Takie wiosenne cudeńka

Powiedz,gdzie ty to wszystko mieścisz

Karolcia pisze:Gabi,rozmarzyłam się![]()
Takie wiosenne cudeńka![]()
Powiedz,gdzie ty to wszystko mieścisz
Małgosiu, z gumy nie, ale co nieco da się przerobić na rabaty kwiatowe...basow@ pisze:Madziu to Ty nie wiesz,że Gabrysia ma ogród z gumy?![]()
![]()
![]()
Piękne widoki serwujesz Gabrysiu "z rana"... , oj piękne!
AGNESS pisze:O rany Gabi, ale cuda, aż tyle odmian masz![]()
![]()
![]()
Faktycznie musisz mieć ogród z gumy, bo oprócz tych cudów jeszcze tyle innych piękności
Jolu, gdyby tak już był koniec lutego...JolantaGraj pisze:Piękne narcyzy ,przyda się troszkę słoneczka.
U mnie też dopadało śniegu i jest ciepło.
Moniczko, pamiętam...rogalm1 pisze:Gabrysiu, a czy pamiętasz, że miałaś przez zimę skatalogować swoje wszystkie kwiaty, zdjęcie+ opisy, rozmawiałyśmy o tym dawno temu i pisałaś, że może zimą...
Witam Terayon.terayon pisze:gratulacje, super działka a jakie kwiaty kolorowe
Przemku, dziękuję za ciepłe słowa...Priam pisze:Gabi musisz mieć większą i bardziej pozytywną samoocenę. zobacz jaka jesteś fajna i miła, jak bardzo ludzie Cię doceniają. zobacz jaki masz piękny ogródNarcyz żółty z czerwonymi wstawkami jest super!!
Tak, ale jestem zachłanna, i chcę wszystko na raz...Priam pisze:No ale skoro ładnie pachnie to chyba rekompensuje Ci mała ilość kwiatów??
gucia pisze:Gabrysiu, piękne narcyzy...oby do wiosny, może moje też wzejdą w tym roku. Co do katalogu, to próbowałam zrobić na TaBazie listę swoich doniczkowców, ale wielu roślin domowych również brakuje.
grigori24 pisze:Gabi cudowna kolekcja narcyzów brawo![]()
![]()
![]()
![]()
.
Haniu, jak tylko płot da się przestawić, to ja bym nie czekała...Hanka 1 pisze:Gabrysiu po Twojej sesji narcyzowej jestem już w wiośnie.
Chyba muszę sąsiedzki płot przestawić ,bo u mnie nie ma już skrawka wolnego a wszystkie chciałabym mieć.Cudne.Ten cały biały-stara odmiana,przywołuje wspomnienia.U mojej babci wzdłuż ścieżki do domu rosły takie narcyze .Pięknie pachniały,dziś dawno takich nie spotkałam.
ada.kj pisze:Wpadłam z rewizytą i szczęka mi opadła. Zdążyłam tylko oglądnąć posty z bieżącego roku, ale wrócę na pewno do lat wcześniejszych. Najpierw liliowce, które znałam z ogrodu rodziców wiele, wiele lat temu jako smolinosy, ale wtedy to były tylko pomarańczowe i rozrastały się jak chwasty. Nie starałam się ich mieć u siebie. Dopiero jak weszłam na to forum zobaczyłam ile nowych odmian jest, kolorów, pełnych itp, że zaliczyłam je do chciejst bieżącego roku. Później tulipany, których trochę udało mi się już zgromadzić, ale ten pełny w kolorze wrzosowym istne cudo. Następnie lilie. No i jakość zdjęć. Gratuluję i będę często do Ciebie zaglądać. Ja się dopiero wszystkiego uczę: poruszać się po forum, robić zdjęcia /aparat mam dopiero od dwóch tygodni/ dodawania zdjęć nie mówiąc już o obróbce. Ale dobrze, że na emeryturze jest się czym zająć.