Rozpoczynam sezon 2020! - tym razem pod lampą, pierwszy raz, zdobywam doświadczenie.
Pomidorki, papryka, arbuz. Zobaczymy co z tego wyjdzie!

https://kamilwogrodzie.pl/rosliny-do-cienia/

. Ja także przygotowałam sobie regał doświetlający, jednak na razie tylko papryki i miechunkę wysiałam. Z pomidorami wstrzymam się jeszcze kilka tygodni, bo one na ogół kiełkują szybko i zanim temperatura pozwoli na wysadzenie ich w folii, wyrosną wielkie krzaczory i do tego zakwitną. Co takiego będziesz wysiewać, prócz wymienionych?
 . Ja także przygotowałam sobie regał doświetlający, jednak na razie tylko papryki i miechunkę wysiałam. Z pomidorami wstrzymam się jeszcze kilka tygodni, bo one na ogół kiełkują szybko i zanim temperatura pozwoli na wysadzenie ich w folii, wyrosną wielkie krzaczory i do tego zakwitną. Co takiego będziesz wysiewać, prócz wymienionych?

Arbuzy wysiałeś o wiele za wcześnie. Ja sieję w połowie kwietnia w doniczki w nieogrzewanym tunelu foliowym. Przerośnięta rozsada długo stoi w miejscu zanim zacznie rosnąć, więc w kwietniu posiej jeszcze raz
 Arbuzy wysiałeś o wiele za wcześnie. Ja sieję w połowie kwietnia w doniczki w nieogrzewanym tunelu foliowym. Przerośnięta rozsada długo stoi w miejscu zanim zacznie rosnąć, więc w kwietniu posiej jeszcze raz 

. Tak, jak wspomniał wcześniej Julian - przerośnięta rozsada długo się adaptuje, więc jeśli ten wysiew był tylko na próbę, z resztą jeszcze się trochę wstrzymaj. Jeżeli chodzi o doświetlanie, mamy tu na forum wątek poświęcony tylko temu zagadnieniu, warto przeczytać od deski do deski, jest tam mnóstwo przydatnych informacji.
 . Tak, jak wspomniał wcześniej Julian - przerośnięta rozsada długo się adaptuje, więc jeśli ten wysiew był tylko na próbę, z resztą jeszcze się trochę wstrzymaj. Jeżeli chodzi o doświetlanie, mamy tu na forum wątek poświęcony tylko temu zagadnieniu, warto przeczytać od deski do deski, jest tam mnóstwo przydatnych informacji.   

.
.

Ja mam cztery odmiany od jesieni zeszłego roku, ciekawe jak będą rosnąć .
 Ja mam cztery odmiany od jesieni zeszłego roku, ciekawe jak będą rosnąć .

, a tak serio... planowałem zrobić wodospad w rogu ogrodu z rzeczką idącą przez część ogrodu, ale żona nie chce się zgodzić
  , a tak serio... planowałem zrobić wodospad w rogu ogrodu z rzeczką idącą przez część ogrodu, ale żona nie chce się zgodzić  Ja myślę że jednak ... i tak go zrobię, ale czy w tym roku... hmm nie wiem. Jedno jest pewne, nowości muszą być co roku. Za kilka lat będę mieć tu w tej małej przestrzeni tyle gatunków że nie będę z tego ogrodu wychodził na krok. Książka, hamak... woda z wodospadu i pełen relaks.
 Ja myślę że jednak ... i tak go zrobię, ale czy w tym roku... hmm nie wiem. Jedno jest pewne, nowości muszą być co roku. Za kilka lat będę mieć tu w tej małej przestrzeni tyle gatunków że nie będę z tego ogrodu wychodził na krok. Książka, hamak... woda z wodospadu i pełen relaks.