Nowapasja kupiłam w Świerko.. "U Ogrodnika"
Ewelinko tak, już jest, gdzieniegdzie jeszcze mała, ale udało się narwać pół zbiornika 80 l i nastawić pierwszą
Dynie rosły w oczach po takiej gnojówce
W planie mam jeszcze zebrać młodziutkie czubki do ususzenia, będzie idealna do zielonych koktajli
Likwiduję kamienie przy rabatkach na bieżąco, źle się kosi... Przy tej ścieżce raz na jakiś czas się poświęcę
Iwonko a po co narzekać? Co to da? "To o czym myślisz przyciągasz", więc wolę myśleć pozytywnie
A gorsze dni mnie dopadają, jak każdego, wtedy lekarstwem jest właśnie działeczka, wyżyję się w ziemi i od razu mi lepiej
To nie koniec warzyw, jeszcze cała kupka torebek czeka na maj

Mam nadzieję, że jesień będziemy mieć pyszna i liczę na to, że w końcu uda nam się dokończyć spiżarnię

Ach, nie mogę się doczekać jak wszystkie słoiczki, buteleczki będą ładnie stały na półkach
Budek mamy zdecydowanie za mało, widać że ptaszki walczą o miejscówkę

Na wiosnę dokupimy, żeby były na każdym drzewie.
Dzisiaj nadal zimno, ale ciepło sie ubraliśmy i sadziliśmy ziemniaki, część dałam mamie, a i tak dużo zostało. Będziemy mieć 80 krzaczków.
Już nie mogę doczekać się takich młodziutkich z koperkiem, mniam
Kiedy EM robił gnojówkę, ja grabiłam pod czarnymi bzami, 5 taczek wywiózł na kompostownik. Trawa znowu do koszenia. Czekam na cieplejsze dni.
Przyjechały leżaczki, może w lato znajdziemy chwilę na poleżenie

i tuje. W piątek sadzenie

To już ostatnie zakupy tej wiosny (chyba

)
Zdrówka dla wszystkich