doniczka to osłonka która ma od spodu dziurki i jest wyżej więc jest odpływ...- sprawdzę te korzenie chociaż przesadzałam ją i jak już wcześniej pisałam korzenie były super, i od tamtego czasu podlałam ja wczoraj 1 raz. czy jak zajrzę w korzenie mogę ja wsadzić do tej samej ziemi?
a to że rozkłada się na boki nie jest efektem właśnie wysuszenia? gdzieś na forum czytałam że niby tak... mało tego zapomniałam wspomnieć że zmieniłam jej miejsce... po przesadzeniu...
oprysk postaram się zrobić w piątek? mogłabym ją na dwór wyciągnąć jeśli będzie 7 stopni? nie zmarznie? w domu ciężko bo 6latka biega...
a te wełnowce pojawiają się nadal... np w łączeniu łodygi i liścia...
Yanina_19
oprysku szarym mydłem nie robiłam jedynie wycierałam liście... a Agricolle właśnie miałam wrażenie że pomaga. Natomiast te liście zbiegły się w czasie z jw pisałam przesadzeniem- nie podlewaniem przed ok 2 tygodnie i zmianą miejsca...
reszta roślin jest ok, nie stoją obok, zawsze jeśli coś robiłam przy niej to w rękawiczkach i w łazience...a jak dezynfekcja to jak?
chyba pojadę z reklamacją do tej ikei...heh;/
chciałabym jej pomóc bo naprawdę jak kupiłam była długo piękna i puszczała mnóstwo nowych liści! z resztą na zdjęciu te jasne to tez są nowe liście- tylko że one jakby usychają...
co do grzyba wsadziłam już pałeczki specjalne G? pomoże? z chemia ciężko stąd moje próby ratowania zwykłymi środkami, aczkolwiek mam możliwość zrobić to na balkonie...ale nie iem czy przy tych paru stopniach mi nie przemarznie....