Bazyla Wymiary takiej skrzynki to 120x80x20, 20 zł płaciłem za skrzynkę wysokości 1 deski czyli 20cm
Ha-Ah Kotwy są najzwyklejsze wbijane 9x9. Znajomy który zna się na takich rzeczach powiedział że zupełnie wystarczą i nie ma co się bawić z wylewkami itd bo taka kotwa wbijana zupełnie wystarczy.
Niestety ale pogoda tak średnio sprzyja moim pracom na działce. Dzisiaj była wybitnie okropna ! Raz świeciło piękne słońce i było ciepło a za 10 minut było czarno i ulewa po czym znowu świeciło piękne słońce i tak cały dzień. Nic nie szło nawet na działce zrobić bo co zaczynałem to zaraz deszcz... Jedyne co to w szklarni udało mi się zbudować blat do mojej kuchni w altanie i trochę podrównać teren pod taras

Tutaj przy okazji widać już kolor altany/pergoli i kawałek zabudowy. Na końcu po lewej stronie widać też skrzynki(mniejsze niż te na warzywa o połowę) które będą stały obok blatu tworząc zakończenie altany(będą 10cm niższe i właśnie w nich będą rosły zioła)

Po prawej stronie w tych przestrzeniach między ścianą domku a słupami mam w planach zrobić ławki. Dzisiaj przy okazji w końcu wysiałem pomidory, w tym roku postawiłem na 7 odmian

Mam nadzieję że jutrzejsza pogoda będzie lepsza i uda mi się popracować trochę. Może zacznę stawiać skrzynki na warzywa? Przy okazji postanowiłem zmienić ich położenie a przynajmniej części. Postawię je wzdłuż południowej granicy działki zaraz przy płocie nieznośnej sąsiadki. Myślę że warzywom będzie tam lepiej a miejsce w którym miały stanąć zostanie przerobione na trawnik z rabatami kwiatowymi. Plany ambitne, oby zapału i sił wystarczyło na to wszystko