Mój ogród na fotografii- cz. 10

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród na fotografii- cz. 10

Post »

Aniu, miło mi ,ze znalazłaś choć trochę czasu , by tu zajrzeć ;:168 Kochana , jestem przerażona tym galopującym czasem :) Dziękuję za pochwałę pracy mojego męża . My też zastanawialiśmy się nad wędzarnią, ale w ostateczności stwierdziliśmy, że darujemy sobie. Aniu, mamy 4 kąciki wypoczynkowe, tylko czasu brakuje, aby w nich przebywać . Któregoś dnia wspominaliśmy z mężem , jak to było, gdy nasi synowie byli jeszcze kawalerami. Niedzielne obiadki latem spożywaliśmy w ogrodzie, towarzyskie spotkania z sąsiadami, przyjaciółmi ..grille, kociołki ...w ogrodzie. Poranną kawę piliśmy zazwyczaj w kąciku , przy samym domu, mając widok całego ogrodu . W deszczowe dni siadaliśmy, z kubkiem kawy w zadaszonym kąciku , wpatrując się w strugi deszczu. Teraz kolejny kącik w cieniu brzóz ...a chyba tylko dwa razy tam siedzieliśmy .Synowie założyli rodziny , więc spotkania sporadyczne ...choć latem staramy się by odbywały się w ogrodzie. Choć jestem emerytką , "formę" :;230 jeszcze mam dobrą . Często moje synowe i synowie dziwią się ,ze mi się chce szykować , podawać i zapraszać na obiadki, poczęstunki , spotkania.Ja uważam ,ze dopóki chce się "chcieć" to jest super . Pozdrawiam Aniu cieplutko ;:168
Iwonko:) przerażona jestem uciekającym czasem , więc staram się go jak najbardziej efektywnie i ciekawie wykorzystać. Pozdrawiam cieplutko :tan Oprócz murków , doczekałam się solidnego płotu od sąsiada i wymusiłam na zakładzie energetycznym remontu ohydnego transformatora. Wprawdzie kolorystyka nie zachwyca , ale przynajmniej nie straszy widokiem odpadającego tynku. Wysłałam do nich kilka zdjęć swojego ogrodu i ich trafostacji . Po tygodniu był już facet , celem dogadania się , by mogli wjechać na naszą działkę i przeprowadzić remont. Pokazałam tez publikacje ogrodu w czasopismach ogrodniczych, chyba przestraszyli się ,ze opublikują też ich mienie ;:306

Rozpoczęłam wykonywanie bombek ;:108 Tak prezentują się

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zostawiam dzisiejsze zdjęcia ogrodu
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ogród pięknie się prezentuje w późnojesiennej scenerii ;:108 koniecznie pokaż bombki po skończeniu ;:108
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne widoki Bogusiu, ogród w słonku cudnie się prezentuje, no a Twoje dzieła są przesliczne ;:215 ;:167 Pozdrawiamy :wit
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

Te Twoje bombki są bombowe Bogusiu :D
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
manenka71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sty 2011, o 11:45

Post »

Bogusiu bombki bardzo orginalne i pomysłowe ,skad wzięłaś takie małe domki?a ogród jak na zime jest zadawalający.Ten murek robi taki fajny klimat.
Pozdrawiam Marzena
Mój ogród Mój ogród cz.2
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie Kochani ;:196 Miło mi ,ze pamiętacie o mnie ..ja mam Was tez wszystkich w sercu ;:167 ;:168 ;:168 ;:168
Pamiętam o Was , wspominam często , czasami po cichutku zaglądam do Waszych cudownych ogrodów , choć rzadko zostawiam ślad . Kochani , moja wnusia w styczniu kończy 4 latka , a w związku z tym ,ze mieszka w tym samym domu , coraz więcej czasu chce spędzać z babcią . Jestem zachwycona naszym "małym "skarbem . Większy skarb / mam na myśli wzrost / w sierpniu skończył (a) ...Paula ...16 lat ( ojej jaką jestem już starą babcią ) Najważniejsze ,ze moje wnuczki wzmacniają moją samoocenę stwierdzeniem ( Michasia - nie martw się babciu ,jesteś fajna , nie jesteś stara ) Paula ostatnio stwierdziła " Babciu , trudno uwierzyć ,ze masz już tyle lat , ale to tylko PESEL ...duchem jesteś młoda ". Fajne mam wnusie , prawda? No i muszę dostosować się do wygłoszonej oceny . :;230
Blueberry Dziękuję serdecznie , pogoda raczej typowa dla przedwiośnia ...niesamowite :) Pozdrawiam cieplutko :)
Filomatko miałam to szczęście ,ze Bozia obdarzyła mnie skromnym talentem manualno- plastycznym , do tego systematyczna praca ...i efekty w miarę zadawalające :;230
Iwonko od pochwał, aż zarumieniłam się ;:108 Dziękuję serdecznie :) Pogoda zadziwia , kiedyś grudzień był już miesiącem odpoczynku od ogrodu , teraz jeszcze coś w nim grzebię . W ubiegłym roku, od lutego na całego rozpoczęłam ogrodowe prace / więcej w tunelu foliowym/. Pozdrawiam serdecznie :)
Andrzeju , serdecznie dziękuję za tak bombową ocenę , miło mi :) Pozdrawiam serdecznie ;:180
Marzenko w sklepach internetowych kupuję makiety miniaturowych domków , wycinam elementy i sklejam . U mnie w grodzie sporo drzewostanu iglastego / ponad 400 szt/ i sporo zimozielonych krzewów np. liguster, laurowiśnia , trzmieliny , juki ,bukszpany , hebe ...dlatego nie jest całkowicie w uśpieniu. Murki dodają klimatu ... Nie usuwam też na zimę kwiatostanów traw i niektórych roślin : np jeżówek, rudbekii, werbeny patagońskiej ...są tez ozdobą , zwłaszcza gdy pokryją się szronem , lub śniegiem . Pozdrawiam serdecznie ;:168

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Bogusiu tylko pozazdrościć wnuczek :) to miło usłyszeć takie komplementy :) Ogólnie powiem Ci, że im człowiek starszy tym ta granica "starości" się oddala :) Jak sobie przypomnę jak miałem naście lat to 30 to dla mnie już byli starzy hehe, a teraz ;:306 teraz jest całkiem inaczej :)
Ogród już widzę przymroziło troszkę, nabrał nalotu przymrozku :)
Pozdrawiam serdecznie i życzę Wesołych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia dla Ciebie i bliskich ;:168 (ozdóbki świąteczne piękne).
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No właśnie Bogusiu w tym roku działałaś od lutego, a teraz myślę, że jak kto by się uparł, to siejąc w październiku sałatę i rzodkiewkę, to na świeta miał by swoją na pewno ;:108 , ozdoby są cudowne a Twoje wnusie to mądre dziewczynki ;:167 i masz rację tego właśnie się trzymaj, a ja, my życzymy Wam abyście jeszcze długo cieszyli sie zdrowiem i czuli młodo ;:196
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Mariuszu :wit To prawda , czym człowiek starszy , tym bardziej oddala od siebie te "przybywające lata'. Ale co tam ...ja idę za radą Richarda Gere " Pamiętaj ,że Twój wiek jest zawsze idealny . Każdy rok Twojego życia jest wyjątkowy i cenny i możesz go przeżyć tylko raz . Nie żałuj więc ,ze się starzejesz - to przywilej dostępny nie dla wszystkich" . Odchodząc (10 lat temu) na wcześniejszą emeryturę ( ojej jak ja bardzo przeżywałam , teraz z perspektywy lat ,mogę powiedzieć ,ze niepotrzebnie )dostałam świetne życzenia od współpracowników
" Najlepsze życzenia to marzeń spełnienia , bo cóż piękniejszego niż właśnie marzenia...???
wiek emerytalny po to jest nam dany , by realizować niespełnione plany ,
więc nie ma co patrzeć na swa kartę zdrowia , tylko łykać życie i się delektować .
Brać wszystko co jeszcze do wzięcia zostało , póki posłuszeństwa nie odmawia ciało"
Takie przesłanie towarzyszy mi każdego dnia , cieszę się każdym dniem ,każdym drobiazgiem , mam wokół siebie kochanych i kochających ludzi , jestem czasami nawet niepoprawną optymistką ...po prostu jestem szczęśliwa :heja
Mariuszu, dziękuję serdecznie za życzenia :) Ja również życzę Tobie i Twoim bliskim spokojnych, radosnych , rodzinnych Świąt a w nadchodzącym Nowym Roku spełnienia marzeń i nie gasnącej nadziei na lepsze jutro ;:180
Witaj Iwonkodziękuję serdecznie za życzenia . My również życzymy Wam samych radości , miłości i rodzinnego ciepła na nadchodzące święta . Nowy Rok niech będzie czasem spełnienia marzeń i pragnień ;:168
Ja przeniosłam z ogrodu do tunelu foliowego jarmuż , cebulę ze szczypiorem i pietruszkę . Przykrywam agrowłokniną . Super mam świeżutką zieleninę . W tym roku wyjątkowo zasmakowałam w surówce z jarmużem / mój autorski przepis ... jarmuż młodziutki / środkowe liście /drobniutko pokrojony , suszone pomidory z olejem, papryka konserwowa, świeży pomidor, ogórek, oliwki zielone i czarne , kapary , por drobniutko pokrojony / biała część/, zioła prowansalskie, pieprz , sól / do smaku/ , odrobina cukru . Zalewam olejem z przyprawami , czasami dodaję też odrobinę sosu sałatkowego z Winiar ...francuski . Moje synowe i ja uwielbiamy ...do mięska pychotka . Lepsza jest gdy trochę postoi i wszystko "przegryzie się" ;:108
aniap56
200p
200p
Od: 6 cze 2014, o 21:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bogusiu z okazji Świąt Bożego Narodzenia życzę Tobie i Rodzince zdrowych, spokojnych, rodzinnych świąt. ;:168

Dawno nie pisałam ale oczywiście podczytuje ;:306. Murki przepiękne. ;:215
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Aniu serdecznie ;:167 ;:167 ;:167 Tobie Kochana i Twoim bliskim też życzę wszystkiego co najpiękniejsze i najlepsze ;:168 Pozdrawiam cieplutko :)
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Bogusiu w Nowym Roku :wit
A jak u Ciebie jesieniozimowiosna ?
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Iwonko :) Niestety zima do mnie nie dotarła :) Było kilka dni z minusem (1,5-2) i taka to zima :) Roślinki zdezorientowane , a ja jeszcze bardziej ...nie wiem ,co robić w ogrodzie . Aura typowo przedwiosenna , a momentami wiosennie :)Pozdrawiam cieplutko ;:168
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niesamowite, jak ja tu dawno byłam ...choć myślami często wracałam , bo nie sposób zapomnieć wspaniałych ludzi, cudownych ogrodów ;:167 :) Być może jeszcze ktoś tu zaglądnie , więc zostawię kilka wiosennych fotek z ogrodu . Zimy u mnie nie było , po jesieni praktycznie od razu przedwiośnie ;:108 Sporo padało deszczu więc nawet w moim stawie przybyło wody . Niestety brak mrozu uniemożliwił oczyszczenie go z zeszłorocznej trzciny i innych roślin wodnych. No, ale trudno :) Pozdrawiam serdecznie wszystkich , którzy się tu pojawią ;:168 tych , którzy zostawią ślad , i tych "skrytoczytaczy"

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Witaj Bogusiu :) widzę, że wiosna już praktycznie i u Ciebie, deszczu nam nie brakowało to prawda ;:108 Przepięknie wygląda ogród, a ostatnie dwa zdjęcia ciemierników super ;:333 normalnie aż się cieplutko robi od patrzenia na nie :)
Oby przymrozki już nie wracały, zdrówka życzę i pozdrawiam :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”