Kochani, co powiedziane (napisane), to powiedziane... więcej nie marudzę. Czas pokaże, czy się coś zmieni.
Justynko (duju) - najlepsze źródło zakupowe to wystawy. Bo wtedy widzisz co kupujesz. Czy katleja ma młode przyrosty,
które są największą nadzieją na kwiaty, czy ma zdrowe liście, stan korzeni itp.
W sprzedaży wysyłkowej zawsze jest to niewiadoma. Ale jak nie ma innej możliwości, to ryzykujemy
Rena 77, muszę sobie zapamiętać "Epidendrum ciliare", że pachnie kotem
Co do Angraecum s. to najlepsze jest, ze mój M., tak wrażliwy na zapachy nie czuje tego mdlącego 'gazu'
Mireczko, skoro na fb zdjęcia znikają po k9lku godzinach, to proszę mi tu pokazać swojego MM,
żeby pozostał z nami nieco dłużej
Dorotko, można mieć zimową depresję i tonę niekwitnącej 'sałaty' na parapetach, ale raz w miesiącu zajrzeć do kogoś
kto się wysilił i coś fajnego pokazuje i napisać... wiesz, super że tu zajrzałam (-em). Fajnie pooglądać coś ładnego
Dziękuję Ci, że zareagowałaś w tak miły sposób na to, co napisałam
Grzegorzu, Piotrze, dzięki za poparcie
Piotrze, nawożę nawozami do storczyków dostępnymi w zwykłych sklepach ogrodniczych. Przeważnie zmieniam firmy
przy kolejnych zakupach.
A teraz nietypowy post, bo pokażę nie moje storczyki. Jedną hybrydę bogato kwitnącą - mojej Sąsiadki
i resztę mojej krewnej - Sandry.
Moja Sąsiadka ma niezwykłą rękę do falenopsisów. Zawsze latem, gdy wyjeżdżam, zanoszę Jej moje cenniejsze maleństwa
pod opiekę.
Storczyki Sandry:
Pierwsza
Ludisia discolor -
Paweł sibelius, to ta od Ciebie
Hebaciana hybrydka Phal. od Mireczki i kwitnie rozrośnięte już keiki Phal. equestris ode mnie:
Phal. Yaphon Batman x Lioulin Pretty Dale, nieco inny odcień niż mój:
Phal. Kaoda Twinkle Harlequin Twist - wielkie rozczarowanie Sandry, bo zamówiła Kaodę Twinkle i chciała bez wzorków,
a zakwitła taka:
Hybrydy Phal., które przywiozłam dla Sandry z wystawy w Sosnowcu w 2018 r.
Phal. Green Jewel Golden Acclaim
Phal. Philadelphia:
Phal. summer love jia ho
Sandra to jedyna osoba w mojej rodzinie, która podziela moją pasję.
Ma małe dziecko "żywe srebro" i kończy studia równocześnie, więc wybaczcie, że pokazuję storczyki w Jej imieniu