Skromny ogród Joli - 2009r cz.1
- jollla500
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tesco i Asiu
mi sie tez strasznie podobał ten cyklamen, gdzieś u kogoś na forum widziałam piękny, bujny okaz .Nawet nie wiedziałam że istnieją ogrodowe cyklameny
będąc w ogrodniczym zobaczyłam że są, jedna cebulka kosztowała chyba 8 zł .
Gabrysiu ja zostawiłam go na trawce
a to trzeba było zakopać w ziemi
Przemku masz rację
pisałam wcześniej że ten wątek jest jakiś smutny
a to za sprawą tego że do lipca nie cykałam fotek, zaczęłam to robić jak wstąpiłam w Wasze szeregi
Więc jak widzisz że mam ich za wiele, ale jak tylko przyjdzie wiosna to mam nadzieję że mój wątek stanie się piękny, kolorowy i niepowtarzalny

Gabrysiu ja zostawiłam go na trawce

Przemku masz rację

Więc jak widzisz że mam ich za wiele, ale jak tylko przyjdzie wiosna to mam nadzieję że mój wątek stanie się piękny, kolorowy i niepowtarzalny

- gagawi
- Od: 20 gru 2007, o 21:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jolu - piękne te słoneczniki, moje niestety padły po tym jak M potraktował je środkiem na mszyce
A najdziwniejsze jest to, że jeden wyrwany z doniczki (bo było im ciasno) i posadzony byle jak ( jak to kiedyś Hania wyśmiewała -zrobić palcem dziurę w ziemi, wcisnąć, uklepać i ... samo zielepactwo urośnie ) rósł jak ta lala... tylko, że akurat w pokrzywach... i nie doczekał się fotki.

- Danio
- Od: 8 lis 2006, o 18:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jolu, miałam męczennicę z nasion. Rosła fantastycznie, ale niestety zakwitła tylko raz w 2 lub 3 roku uprawy, a potem się zbuntowała. Próbowałam różnych sztuczek /przycinanie, rzadkie przesadzanie, chłodzenie zimą itd/ i wszystko na nic. Miała roczne przyrosty ok 1 m, ale tylko liściaste.
Zaniosłam ją w końcu do pracy i tam rośnie nadal i nadal nie kwitnie
Pozdrawiam Dorota
Zaniosłam ją w końcu do pracy i tam rośnie nadal i nadal nie kwitnie
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2