Moja działka 9
- magry
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja działka 9
Długo masz bulbocodium ? U mnie po trzech latach zginęło.Twoja wiosna jest bardziej zaawansowana od mojej.Iryski wypuściły dopiero kły.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Lidziu jacy jesteśmy przewrotni! sadzimy kwiatki żeby było nie tylko zielono ale kolorowo, a cieszymy się jak cos kwitnie na zielono
Ja też kupuję rośliny tak kwitnące!
Urocza wiosna

Urocza wiosna

- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
No proszę, już rogownica kwitnie
jeszcze tak wcześnie jej kwiatów nie widziałam 

?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Pozdrawiam, Natalia
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Janku - Magry pierwsze bulbokodum miałam już około 20 alt temu i rosło przez 6 lat, ale gdy zaczęły się problemy z podtapianiem działki zniknęło. Potem przez jakiś czas bezskutecznie szukałam cebulek. Dopiero kilka lat temu Ala - Biedronka przysłała mi kilka cebulek, a ja dwa lata temu dokupiłam jeszcze kilka następnych. W sumie mam go jakieś 4 lata. Rośnie w miejscu gdzie woda nie dochodzi i wszystko było ok gdyby nie ślimaki, które wręcz pastwią się nad nim. W zeszłym roku po przekwitnięciu wyżarły rośliny do samych cebulek. Bałam się, że w tym roku już nic z nich nie będzie. Jednak są, ale kwitną tylko 4 sztuki.
Większość moich irysków już kończy kwitnienie, kwiaty zniszczył najpierw śnieg, a potem deszcze. Czekam jeszcze na trzy odmiany, które właśnie pokazały pąki.
Marysiu - Maska dziękuję. Też kupujesz i lubisz rośliny o zielonych kwiatach? To cieszę się, że jest nas więcej.
Natalko - Blueberry moja rogownica ma zielone liście i mocno rozpycha się na rabacie, przypuszczam że to pospolita. Kwitnie jednak co roku bardzo wcześnie.
Krokus wiosenny 'Vanguard'

krokus nn

hiacynt wschodni 'Atlantic'

kokorycz pełna 'Beth Evans'

obrazki alpejskie

trybula leśna 'Ravenswing'

śnieżyca wiosenna
rannik cylicyjski

cieszynianka wiosenna

kalimeris yomena 'Shogun'

Większość moich irysków już kończy kwitnienie, kwiaty zniszczył najpierw śnieg, a potem deszcze. Czekam jeszcze na trzy odmiany, które właśnie pokazały pąki.
Marysiu - Maska dziękuję. Też kupujesz i lubisz rośliny o zielonych kwiatach? To cieszę się, że jest nas więcej.
Natalko - Blueberry moja rogownica ma zielone liście i mocno rozpycha się na rabacie, przypuszczam że to pospolita. Kwitnie jednak co roku bardzo wcześnie.
Krokus wiosenny 'Vanguard'

krokus nn

hiacynt wschodni 'Atlantic'

kokorycz pełna 'Beth Evans'

obrazki alpejskie

trybula leśna 'Ravenswing'

śnieżyca wiosenna

rannik cylicyjski

cieszynianka wiosenna

kalimeris yomena 'Shogun'

Jejku jak u ciebie kolorowo, aż nie możliwe. Twoje zdjęcia dały mi dużo do myślenia. W czwartek po kilku miesiącach jadę pierwszy raz na działkę, a mam kilkaset wiosennych cebul posadzonych... Może i u mnie będą takie niespodzianki jak u ciebie... Wizyta tu dała mi nadzieję na coś więcej, niż gola ziemię...
- ktoś
- Od: 11 lis 2008, o 10:15
Lideczko zdjęcia , jak zwykle prześliczne
. Iryski super, u mnie w tym roku albo same listki, albo wcale. Ale , że miłek wiosenny już sie pokazuje
.

- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
To ciekawe, nie przypominam sobie żeby moja rogownica kwitła tak wcześnie - oczywiście nie wiem co dzieje się w tym roku 

?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Pozdrawiam, Natalia
Pozdrawiam, Natalia
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Lidziu i znowu zachwycam się Twoimi kwitnieniami, pieknie i kolorowo
, ale co ja widzę, rogownica Ci kwitnie, a co to za pospieszalska???

Masz piękną kolekcję ciemierników,irysków i innych śliczności.Jest co podziwiać.Kolorowo u Ciebie.
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Witam Lidziu wiosennie u mnie zimy śnieżnej nie było, ale dzięki Tobie i Twoim opisanym fotkom wiem co mi kwitnie
Mogę pod fotkami uzupełnić podpisy ... Teraz mam więcej czasu na klikanie w klawisze bo jeszcze siedzę w domu... ale od czwartku zaczynam porządki w różach... Pozdrawiam

Mogę pod fotkami uzupełnić podpisy ... Teraz mam więcej czasu na klikanie w klawisze bo jeszcze siedzę w domu... ale od czwartku zaczynam porządki w różach... Pozdrawiam

Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Lidko! U Ciebie wiosna pełną gębą!
Ileż pięknych roślin Ci kwitnie i to w wielu odmianach! Niezłe kolekcje! Jestem pełna podziwu 

- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Ewuniu -Evii91 tak, na działce jest kolorowo za sprawą roślin cebulowych, szczególnie krokusów. Skoro posadziłaś taką ogromną ilość wiosennych cebul to Twoja działka musi wyglądać przepięknie.
Danusiu - ktoś dziękuję. Moje irysy postarały się w tym roku i szczodrze zakwitły sprawiając mi wielką radość.
Miłek wiosenny już pokazał pierwsze kwiaty.
Natalko - Blueberry wielka szkoda, że nie możesz zobaczyć swojej działeczki właśnie teraz, wiosną. To bardzo przykre. Nie pozostaje nam nic innego niż nadzieja, że obecna sytuacja nie potrwa zbyt długo.
Próbowałam zidentyfikować moją rogownicę. Doszłam do wniosku, że to chyba pospolita, chociaż jej termin termin kwitnienia zaczyna się od maja.
Iwonko - iwona0042 dziękuję za pochwałę moich kwitnień.
A rogownica, jak już napisałam w poście powyżej, to chyba pospolita.
Danusiu - danuta z dziękuję. Wiosna to moja ulubiona pora roku, a więc kwiatów wiosennych mam bardzo dużo.
Ewuniu - ewarost ja też witam Cię wiosennie.
Niezmiernie cieszę się, że czujesz się już na tyle dobrze, aby zabrać się za wiosenne porządki wśród róż.
Izuniu - tu.ja dziękuję. Wiosna, to dla nas obu ulubiona pora roku, a więc musi być kolorowo i radośnie. Rośliny zaszalały, bo wreszcie dostały dawkę słońca i ciepła.
Na działce jeszcze pozimowy bałagan, ale pomimo tego zapraszam na spacer.
Pierwiosnek wyniosły zwany kluczykiem

miłek wiosenny

narcyz bot.nn

szafirek błękitny

szafirek armeński 'Cupido'

cieszynianka wiosenna

krokus wiosenny 'King of the Striped'

krokus złocisty 'Advance'

krokus Siebera 'Tricolor'

irys histrioides 'Katharine's Gold'

Tulipan Kaufmanna 'The First'

Danusiu - ktoś dziękuję. Moje irysy postarały się w tym roku i szczodrze zakwitły sprawiając mi wielką radość.
Miłek wiosenny już pokazał pierwsze kwiaty.
Natalko - Blueberry wielka szkoda, że nie możesz zobaczyć swojej działeczki właśnie teraz, wiosną. To bardzo przykre. Nie pozostaje nam nic innego niż nadzieja, że obecna sytuacja nie potrwa zbyt długo.
Próbowałam zidentyfikować moją rogownicę. Doszłam do wniosku, że to chyba pospolita, chociaż jej termin termin kwitnienia zaczyna się od maja.
Iwonko - iwona0042 dziękuję za pochwałę moich kwitnień.
A rogownica, jak już napisałam w poście powyżej, to chyba pospolita.
Danusiu - danuta z dziękuję. Wiosna to moja ulubiona pora roku, a więc kwiatów wiosennych mam bardzo dużo.
Ewuniu - ewarost ja też witam Cię wiosennie.
Niezmiernie cieszę się, że czujesz się już na tyle dobrze, aby zabrać się za wiosenne porządki wśród róż.
Izuniu - tu.ja dziękuję. Wiosna, to dla nas obu ulubiona pora roku, a więc musi być kolorowo i radośnie. Rośliny zaszalały, bo wreszcie dostały dawkę słońca i ciepła.
Na działce jeszcze pozimowy bałagan, ale pomimo tego zapraszam na spacer.
Pierwiosnek wyniosły zwany kluczykiem

miłek wiosenny

narcyz bot.nn

szafirek błękitny

szafirek armeński 'Cupido'

cieszynianka wiosenna

krokus wiosenny 'King of the Striped'

krokus złocisty 'Advance'

krokus Siebera 'Tricolor'

irys histrioides 'Katharine's Gold'

Tulipan Kaufmanna 'The First'

-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Lidziu, rzeczywiście wiosna u Ciebie radosna i obfita w kwitnienia. Twoja działeczka obfituje w rarytaski, które szczególnie zasługują na zwrócenie uwagi. Takiego złociutkiego iryska jeszcze u nikogo nie widziałam. Śliczny Ci on
Wiosna się u Ciebie nie ociąga, musisz mieć sporo ciepłej
Nacieszyłam oczy kwitnącymi kwiatuszkami, dziękuję 

Jejku jak u Ciebie już pięknie.A ja siedzę w domu i nosa nie mogę wyściubić za próg, a tak pięknie słońce świeci, a wszystko przez tych wstrętnych Chińczyków.Zmarnowali nam wiosnę.

- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Lidziu do miłka moje oczy śmieją się same
Piękne zaczyna się tegoroczna wiosna i oby tak dalej

Piękne zaczyna się tegoroczna wiosna i oby tak dalej

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8