Czym obsadzacie skrzynki w tym sezonie? Cz.2
- mandorla
- 200p
- Od: 12 paź 2018, o 21:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Czym obsadzacie skrzynki w tym sezonie? Cz.2
O, i to by wiele wyjaśniało, bo ja też wielu rzeczy nie rozróżniam . A nie przyglądałam się dokładnie... Po prawdzie, jako ogrodowa neofitka, rozglądam się głównie za bylinami, ewentualnie krzewami/drzewkami, balkonowe traktuję trochę po macoszemu. Trzeba to będzie naprawić...
Pozdrawiam słonecznie, Ika
- Bufo-bufo
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Na niezbyt słonecznym miejscu będę miała begonie (cebule pędzą się już w doniczkach) i pelargonie (które udało mi się rozmnożyć z zakupionych rok temu roślin na FO), zapewne dokupię bakopę bo ją lubię.
U mojego sąsiada bakopa przezimowała na balkonie i już kwitnieBufo-bufo pisze:Na niezbyt słonecznym miejscu będę miała begonie (cebule pędzą się już w doniczkach) i pelargonie (które udało mi się rozmnożyć z zakupionych rok temu roślin na FO), zapewne dokupię bakopę bo ją lubię.
-
- 100p
- Od: 13 gru 2019, o 11:36
Witam, u mnie jak zawsze pelargonie bluszczolistne i ogrodowe, ipomea, lobelia zwisająca, petunie i surfinie, begonie i heliotrop na razie tyle mam a zobaczymy czy coś jeszcze nie wymyślę.
Pozdrawiam
Dominika
Dominika
- Szczurbobik
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 lut 2016, o 20:29
W tym roku będzie dwukolorowo: różowe surfinie na przemian z żółtym bidensem
Pozdrawiam Lucyna
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Już mam, moje ukochane i najulubieńsze Million Bells
-
- 10p - Początkujący
- Od: 1 kwie 2012, o 14:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Co roku staram się mieć kilka pojemników z mieczykiem abisyńskim, gdy zaczyna kwitnąć stawiam na taras i przy ścieżkach, gdzie chodzimy, kwitnie i pachnie bardzo długo, część rozdaję w prezencie, mało kto wie, że ten mieczyk tak pięknie pachnie.
- Mamisia
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 19 lut 2019, o 21:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
W tym roku stawiam na mix: aksamitka + nagietek + cynia meksykańska + szałwia błyszcząca. O ile nie padną mi siewki ;)
Tulipanko, uprzejmie proszę o podanie przepisu, żeby były zdrowe i bez mszycy do końca sezonu. Mimo wcześniejszych problemów z surfinią Milion bells skusiłam się w tym roku na sadzonki pomarańczowejtulipanka pisze:Już mam, moje ukochane i najulubieńsze Million Bells
Tulipanko, uprzejmie proszę o podanie przepisu, żeby były zdrowe i bez mszycy do końca sezonu. Mimo wcześniejszych problemów z surfinią Milion bells skusiłam się w tym roku na sadzonki pomarańczowejtulipanka pisze:Już mam, moje ukochane i najulubieńsze Million Bells