Rajsko, wiejsko, sielsko... II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Rajsko, wiejsko, sielsko... II

Post »

Masz przepiękne,wspominkowe róże ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witam kochane forumowiczki ;:4
znowu miałam długą przerwę w bytności na Forum... Siła wyższa... :oops: Po pierwsze to kolejna porcja leku okupiona gorszym samopoczuciem, po drugie znowu odmówił posłuszeństwa laptop, a że nieszczęścia chodzą parami to i "macany" odmówił współpracy ;:223
Koło połowy lutego poleciałam do moich dzieci i Leosia... podróż opłacona , lekarz zezwolił no to na co miałam czekać, trzeba korzystać z życia póki trwa ;:65
Udało mi się zwiedzić piękny Royal Botanic Gardens Kew co prawda pora roku jeszcze niezbyt sprzyja zwiedzaniu ogrodów no ale... była okazja to n niej skorzystałam...

Obrazek

Kilka migawek z tego miejsca... nie mam zbyt wielu zdjęć bo macany nawet przestał robic zdjęcia w czasie tej wycieczki i skorzystałam ze zdjęć robionych przez dzieci...

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

ObrazekObrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Oczywiście przywiozłam sobie ogrodowe pamiątki... trzy Dalie, było dużo ciekawych roślin, ale ze względu na ograniczony bagaż jaki miałam, (a i ceny były można powiedzieć zaporowe) nie robiłam jakiegoś zmasowanego nalotu na królewskie sklepiki ;:306

Obrazek Obrazek

Obrazek
A u nas na pierwszych zakupach dokupiłam sobie kilka kolorowych torebeczek :tan
Obrazek

Na dzisiaj to tyle... nadal uczę się obsługi laptopa i telefonu...jeszcze troszkę mi to zajmie, ale przyjechałam zagrypiona i muszę się dobrze wykurować zanim wyroszę w ogród...
Przez okno dostrzegłam pączki żółtych krokusów... ;:333
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj w domu, Ewuniu! ;:196
Czytam i widzę na załączonych obrazkach, że spędziłaś fantastyczny czas z rodzinką, ;:333 a zwłaszcza wnusiem się nacieszyłaś. ;:215
Ogrody o tej porze roku jeszcze nie tak wesołe jak wiosną czy latem, ale też wspaniałe na spacery i oddychanie świeżutkim powietrzem. ;:303
No i prezenty sobie śliczne przywiozłaś, ;:63 a najpiękniejsza ta dalia z drugiego zdjęcia: 'Verone's Obsidian', najpiękniejsza, bo niespotykana - cudo! ;:138 ;:138
Mam nadzieję, że zdrówko powoli, bo powoli, ale wraca, trzymam zatem kciuki za powrót pełnego zdrowia ;:167 ;:167
No i szybkiego opanowania sztuki korzystania z nowych zabawek. ;:196

Ps. Ja też sobie nową zabawkę zafundowałam w postaci tego, jak to nazywasz, "macanego" ;:7 i nieustająco uczę się go opanować, co by mną nie rządził. ;:306 ;:306

Dobrej nocki, Ewuś. ;:196 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Ewuniu w takim razie kuruj się szybko ;:196 przy obecnej ciepłej zimie chyba wszyscy na forum odbębnili jakąś grypę lub przeziębienie ;:131
Wycieczka świetna i pamiątki pierwsza klasa ;:333 po co kupować pocztówki czy jakieś pierdostójki, jak można kupić żywe kwiaty ;:224
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
wisia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 18:14

Post »

Ewa, widoki piękne, widzę , że nasiona już przygotowane do siewu. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia.
Wiesława.
Tu jestem szczęśliwa Część II- aktualna
Ogród z zapachem róż, część I.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Ewuniu dzieci szczęśliwe, że mama przyjechała, a Leoś aż promienieje radością. :D Dobrze, że zdrowie pozwoliło na taką piękną podróż. ;:215
Prawdziwa pasjonatka ogrodu, nie mogła wrocić bez pięknych roślin. :D Dalię Verrone's Obsidian wyjątkowo popodziwiam. ;:oj
Powodzenia w wysiewach i dużo słońca, żeby rośliny ładnie rosły. ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewciu wylecz przeziębienie i spokojnie sobie opanuj działanie zdobyczy techniki dla naszego dobra na FO! Wycieczka o wielu korzyściach ogrody, ale najważniejszy mały przewodnik który Ci w nich towarzyszył ;:167
Zakupy musiały być bo jak to tak! a ja mam prośbę nie zrywaj przekwitniętych kwiatostanów tej dalii https://www.fotosik.pl/zdjecie/7c715aa46a3a48b4 i zbierz nasiona a jak się uda to będę się szeroko o nie usmiechać :D Życzę zdrowia i kondycji do obsługi wiosennego ogrodu ;:168
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Lucynko, Natalio, Soniu Dziękuję za odwiedziny i życzenia ;:168 ...staram się jak mogę żeby wyjść z tego przeziębienia, ale pobyt u dzieci i wnusia mi to zrekompensował.
Marysiu jak czarna dalia będzie mieć nasionka... (na co liczę) to na pewno je zbiorę i się podzielę, o Gaurze pamiętam, ale jeszcze jej nie podglądałam. ;:168
Dzisiaj się wybrałam na króciutki spacerek po ogrodzie ale wzięłam tylko aparat zdjęcia nie najlepsze bo ;:3 świeciło ostro, ale co tam kila kolorków podłapałam... wiosna się zaczyna... ;:215
Pierwsze pszczółki na zwiadach...
ObrazekObrazek

Pierwsze iryski żyłkowane pokazały kolorki...

Obrazek Obrazek

Miodunka i ciemiernik też mają kwiatuszki...

ObrazekObrazek

Reszta to zielone szczypiorki i nieco pączków na forsycji i pigwowcu...
Z wychodzeniem na dłużej muszę jeszcze poczekać ... Pozdrawiam i do następnej przechadzki ;:4
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Kuruj się szybko Ewuniu żebyś mogła w pełni się cieszyć tymi pierwszymi kwitnieniami i młodą zielenią ;:196
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ewuniu, dzięki słońcu mogłaś podziwiać pięknie rozwinięte krokusiki i iryski. ;:215 ;:215
Miodunka już kwitnąca. ;:303
A u mnie jest gorzej niż było ;:223 , a wszystko przez nadmiar deszczu. Dzisiaj załamałam się widokiem swojej działki. ;:145
Jednak moja działka da się lubić wyłącznie letnią porą. ;:108
Dobrej niedzieli, zdrówka i słoneczka. ;:167 ;:3 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Ewka wiosnę już poczułaś w swoim ogrodzie, iryski kwitną.....moje posadzone jesienią jeszcze śpią.
U mnie dzisiaj pogoda brzydka...pada cały dzień co ja wykorzystałam, siewki ciemierników powsadzałam do pojemniczków.
Posiałam pomidory do gruntu, drugą partię posieję w przyszłym tygodniu.
Pozdrawiam
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Takie ogrody mają klimat nawet w czasie bezlistnym ;:138 Widoki piękne, a chwile spędzone z dziećmi i wnukami są bezcenne. Dobrze, że zdrowie pozwoliło na taką wycieczkę i wróciłaś nie tylko zadowolona, ale i ze skarbami w ręku ;:63
Pierwsze oznaki wiosny bardzo radosne, iryski cudnie kwitną. jakoś nie mogę się ich doczekać większej kępki. Może w tym roku, bo szczypiorki widziałam ;:108 Jednak na działkę nie mam kiedy pojechać i się przekonać, ciągle leje. A jak nie leje, to siedzę w pracy...
Kuruj się, bo szkoda czasu na chorowanie, a teraz ten czas zaczyna się tak pięknie. Jeszcze gdyby tak chciało słonko zaświecić, to już w ogóle byłoby cudnie. Tak więc zdrówka i słonka Ci życzę ;:196
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Migawki ze spaceru po Royal Botanic Gardens Kew oraz ogrodowe pamiątki wspaniałe.
W Twoim ogrodzie już wiosennie, kolorowo i nawet pierwsze pszczółki przyleciały.
Mam nadzieję, że ze zdrowiem już lepiej i niedługo wybierzesz się na następną przechadzkę wśród rabatek.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Ewuniu chwila w ogrodzie i już piękne kolorowe maluchy możemy podziwiać. ;:oj Pszczoły miały używanie, nareszcie słońce otworzyło płatki krokusów. ;:215
Szybkiego powrotu do zdrowia. ;:168
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dalej spędzam czas na spacerach i pomału łapię promyki ;:3 i utrwalam jak umiem aparatem wiosenne widoki... :wink:
A to wiosenne wierzby "Smocze" ich pastorały obsypane kotkami są piękne...
Obrazek Obrazek

A kochane pszczółki już pracują i oblatują krokusy i żyłkowane irysy :) ...
Obrazek Obrazek

Pozdrawiam wszystkie forumowe ogrodniczki... trzymajcie się i wirusom się nie dajcie ;:167
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”