Ogród -mój azyl cz.1
- JolantaG
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Liliowiec pirat -około 50cm.JAKUCH pisze:Witam Jolu w nowym wątku . Ale zaszalalaś podoba mi się ten liliowiec Pirat taki krwisto-czerwony ,tojeść też ładna ja mam żółtą ,a czy ta pachnie ,i mam pytanie czy ta biała tawułka jest wysoka
Trojeść nie wiem ,czy pachnie ,nigdy jej nie miałam,to są wszystkie roślinki dopiero zamówione .
Biała tawułka-pisze ,że rośnie 50,60cm.
- paulinka09
- 500p
- Od: 18 sie 2008, o 13:39
- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Jolu, to się tylko tak wydaje.JolantaGraj pisze: GABRYSIU -nie martw się ,dla wszystkich starczy .Tak w ogóle nie wiem co ty byś chciała tam zamówić ,myślałam ,że w swoim ogrodzie masz już wszystkie odmiany .
Liliowców mam tylko 17, a miejsca trochę znalazłam.
I są jeszcze takie rośliny których nie mam, a chciałabym mieć.
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Gabrysiu dla ciebie 17 to tylko,a dla mnie to aż17 .Do tej pory miałam 1liliowca ,więc teraz zaszalałam .Na razie z takimi tańszymi odmianami ,ale co będzie dalej zobaczymy ?
Masz wiele różnych pięknych roślinek ,ale rozumiem ,że chciałabyś mieć jeszcze więcej i zawsze znajdzie się coś czego nie masz ,a co by się chciało mieć .Gdyby się miało już wszystko ,to było by chyba nudno ,nie było by za czym wypatrywać ,poszukiwać ,wymieniać się .Dzięki temu życie jest ciekawsze.
Nie mogę się już doczekać wiosny .
Może zna ktoś ciekawy link ,gdzie można by kupić jeszcze jakieś byliny lub krzewy ,np.świecznice[cimicifugi]?
Masz wiele różnych pięknych roślinek ,ale rozumiem ,że chciałabyś mieć jeszcze więcej i zawsze znajdzie się coś czego nie masz ,a co by się chciało mieć .Gdyby się miało już wszystko ,to było by chyba nudno ,nie było by za czym wypatrywać ,poszukiwać ,wymieniać się .Dzięki temu życie jest ciekawsze.
Nie mogę się już doczekać wiosny .
Może zna ktoś ciekawy link ,gdzie można by kupić jeszcze jakieś byliny lub krzewy ,np.świecznice[cimicifugi]?
- paulinka09
- 500p
- Od: 18 sie 2008, o 13:39

Jeszcze nie mam tak pięknego ogrodu jak połowa z was, ale zaczełam dopiero w zeszłym sezonie. Jest wiele pracy w tym moim buszu, ale małymi kroczkami