Zakątki na Dębowym 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zakątki na Dębowym 2

Post »

Aniu :) Czytam o przesadzanych krzewach i u mnie też się nie obyło i jeszcze nie skończyło. Tak nisko lecący bocian to rewelacja :)
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Aniu przepiękne ujęcie boćka.... ;:167
Co do padania z aparatem na ziemię przed roślinkami to mam to samo.... ;:306
Sąsiedzi na pewno często mają ze mnie ubaw.... :;230
Chociaż się nie nudzą....
U mnie też sucho okropnie.... Trochę zaczęłam podlewać ale tylko te rośliny na których bardzo mi zależy.... Większość wiem że sobie poradzi.... Też muszę trochę poprzesadzać a jak tu zacząć coś działać w takiej skorupie....
Wiosna to piękna pora. Chyba moja najukochańsza. Mnóstwo kolorków u ciebie.... Pięknie... Też doceniam ten mój kawałek ziemi. W tym trudnym czasie jesteśmy szczęśliwcami posiadając ogrody.... ;:167
Dużo zdrówka Aniu , miłego wieczoru. :wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Przepiękne zdjęcia.
Jakoś wszystko u Ciebie szybciej rozkwita mam wrażenie
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Nie wiem jak to jest takie duze drzewko lilakowe przesadzone i żyje. I to pod las go dałam.
A w nóżkach 4 piwonie teraz przesadziłam. Wczoraj .
Obrazek

A w ubiegłym roku dostałam patyczek półmetrowy bzu biskupiego pełnego z korzonkiem wprawdzie małym i pomimo,ze był też podlewany nie przyjął mi się. ;:174
JAKUCH-Jadziu Mam nadzieję,ze przyjęły się.Najbardziej zależy mi na magnolii i na tuji- dredziku.
ale ja jeszcze jaśminowca przesadziłam ( który nie wiem czy żyje ), mahonia przesadzona cyja padła.
Przesadziłam jeszcze dziś 4 trawy, bukszpan, 2 róże, suchodrzew, liliowca..A jeszcze kilka liliowców muszę przesadzić.
Najbardziej cieszę się,ze mam już siatkę zdjętą i słupki zabrane. :D
epimedium mam jedno. I bardzo je lubię. W ubiegłym roku myślałam ,że sobie je odkopię kawałek i podzielę i na drugie miejsce dam.
To ukopałam trochę i ułamał się, korzenia ma mocno głęboko .A może tak tylko u mnie, przy kamieniach ??
W efekcie straciłam połowę roślinki.I tyle.więcej go nie ruszam. Trochę w tym roku ładniejszy. :)
O tak widzę u siebie i słyszę różne ptaki.Tylko większość mocno płochliwa.
No własnie te ogrody dają nam mnóstwo radości życiowej i energii. A teraz są zbawienne. ;:113 ;:196

Alu125 Ja jeszcze do góry nie skaczę.rośliny przesadzane ze 3 tygodnie temu.To wolę poczekać i poobserwować dalej.
ale fajnie masz, ze roślinki ciebie się słuchaja. Moje nie wszystkie.
A pomidorki jeszcze są i rosną w kubeczkach, doniczkach w domku.
do warzywnika pójdą dopiero w maju .Po zimnej Zośce. ;:108
Dziękuję i ja pozdrawiam ;:196
lanceta- Lodziu Epimedium jest bardzo efektowne.
Ja cieszę się moim jedynym .Pisałam wyżej Jadzi, jak sobie chciałam podzielić. ;:14
Szafirki są piękne.Mam te i chyba mi już one wystarcza.Trzeba coś u innych podziwiać.
A może faktycznie skusze się na białe.Nawet między hostami mogłyby rosnąc.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Bufo-bufo-Olu Bociany widzę i słyszę codziennie.Cały czas. Ale to fajny widoczek. ;:167
wiosną mamy sporo różnych prac. W tym i przesadzanie.Ja w tym roku sporo poprzesadzałam .
I ty działasz z przesadzaniem.To trzymam kciuki aby się i u mnie i u ciebie wszystko przyjęło.
Ola2310 Dziękuję. ;:196 Zdjęć boćków w sezonie jeszcze będzie. bo on nawet z tyłu po działce czasami mi chodzi .
Sąsiedzi i twoi i moi już pewnie się przyzwyczaili do naszych dziwnych póz na ogrodzie przy robieniu zdjęć. ;:306
Och i u mnie sucho okropnie.ziemia jak popiół. I ja już 2 razy lekko podlałam co ważniejsze.
ale deszczu,, deszczu bardzo potrzeba wszędzie.
Ja też lubię wiosnę.Ale taka bardziej rozwinięta, cieplejsza, zieleńszą. Czyli jeszcze z tydzień, dwa i będzie pięknie.
I ja jestem bardzo szczęśliwa ,że mam ogród i ten kawał przestzreni.Tutaj jest lżej, spokojniej , jakby inne życie.
Dziękuję i ja pozdrawiam i dobrego dnia życzę. ;:196
Margo2-Gosiu Dziękuję. ;:196
Nie wiem czy u mnie jest bardziej rozwinięta wiosna.
Ja patrzę na zdjęcia u innych to raczej u nich bardziej na zachodzie i południu mają ładniejszą już wiosnę. ;:108

Robi nam się ładniej.Tylko jeszcze te zimne noce. brr
A może tylko u mnie one są ??

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Tulipanów jest więcej w liściach.a kwitnących,, niestety mniej.Ale coś jest...
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Aniu, ale dużo u Ciebie kolorowych kwitnień. Jest już czym się cieszyć. Tulipanów całkiem sporo, często je dosadzasz ? Ja chyba z nich zrezygnuję bo strasznie wkurza mnie to ich znikanie po dwóch latach.
Rozsady piękne ;:333
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Aniu ale u mnie w tym roku też mam sporo liściastych tulipanów, liściory jak u rabarbaru ;:306 A kwiatów brak.
Liliak podsadzony piwoniami będzie tworzył fajny duet, ja mam tak wiśnię podsadzoną piwoniami i bardzo ładnie rośnie jedno i drugie....I ładnie wygląda.
Narzekaż na przesadzanie roślin....ja zanim się zabiorę za przesadzanie obficie podleję roślinę i wtedy bryła ziemi jest zwarta i się nie posypuję.
Właśnie wczorajszy dzień spędziłam na przesadzaniu, dzisiaj dalej będę działać.
Przesadzaj bo to teraz najlepszy czas na te przeróbki.

Pozdrawiam
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Odważna jesteś,teraz piwonie przesadzać.? ;:oj
Kwiatki ładnie sobie kwitną.Wiosna u Ciebie na całego.
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28

Post »

Witaj Aniu :wit
Pozwoliłam sobie trochę pobuszować po twoim cudnym ogrodzie i baaardzo mi się u Ciebie spodobało. Piękne rośliny, fantastyczne ozdoby i perfekcyjnie zdjęcia ;:215
Cóż można powiedzieć? Bajka!
Z przyjemnością będę wpadać do Ciebie w poszukiwaniu inspiracji, jeśli pozwolisz :D
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Ciekawe Aniu czy piwonie zakwitną te teraz przesadzane .Spore roszady robisz a wiesz że ja jeszcze swojego Epimedium nie ruszałam tylko czasem kawałek z boku ciachnęłam .Jeśli chcesz to jak przekwitnie wyślę Ci kawałek tego żółtego Epimedium.Tez mam różowe jednak słabo rośnie może powinno mieć inne miejsce.Trzymam kciuki za przesadzane roślinki żeby sie przyjęły i cudnie zakwitły ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewita44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2018, o 19:38

Post »

Tulipanki fajniutkie, widzę, że u Ciebie rozwijają się papuzie, u mnie one chyba na końcu zakwitną bo jeszcze zielone są.
Lilak u Ciebie duży , u mnie 2lata kupiony mały patyczek, chyba w tym roku dopiero pierwszy raz zakwitnie zakwitnie .
Bratki ładne , u mnie magnolia susan kwiatki ma na części przemarznięte, no może już wiosna w pełni nadejdzie niedługo.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Aniu, przepiękna wiosenka u Ciebie. ;:138
Podziwiam Twoją odwagę w podejmowaniu decyzji przesadzania takich dojrzałych roślin ;:108 , a już najbardziej zdziwiło mnie przesadzanie piwonii w kwietniu. :shock: Od zawsze wiem, że te rośliny przesadza się w sierpniu, ale pewnie masz dobrą rękę i wszystko pięknie będzie rosło i kwitło, czego najserdeczniej Ci życzę. ;:167 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu mam takie tulipany i już pomyślałam, że mają wirusa, a u Ciebie też takie nierówności na płatkach.

Obrazek

Piękne masz bratki. ;:oj Moje z własnych nasion, jakoś słabo kwitną, chyba sobie dam spokój z siewem i będę kupować. ;:218
Obie przesadzamy namiętnie rośliny. ;:173 Ty na drugą działkę, a ja z nadmiaru czasu. ;:306
Może wreszcie prognozy wieszczące trochę opadów się sprawdzą i nasze ogrody ożywią się zielenią. ;:65
Pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Dziękuję za odwiedziny ;:196
Wybaczcie ,, jutro odfpowiem..

Dzisiaj był znowu pracowity dzień ogrodowo.
Mąż przywiózł wczoraj korę z pobliskiego tartaku.
Wjazd na działkę mieliśmy zastawiony.
To zostało u sąsiada na przyczepce do rozładowania.
Hmmm dla mnie. Bagatela 15 taczek . Do przewozu

Obrazek
To jakieś 70 m 2 jedną stronę . I potem rozłożyć na rabaty. Połowa zuzyta. Połowa leży na skarpie. Przyda się da sezonie.
A róże okladacie korą ??
I nową rabatę po ognisku zaczeliśmy z meżem robić.Jutro skończę to pokaże. ;:108
Obrazek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Ale masz fajnie z tymi boćkami. Latają tuż nad głową, klekoczą- takie widoczki są do pozazdroszczenia ;:138
15 taczek, z każdą jakieś 140 metrów do przejścia, nieźle się z nimi nalatałaś ;:63 Praca aż wre, możesz rozwinąć skrzydła, jak te boćki- razem będziecie latać. Tylko każde z Was w innym celu ;:306
Ja ma trzy epimedia, darowane w ubiegłym roku już po kwitnieniu, więc nie wiem w jakim kolorze będą kwitły, ale, że będą to jestem pewna. Już pokazują paczki, jakoś tak strasznie oddalone od siebie, że chyba zajmą pół rabatki. Na razie tylko im się przyglądam, nawet głośniej przy nich nie oddycham i czekam, czy też będą takie zachwycające jak Twoje ;:oj
Pirwiosnki, żonkile, bratki, tulipany, ależ się dzieje w ogrodzie. Pięknie jest. taka jogę znamy doskonale, a juz najbardzie pasuje do mnie ostatni rysunek. wypisz- wymaluj, to ja po pracy w ogrodzie :;230
Śliczne wianki zrobiłaś, na każdą okazję coś cudnego wymyślisz ;:63
Miłego weekendu, Aniu ;:196
Awatar użytkownika
paradas
100p
100p
Od: 2 paź 2018, o 12:58

Post »

Ale tulipanów! Do wyboru, do koloru :D
Dobrze się lilak przyjął, on ma kwiaty jakiego koloru?
Co to za drzewo tak pięknie kwitnie nad zdjęciem Pissardi?
Jak tam magnolia, kwitnie pięknie? Proszę o zdjęcia :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”