Gratuluje kwitnienia sabotka w hydro.
Ja mam dwa i one już przeszły wszystkie okna i hydro również niestety w hydro nie zakwitły w październiku przesadzałam do kory i u mnie też jeden zakwitł.
Generalnie storczyki uczą nas cierpliwości i pokory .
Sabotki najbardziej mnie przyciągają, bo je bardzo lubię. Pierwszego mam chyba podobnego do Twojego, ale ten ostatni to jest taki ładniutki, że po prostu... delikatna całość
Pokaż te wszystkie pączki, jak już rozkwitną, bo widzę że to będą piękne kwitnienia
Teraz dendrobium hybryda, po dziesięciu latach cudowania z warunkami uprawy uraczyla mnie jednym kwiatkiem
Sabotek pinocchio dziewiąty kwiatek, kwitnie od maja ubiegłego roku
I nowy nabytek, przyjechał w drugiej połowie lutego z zaczątkiem kwiatostanu, którego o mało co nie przegapiłam, dopiero po zrobieniu zdjęcia w powiększeniu było widać pączki
dendrobium harveyanum dziś wygląda tak
Życzę zdrowia wszystkim odwiedzającym mój wątek i tym aktywnym i tym podglądającym
Pinocchio to seryjny sabotek, on wypuszcza pęd kwiatowy i na tym pędzie wypuszcza kwiat za kwiatem w ten sposób może kwitnąć nawet dwa lata z krótkimi przerwami, uprawa standardowo, po przeschnięciu podlewam, chłodzenia nie potrzebuje i tak jakoś się dogadujemy, nie wszystkie są skore do współpracy, jeden u mnie też kwitł po siedmiu latach i to dopiero jak wylądował w hydro i ten woli być przechłodzony,bedziesz musiał potrenować różne sposoby uprawy, pewnie w końcu trafisz na właściwy, trzymam kciuki żeby Ci się udało
Dorotko
Ładniutki ten pierwszy phal, czy on delikatnie w czerwień idzie kolorystycznie ?
Dendrobium jeden kwiatek ale jaki uroczy .
Nowy nabytek już dawno kwitnie jak sądzę pochwal się co to , czy jakieś oncidium?
D. Harveyanum jest piękne moje tez kwitło , cudowne są te firanki , to taki kurczak z długimi rzęsami szkoda ,ze stosunkowo krótko kwitnie.
Jeszcze coś mi się przypomniało z ub roku skoro nie pokazalas to znaczy że to przyrosty były na c. cristata?