Witam cię Gieniu i znowu jestem zauroczona a ponieważ dawno tu nie zaglądałam to miałam duże zaległości . Wątek bardzo szybko się rozrasta i coraz więcej przybywa ci nowości . Piękne te floksy i żółte piwonie czy zamawiałas je ,albo kupiłaś w sklepie ?Muszę częściej zaglądać ,żeby nie mieć tylu zaległości
liska pisze:Geniu ale piękne gazanie pokazałaś.
Muszę sobie w tym roku dokupić,,,, bo mam tylko 2 kolory
Mi też strasznie się podobają gazanie, wzięłam na próbę do domu na przezimowanie ale padły mogłam je lepiej przetrzymać w chłodnym , jasnym pomieszczeniu
Gieniu jak wchodzę do Ciebie , to wydaje mi się że lato trwa u Ciebie nawet w zimie jest cudownie
Kolor: Biało-różowy
Wielkość cebulki: I
Zimuje: Tak
Nasłonecznienie: Słońce
Czas sadzenia: IV-V
Głębokość sadzenia: 3 cm
Odległość sadzenia: 20 cm
Wysokość: 80-100 cm
Czas kwitnienia: VI-IX
Gieniu zaszalałaś z zakupami , nie pytam się gdzie to wszystko posadzisz bo to Twoje zmartwienie , moim będzie nadążyć z oglądaniem zdjęć przez Ciebie wklejanych . Oj będzie się działo w Twoim ogrodzie .
Ciekawe kolorki tawułek .
Wiesz Zenek zażartowałam u Tadeusza że wydzierżawię u niego skrawek ogrodu ale mnie zignorował Ha,ha ,ha
Ale poważnie to w zeszłym roku zlikwidowałam dość duży klomb i posadziłam truskawki, wiosną zamierzam truskawki wykopać i zawieźć do mamy lub siostry męża na wieś a u siebie wsadzić z powrotem kwiaty
Genia
Witaj Geniu. Widzę że nie tyle kwiaty co my budzimy się do wiosny. Widać to na całego, choćby po tych zakupach. No i dobrze...jak widzę że się już coś się dzieje, to czuję od razu wiosnę...tuż ,tuż.