Witam, co do traw to polecam miskanty, duża ilość odmian Każdy znajdzie coś dla siebie. Mają zwarty i wysoki pokrój, kolorowe lub zielone, wąskie lub szerokie liście. Odmiana Morning Light o wąskich liściach przepięknie się prezentuje. Ewentualnie proso rozłogowe Heavy Metal jednak proso jest niższe.
A sumak jest piękny chociaż jego odrosty korzeniowe doprowadzają do szału. Jeżeli rośnie w trawniku to usuwamy je systematycznie kosząc trawę więc nie stanowi takiego problemu jak posadzony na rabacie z innymi roślinami.
Dobór roślin do ogrodu
- DorotaH
- 50p
- Od: 23 lut 2020, o 18:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Dobór roślin do ogrodu.
Pozdrawiam, Dorota
Stare chińskie przysłowie mówi: Nie podchodź do byka od przodu, do konia od tylu, a do idioty... w ogóle.
Stare chińskie przysłowie mówi: Nie podchodź do byka od przodu, do konia od tylu, a do idioty... w ogóle.
Dziękuję za podpowiedzi
Obejrzałem trzcinniki i bardzo spodobały mi się
Chyba zdecydujemy się na te trawy. Wyglądają na bardzo zwarte i powinny dawać ładną ścianę traw.
Co do sumaka to na razie dajemy sobie w nim radę na naszej działce. Nie twierdzę, że kiedyś pozbędziemy się go na rzecz innych drzewek, ale na razie zostanie z nami
Nowe roślinki są systematycznie usuwane.

Obejrzałem trzcinniki i bardzo spodobały mi się

Co do sumaka to na razie dajemy sobie w nim radę na naszej działce. Nie twierdzę, że kiedyś pozbędziemy się go na rzecz innych drzewek, ale na razie zostanie z nami

- massur
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 maja 2012, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Z tym "pozbędziemy się" w przypadku sumaka byłbym ostrożny, przekonasz się jakie to uparte jest. Aczkolwiek do wytępienia, wymaga jednak sporo pracy, cierpliwości i konsekwencji.
Pozdrawiam,
Tomek
Tomek