest bardzo efektowne.
Ja cieszę się moim jedynym .Pisałam wyżej Jadzi, jak sobie chciałam podzielić.
Szafirki są piękne.Mam te i chyba mi już one wystarcza.Trzeba coś u innych podziwiać.
A może faktycznie skusze się na białe.Nawet między hostami mogłyby rosnąc.
Bufo-bufo-Olu Bociany widzę i słyszę codziennie.Cały czas. Ale to fajny widoczek.
wiosną mamy sporo różnych prac. W tym i przesadzanie.Ja w tym roku sporo poprzesadzałam .
I ty działasz z przesadzaniem.To trzymam kciuki aby się i u mnie i u ciebie wszystko przyjęło.
Ola2310 Dziękuję.

Zdjęć boćków w sezonie jeszcze będzie. bo on nawet z tyłu po działce czasami mi chodzi .
Sąsiedzi i twoi i moi już pewnie się przyzwyczaili do naszych dziwnych póz na ogrodzie przy robieniu zdjęć.
Och i u mnie sucho okropnie.ziemia jak popiół. I ja już 2 razy lekko podlałam co ważniejsze.
ale deszczu,, deszczu bardzo potrzeba wszędzie.
Ja też lubię wiosnę.Ale taka bardziej rozwinięta, cieplejsza, zieleńszą. Czyli jeszcze z tydzień, dwa i będzie pięknie.
I ja jestem bardzo szczęśliwa ,że mam ogród i ten kawał przestzreni.Tutaj jest lżej, spokojniej , jakby inne życie.
Dziękuję i ja pozdrawiam i dobrego dnia życzę.
Margo2-Gosiu Dziękuję.
Nie wiem czy u mnie jest bardziej rozwinięta wiosna.
Ja patrzę na zdjęcia u innych to raczej u nich bardziej na zachodzie i południu mają ładniejszą już wiosnę.
Robi nam się ładniej.Tylko jeszcze te zimne noce. brr
A może tylko u mnie one są ??
Tulipanów jest więcej w liściach.a kwitnących,, niestety mniej.Ale coś jest...