Hej hej wszystkim ! Wczoraj byłem na szybkich zakupach w biedronce i wpadły mi w ręce 2 palmy daktylowca kanaryjskiego po 19.90/szt
I tak miałem w planach kupić więc oczywiście załadowałem do koszyka, ostatnio takie same były w Auchanie po 45 zł więc to byłby grzech żeby sobie odmówić takiego zakupu !
A to jest cytryna skierniewicka którą ostatnio udało mi się kupić w B1

Postanowiłem że w tym roku liczba egzotycznych roślin na mojej działce wzrośnie do 10, póki co mam 7 roślin więc jeszcze 3 mogę sobię sprawić, ktoś ma coś ciekawego do polecenia? (oczywiście jako egzotycznych nie wliczam bambusów które planuję na ten rok jeszcze)
Iwona ja swoje chyba podetnę jakoś w połowie lub pod koniec lutego, jednak wydaje mi się że jakoś tak strasznie wcześnie jest...
Hanna Ja mam pewne problemy z robieniem rozsady, zawsze mi ziemia pleśnieje i nie wiem dlaczego, wietrzę pokój, podlewam oszczędnie itd ale to nic nie daje więc za bardzo w tym roku nie mam zamiaru robić rozsady w domu. Póki co mam wysianą sałatę lollo biondę i lollo rossę no i goździki ogrodowe, zobaczymy co z tego wyjdzie bo ziemia już spleśniała. Wszystkie warzywa kupię gotowe z rozsady w szkole rolniczej bo oni tam co roku sprzedają. Wszystko jest fajne jakościowo, zgodne z opisami i w bardzo przystępnych cenach
Założyłem dzisiaj kolejny wątek, tym razem kulinarny. Zapraszam wszystkich do niego !
W kuchni z Sebą